[quote="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45447&w=75750060":1cirjxvs][size=117:1cirjxvs]Najgorszy bubel, jaki nabyłam drogą kupna to chusta Lulu firmy
Bebelulu. Przestrzegam wszystkich! Nie dałam majątku, bo odkupiłam
nową na
[quote="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45447&w=75750060":1cirjxvs][size=117:1cirjxvs]Najgorszy bubel, jaki nabyłam drogą kupna to chusta Lulu firmy
Bebelulu. Przestrzegam wszystkich! Nie dałam majątku, bo odkupiłam
nową na
No cóż, nic dodać nic ująć, pomijając akapit o nosidle całkowicie zgadzam się z tą panią. Bebelulu jest dobrze rozreklamowane, jak tylko słyszę pana Pawła, to już mi się wszystkiego odechciewa. I potem właśnie tak się to kończy, że dzieci są noszone w nosidłach. Ja chodze co jakiś czas do szkoły rodzenia zaprzyjaźnionej położnej opowiadać o chustach, oprócz wzmianki o szkodliwości nosideł zdecydowanie odradzam bebelulu no i oczawiście carycot infant.
Są tu na forum recenzje chust bebelulu - można poczytać, co mamy sądzą i jakie mają doświadczenia.
ja nosiłam 2 miesiące. nosiłam i kropka. teraz mam wiązaną. i też kropka.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
O, tu jeszcze sobie poczytałam: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=73912307
Lulu jest wymagajaca - to znaczy nie jest latwo nauczyc sie w niej nosic, choc na pewno z punktu widzenia producenta ma jakis sens.
A zupelnie poza tematem jakie jest Lulu czy Premaxx - zwroccie uwage, ze dziewczyna pisze, ze zaczela nosic na biodrze dosc ciezkie juz dziecko - dla nieprzyzwyczajonych miesni nagle takie nierownomierne obciazenie - to w czymkolwiek byloby ciezko. Trzeba dac sobie czas na przyzwyczajenie niestety.
[quote="beata2802":1b6ckuw5]O, tu jeszcze sobie poczytałam: [url="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=73912307&a=73912307"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=73912307[/url]
Ja moją lulu już sprzedałam![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja chyba swojej Lulu nie sprzedam, bo to pierwsza chusta o jakiej sie dowiedzialam, a poza tym moja mama ja dla swojego pierworodnego, wtedy jeszcze nienarodzonego, wnuka kupilaWartosc sentymentalna bezcenna, ale poza tym... Coz, szkoda ze wczesniej o wiazanych nie uslyszalam
![]()
ja sie na samym poczatku napalialm na bebelulu - bo rozreklamowane - to fakt... no i ladne - co by nie mowic ladne wzornictwo! ale szybko dorwala mnie kolezanka chustonoszka i sprowadzila w sama pore na dobra droge... i cale szczescie!
bo pewnego dnia postanowlam zawiazac kolyske dla samego sprawdzenia, z ciekawosci... i koszmar! wiec nie wiem jak bym w bebelubu to dziecko nosila :/ poza tym pozniej wyszla nam do tego dysplazja wiec juz pozamiatane. zero kolysek![]()
ja na szczęście teżZamieszczone przez marinella
![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
No dobra, czyli zasadniczo wszyscy się zgadzają że LULU to bubel jest. W takim razie dlaczego bebelulu tak go promuje?? Dlaczego je tak PZ zachwala?? I co oni temu dziecku na filmie instruktażowym zrobili że w tym leży i jakoś wygląda. Dlaczego to jest ich główny produkt chociaż hamalu i kangalu są lepsze??? Po prostu tego nie rozumiem.
Sama mam lulu. to moja pierwsza chusta i nawet nosiłam w tym
A ja użyłam kilka razy Premaxxa jak Tosia ważyła mniej niż 4 kg![]()
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
nosiłam Kinię w premaxxie od pierwszych dni i nie narzekałam, taki ciupci człowieczek w wszystkim da sie dobrze ułożyć , dopiero jak mała skończyła pół roku, zaczęłam szukać czegoś innego bo za ciężko mi było.
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
jakby pozbierać wypowiedzi w tym temacie z forów to byśmy mogły 3 tomowe dzieło wydaćZamieszczone przez Agnen
![]()
agnen, tego nie wie NIKT.
z wypowiedzi firmy lulu w różnych miejscach odniosłam wrażenie, że oni są słodko nieświadomi faktu, że allegro pod hasłem chusta jest zarzucone ledwo-używanymi-lulu. jakoś kangalu i hamalu mniej.
chyba, że wypierają ze świadomości fakt nieudanego produktu, który sprzedaje się nieźle nieświadomym niczego matkom, bo ponieśli konkretne koszty na wdrożenie, atesty i stopery do sznureczków.
a PZ zakładając lulu męczy się niemiłosiernie za każdym razem - czy to w filmie do poradnika, czy w edziecku
dzięki niemu ja się męczyłam nieco mniej, niż gdybym polegała na instrukcji.
próbowałam ostatnio włożyć magdę na biodro. porażka. samoróbka kółkowa wymiata przy tym wyrobie chustopodobnym, o kółkowej z indio czy bb nie wspomnę.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Hamalu dużo lepsze, a jak się wyjmie sznureczki, to w ogóle świetne, ale w Lulu wbrew pozorom też da się nosić, choć na pewno nie jest to najłatwiejsza z chust...
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
a ja dzieki premaxxowi i bebelulu trafilam na chusty.... najpierw wypatrzylam premaxxa w sklepie, spodobalo mi sie, ale ze zaczelam grzebac po sieci to trafilam na bebelulu, a potem tak jakos na wiazane chusty. no i wtedy juz wiedzialam czego chcea tak, moze bym dalej tylko wozkiem jezdzila i klela na czym swiat stoi na schodki wszedzie... wiem w sumie mam sentyment do nich, mimo, ze nie uzywalam (a moze wlasnie dlatego
)...
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
A ja z innej beczki, choć lulu to temat też mi bardzo bliski![]()
![]()
![]()
Czy ktoś wie, dlaczego w zacytowanym wątku PZ twierdzi, że MT nie jest dobry w ogóle dla nikogo? Jakoś to gdzieś rozwijał?
Ania z Gabrysią (2006) i Mateuszkiem (2003)
Też mnie to nurtuje i jak dotąd nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie. Może ktoś wie o co chodzi?Zamieszczone przez ania_34
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
PZ uwaza, ze w MT nie ma mozliwosci noszenia dziecka w roznych pozycjach, dziecko nie ma mozliwości ruchu takiej jak ma w chuście wiązanej.
i chyab mu sie nie podoba ulozenie nozek jak dziecko jest na plecach.
ale dlaczego dokladnie to nie wiem. moze ten "raport" ze Spotkania w Sw. Annie cos by wyjasnil....
no z tego co wiem stwierdził własnie, że nóżki są zbyt szeroko ułożone i to jest fatalne![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl