Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: Jak wyglądają Wasze pieluchy po kilku miesiącach używania?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar yaheira
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Niestety bambus będzie twardnieć i łysieć z czasem.
    Na twardą wodę może pomóc dodawanie sody do prania.

U mnie najlepiej wyglądają kieszonki z coolmaxem.

...ale wiesz to tak jak z ubraniem - gdybys miała białą bawełnianą koszulkę i ubierała ją co 2-3 dni od sierpnia to teraz byś miała szmatę do podłogi

mamru
    Guest

Domyślnie

ha! ja właśnie wyrzuciłam moje 8letnie muśliny imse vimse, które dzielnie nam służyły przez tyle lat i tyle dzieci no ale koniec nastąpił. teraz się cieszę z nowych ecopi ktore dziś przyszły
    w temacie starzenia to najlepiej bumgeniusy się starzeją, one w zasadzie wyglądają jak nowe i tu cena adekwatna do jakości. oczywiście polecam napy, z rzepami to kiepska sprawa.

Domyślnie

Nie dodaję sody, ale zawsze piorę z Nappy Freshem. Dobrze wiedzieć, że to jednak standard jest, a nie patologia, bo się zastanawiałam, co robię nie tak

Chustoholiczka Awatar Ola D.
    Miejscowość
    Krosno <3

Domyślnie

Moje pule są jak nowe (Pupusy), a w Miloviach (mam dwa otulacze i kieszonkę) puściły trochę gumki. Polarki pupusa skulkowane, kokosi jak nowe. W kieszonce Milovii trochę pożółkł. Wkłady szare z Pupusa zesztywniały, ale po kwaskowaniu częściowo odzyskują miękkość. Frota bambusowa kokosi twarda jak decha, nawet kwaskowanie nie bardzo jej pomaga, podobnie wkład konopny puppi, ale jemu daruję, bo to mój najchłonniejszy. No ale wodę mam taką, że nożem można ją kroić
    Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
    :

Domyślnie

Ola, wodę chyba mamy tą samą A zesztywnienie konopnego Puppi to dla mnie akurat ogromny plus – nic tak łatwo nie wchodzi w kieszonki jak ta konopna decha. Poza tym kieszonki u nas na wyjście, a z konopnym wkładem nie dość, że pupa mniejsza, to jeszcze ani trochę nie obawiam się "wpadki". No kocham je miłością wielką

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowa_przemądrzała Zobacz posta
    Ola, wodę chyba mamy tą samą A zesztywnienie konopnego Puppi to dla mnie akurat ogromny plus – nic tak łatwo nie wchodzi w kieszonki jak ta konopna decha. Poza tym kieszonki u nas na wyjście, a z konopnym wkładem nie dość, że pupa mniejsza, to jeszcze ani trochę nie obawiam się "wpadki". No kocham je miłością wielką
    Puppi konopne podobnie jak Ty lubie w kieszonkach,bo się bardzo dobrze układają. I jako jedyne pasuje do moich smart love, do których nie mam oryginalnych wkładów. Ale ja mam wrażenie, że to od początku był gruby twardy materiał, bez porównania z bambusem.
    J.2014 i E.2016

Domyślnie

Nieeee, mięciutkie były. Wiem, bo mam też nowe i mogłabym na nich spać No i moje znielubione Smartlove... tylko wkład konopny ratuje honor tych pieluch, bo z oryginalnymi wkładami (nawet 2) to totalna porażka...