Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Jaka wysokosc MT?

Mieszany widok

Domyślnie

Vena i zagłowek i wyższy panel pełnić będzie tą samą funkcję, podtrzyma niewielkiego człowieka jak należy Większe dzieci, powyżej roku zaczną po mału wyciagać łapki, a wsparcie zagłówka czy panela nie będzie już odgrywało tak megaistotnej roli, mimo, że będzie nadal potrzebne, bo wkońcu co to jest np. 14mcy, to jeszcze mało.

Zdarza mi się szyć dla toddlerka panel do ucha, bo rodzice chcą mieć większe nosidło, na dłużej. A w przypadku MT można tak zawiązać górne pasy pod pupą dziecka, że skrócą subtelnie wysokość zbyt dużego panela. (pod pupą, a nie na kości ogonowej)
    Należy brać też pod uwagę, że nie każdy zagłówek ma dobrą konstrukcję i mimo iż miał pelnić swoją funkcję, będzie się odginał. Z doświadczenia już wiem, że to kaptur jest niezbędny, podtrzyma głowę śpiącego dziecka, ochroni przed słońcem, etc.

Ostatnio edytowane przez kociakocia ; 30-08-2011 o 01:51
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kociakocia Zobacz posta
    Z doświadczenia już wiem, że to kaptur jest niezbędny, podtrzyma głowę śpiącego dziecka, ochroni przed słońcem, etc.

Ja z doświadczenia mogę napisać że kapturek nie jest niezbędny bo najzwyczajniej w świecie są dzieci które nie tolerują zakładania czegokolwiek na główkę. Moja Zosia każdą próbę założenia jej kapturka czy to w MT czy AP kwitowała wielkim wrzaskiem. Wiem też od klientów że niektóre dzieci niestety tak mają. U nas sprawdził się tylko podwiązywany zagłowek.

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kociakocia Zobacz posta
    A w przypadku MT można tak zawiązać górne pasy pod pupą dziecka, że skrócą subtelnie wysokość zbyt dużego panela. (pod pupą, a nie na kości ogonowej)
    Kociakocia, a czy mogłabyś opisać ten sposób wiązania skracającego panel?

Domyślnie

Proszę bardzo

Na przykładzie zdjęcia pasy ramienne przekładamy pod nóżkami dziecka i w zależności od ich dlugości i naszych upodobań:

a) wiążemy supeł pod pupą malucha i finito
    b) robimy twista, supeł lub zwykłe przełożenie pasów pod pupą dziecka, nastepnie prowadzimy pasy pod nóżkami, tak by zawiązać je z przodu

Ostatnio edytowane przez kociakocia ; 30-08-2011 o 01:48
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustonoszka

Domyślnie

Kociakocia - dzięki, będę próbować.
    Przepiękne zdjęcie!

Uprawnienia umieszczania postów