o Mszy mamy te linkowana przez wruuu - Dla dzieci o Mszy Świętej o. Leona Knabita OSB i Justyny Kiliańczyk-Zięby i mysle, ze dla pierwszkomunistow jest w porzadku, dla F w zeszlym roku jeszcze byla za trudna.
a druga jest cudna -tylko wymaga sporego zaangazowania z naszej strony - to tylko tytul i ilustracja. Pan z wami - witamy się, spowiedż powszecha - przepraszamy, liturgia słowa - słuchamy, wyznanie wiary - teraz my mówimy, modlitwa wiernych - prosimy, przeistoczenie - Pan Jezus daje nam Siebie, Ojcze Nasz - najpiękniejsza modlitwa - rozmawiamy z Panem Bogiem, On jest najlepszym Tatą, Komunia Święta - przyjmujemy Pana Jezuza, błogosławieństwo - ksiądz nas błogosławi. Pan Jezus idzie z nami tyle calego tekstu. malutyki format (10.5x 15 cm). w sumie to od nas zalezy czym ja wypelnimy - i nie powiem, przy ciekawskich dzieciach to czasami spore wyzwanie jest
i cytat z gazetowego forum(http://forum.gazeta.pl/forum/w,16375...tajemnice.html) - z niecierpliwoscia czekam!Pogratulowałam ilustratorce książeczki i dostałam odpowiedź...
"A co do książeczki, to na razie początek, bo docelowo będą trzy - dla maluchów do gryzienia, dla starszaków ciut więcej do zrozumienia, ta jest środkowa. Maciupka, w sam raz do kieszeni."