Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Cytat z innego forum - o chustach Lulu i nosidełku BabyBjorn

Domyślnie Cytat z innego forum - o chustach Lulu i nosidełku BabyBjorn

[quote="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45447&w=75750060":1cirjxvs][size=117:1cirjxvs]Najgorszy bubel, jaki nabyłam drogą kupna to chusta Lulu firmy
    Bebelulu. Przestrzegam wszystkich! Nie dałam majątku, bo odkupiłam
    nową na

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

No cóż, nic dodać nic ująć, pomijając akapit o nosidle całkowicie zgadzam się z tą panią. Bebelulu jest dobrze rozreklamowane, jak tylko słyszę pana Pawła, to już mi się wszystkiego odechciewa. I potem właśnie tak się to kończy, że dzieci są noszone w nosidłach. Ja chodze co jakiś czas do szkoły rodzenia zaprzyjaźnionej położnej opowiadać o chustach, oprócz wzmianki o szkodliwości nosideł zdecydowanie odradzam bebelulu no i oczawiście carycot infant.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Są tu na forum recenzje chust bebelulu - można poczytać, co mamy sądzą i jakie mają doświadczenia.
    ja nosiłam 2 miesiące. nosiłam i kropka. teraz mam wiązaną. i też kropka.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Lulu jest wymagajaca - to znaczy nie jest latwo nauczyc sie w niej nosic, choc na pewno z punktu widzenia producenta ma jakis sens.

A zupelnie poza tematem jakie jest Lulu czy Premaxx - zwroccie uwage, ze dziewczyna pisze, ze zaczela nosic na biodrze dosc ciezkie juz dziecko - dla nieprzyzwyczajonych miesni nagle takie nierownomierne obciazenie - to w czymkolwiek byloby ciezko. Trzeba dac sobie czas na przyzwyczajenie niestety.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

[quote="beata2802":1b6ckuw5]O, tu jeszcze sobie poczytałam: [url="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=73912307&a=73912307"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=73912307[/url]

Chustofanka
    Miejscowość
    Londyn/PoznaĂą

Domyślnie

Ja moją lulu już sprzedałam
    www.kocipazur.org
    nasz TeleGabiÂś oraz kotki-psotki

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

Ja chyba swojej Lulu nie sprzedam, bo to pierwsza chusta o jakiej sie dowiedzialam, a poza tym moja mama ja dla swojego pierworodnego, wtedy jeszcze nienarodzonego, wnuka kupila Wartosc sentymentalna bezcenna, ale poza tym... Coz, szkoda ze wczesniej o wiazanych nie uslyszalam

Chustonoszka Awatar motylica
    Miejscowość
    tam, gdzie nie sięga wzrok.

Domyślnie

ja sie na samym poczatku napalialm na bebelulu - bo rozreklamowane - to fakt... no i ladne - co by nie mowic ladne wzornictwo! ale szybko dorwala mnie kolezanka chustonoszka i sprowadzila w sama pore na dobra droge... i cale szczescie!
    bo pewnego dnia postanowlam zawiazac kolyske dla samego sprawdzenia, z ciekawosci... i koszmar! wiec nie wiem jak bym w bebelubu to dziecko nosila :/ poza tym pozniej wyszla nam do tego dysplazja wiec juz pozamiatane. zero kolysek

Chustoholiczka Awatar aneta.s
    Miejscowość
    Bieruń :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marinella
    Ja moją lulu już sprzedałam
    ja na szczęście też
    Kamilek - 16 marca 2006
    Julianek -25 października 2007

My soul is painted like the wings of butterflies...

