ja jutro odbieram swoje dwiemamy już 3 lata wersję angielską, ale jestem ciekawa polskiego tłumaczenia
![]()
ja jutro odbieram swoje dwiemamy już 3 lata wersję angielską, ale jestem ciekawa polskiego tłumaczenia
![]()
Jo 2011 Al 2017 Ga 2019
Mam od chyba 3 lat a może dłużej.
Unas bardzo lubiana i świetnie wszystko przemyślane i przekazane jak to u Twardowskiego. Niewielki format aczkolwiek nie taki znów maluśki.
Mam na pewno jeszcze coś o tej tematyce ale teraz sobie nie przypomnę.
Musiałabym przeszukać książki.
Jak będę czytała u nas - bo niedługo będę to wkleję.
Ciekawa taż jest książka - Wielkanoc w Kisielicach Małych- jeśli dobrze pamiętam tytuł( mam obie części bo jest o BN i Wielkanocy) ale nie wiem czy jeszcze dostępna
Twardowskiego jest jeszcze Wielkanocne idą święta - większy format i piękna.
Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013
dziewczyny, polećcie jakąś biblię (lub biblijne opowieści) dla empatycznego 4-latka, którego nurtują pytania „dlaczego pan jezus umarł na krzyżu”, „czy ktoś go pocieszał”, „czy pan bóg jest dobry”. coś dostosowanego poziomem do jego percepcji, ale jednocześnie dociekliwego (czyli nie zbyt powierzchownego) i mało „dosłownego”, co by jego wrażliwa psyche nie ucierpiała od widoków gwoździ wbijanych w ręce jezusa.
przekopuję się przez wątek, ale trudno mi coś wybrać.
z góry dziękuję
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Kustafo taka nowość -http://aetos.pl/sklep/z-jezusem-przez-biblie/ Świeżo nabyłam i bardzo mi się podoba.
Franio - XII 2004, Julcia - XI 2007, Szymuś - X 2010, Jaś - XI 2013
Przepraszam, że tak post pod postem ale nie umiem wklejać multicytatów.
Pakując nas na urlop zastanawiałam się co zabrać i przeglądałam książki Twardowskiego.
Trochę tego oraz tej drugiej polecanej przez magdę jest w Opowiadaniach ks. Twardowskiego Nasza Księgarnia.
Bardzo dużo nie tylko o Wielkanocy jest w książce Dziecięcym piórem ks. Twardowskiego
Tylko ta książka jest gruba i maleńko obrazków.