Pokaż wyniki od 1 do 20 z 336

Wątek: ksiazki religijne, nie tylko na prezent

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Podbijam, bo czas pierwszych komunii, może macie jakieś ksiażki godne polecenia?

murmle, a ta książka Sary Young dla jakiego wieku (mam jej książki dla siebie )
    Szczególnie szukam żywotów świętych w wersji dla dzieci (ale nie dziecinnych )
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

W tym roku wybieramy się m.in. do Asyżu, więc pełno będzie św. Franciszka i św. Klary - kupiłabym jakąś książkę przybliżającą te osoby.
    Znalazłam św. Franciszka z wyd. Muchomor i napisanego przez Elizę Piotrowską - która lepsza? a o Klarze znacie coś?
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniakom Zobacz posta
    W tym roku wybieramy się m.in. do Asyżu, więc pełno będzie św. Franciszka i św. Klary - kupiłabym jakąś książkę przybliżającą te osoby.
    Znalazłam św. Franciszka z wyd. Muchomor i napisanego przez Elizę Piotrowską - która lepsza? a o Klarze znacie coś?
    dla Twoich imo Muchomor lepszy. o Klarze bym pytala u Franciszkanow, moze cos maja dla dzieci - sama nic nie kojarze, szczerze mowiac...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Znalazłam jeszcze takie coś: http://czytam.pl/k,ks_377681,Francis...atas-Toni.html
    ale ilustracja z okładki nieco mnie odstręcza. Muszę zobaczyć gdzieś na żywo...
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Znalazłam jeszcze takie coś: http://czytam.pl/k,ks_377681,Francis...atas-Toni.html
    ale ilustracja z okładki nieco mnie odstręcza. Muszę zobaczyć gdzieś na żywo...
    no wlasnie to jest imo najwiekszy bol ksiazek religijnych dla dzieci - ilustracje. nawet jak jezyk nie jakich infantylny, nie pisza o 'Bozi i Jezusku' (bo i to sie zdarza, niestety), to graficznie potworki :/ do Franciszkanow podejdz (jesli dalej maja sklep kolo klasztoru, pewnie maja) - tam pewnie na zywo zobaczysz wszystko co sie da btw ciekawe czy takiego Muchomora maja?
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustonówka

Domyślnie

aniakom,
    my mamy komiks "franciszek i klara. historie z asyżu" wyd. jedność.
    dzieć za mały, byśmy czytali dymki. dla starszych myślę, że ciekawa propozycja.
    http://jednosc.com.pl/product_info.php?products_id=2695

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

wiem, że była już dyskusja, chodzi mi o biblię w komiksie

jaka to? i jak się Wam podoba?
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

My mamy z wydawnictwa m http://www.dobre-ksiazki.com.pl/bibl...2tuhoCpLfw_wcB

Dzieci cały dzień domagały się czytania (mamy od wczoraj), jak nie miałam chwili, to F. czytał sam, mąż właśnie czyta ) czyli generalnie się podoba. Mnóstwo jest uproszczeń, ale jeszcze nie natknęłam się na rwanie treści. Nie jestem miłośniczką komiksów, trochę bałam się tej estetyki, ale jest ok.
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

dzięki
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustofanka
    Miejscowość
    Freiburg

Domyślnie

ja mogę polecić serię Elizy Piotrowskiej o świętych ( wyd. św. Wojciecha). Mamy o apostołach miłosierdzia -JP2, św. Faustynie i br. Albercie.
    to genialne! mądre i bardzo ładnie napisane. Uwielbiam je czytać.
    https://www.swietywojciech.pl/Ksiazk...e-Milosierdzia

Uprawnienia umieszczania postów