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No dobra, czyli zasadniczo wszyscy się zgadzają że LULU to bubel jest. W takim razie dlaczego bebelulu tak go promuje?? Dlaczego je tak PZ zachwala?? I co oni temu dziecku na filmie instruktażowym zrobili że w tym leży i jakoś wygląda. Dlaczego to jest ich główny produkt chociaż hamalu i kangalu są lepsze??? Po prostu tego nie rozumiem.
    Sama mam lulu. to moja pierwsza chusta i nawet nosiłam w tym

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka

Domyślnie

A ja użyłam kilka razy Premaxxa jak Tosia ważyła mniej niż 4 kg
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

nosiłam Kinię w premaxxie od pierwszych dni i nie narzekałam, taki ciupci człowieczek w wszystkim da sie dobrze ułożyć , dopiero jak mała skończyła pół roku, zaczęłam szukać czegoś innego bo za ciężko mi było.
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agnen
    W takim razie dlaczego bebelulu tak go promuje?? Dlaczego je tak PZ zachwala?? I co oni temu dziecku na filmie instruktażowym zrobili że w tym leży i jakoś wygląda. Dlaczego to jest ich główny produkt chociaż hamalu i kangalu są lepsze???
    jakby pozbierać wypowiedzi w tym temacie z forów to byśmy mogły 3 tomowe dzieło wydać
    agnen, tego nie wie NIKT.
    z wypowiedzi firmy lulu w różnych miejscach odniosłam wrażenie, że oni są słodko nieświadomi faktu, że allegro pod hasłem chusta jest zarzucone ledwo-używanymi-lulu. jakoś kangalu i hamalu mniej.
    chyba, że wypierają ze świadomości fakt nieudanego produktu, który sprzedaje się nieźle nieświadomym niczego matkom, bo ponieśli konkretne koszty na wdrożenie, atesty i stopery do sznureczków.

a PZ zakładając lulu męczy się niemiłosiernie za każdym razem - czy to w filmie do poradnika, czy w edziecku
    dzięki niemu ja się męczyłam nieco mniej, niż gdybym polegała na instrukcji.

próbowałam ostatnio włożyć magdę na biodro. porażka. samoróbka kółkowa wymiata przy tym wyrobie chustopodobnym, o kółkowej z indio czy bb nie wspomnę.

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Hamalu dużo lepsze, a jak się wyjmie sznureczki, to w ogóle świetne, ale w Lulu wbrew pozorom też da się nosić, choć na pewno nie jest to najłatwiejsza z chust...
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a ja dzieki premaxxowi i bebelulu trafilam na chusty.... najpierw wypatrzylam premaxxa w sklepie, spodobalo mi sie, ale ze zaczelam grzebac po sieci to trafilam na bebelulu, a potem tak jakos na wiazane chusty. no i wtedy juz wiedzialam czego chce a tak, moze bym dalej tylko wozkiem jezdzila i klela na czym swiat stoi na schodki wszedzie... wiem w sumie mam sentyment do nich, mimo, ze nie uzywalam (a moze wlasnie dlatego )...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

A ja z innej beczki, choć lulu to temat też mi bardzo bliski
    Czy ktoś wie, dlaczego w zacytowanym wątku PZ twierdzi, że MT nie jest dobry w ogóle dla nikogo? Jakoś to gdzieś rozwijał?
    Ania z Gabrysią (2006) i Mateuszkiem (2003)

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_34
    A ja z innej beczki, choć lulu to temat też mi bardzo bliski
    Czy ktoś wie, dlaczego w zacytowanym wątku PZ twierdzi, że MT nie jest dobry w ogóle dla nikogo? Jakoś to gdzieś rozwijał?
    Też mnie to nurtuje i jak dotąd nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie. Może ktoś wie o co chodzi?
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

PZ uwaza, ze w MT nie ma mozliwosci noszenia dziecka w roznych pozycjach, dziecko nie ma mozliwości ruchu takiej jak ma w chuście wiązanej.
    i chyab mu sie nie podoba ulozenie nozek jak dziecko jest na plecach.

ale dlaczego dokladnie to nie wiem. moze ten "raport" ze Spotkania w Sw. Annie cos by wyjasnil....
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

no z tego co wiem stwierdził własnie, że nóżki są zbyt szeroko ułożone i to jest fatalne

Uprawnienia umieszczania postów