ksiazki Rhony Davies -
Biblia na każdy dzień 365 opowiesci bibllijnych, il. Marcin Piwowarski
Klasyczne opowieści biblijne - cudnie ilustrowane przez Tommasa d'Incalci - to chyba najczesciej wybierana ksiazka religijna u nas w domu, zwlaszcza przez F
spis tresci (tlumaczenie moje, mamy oryginal, jak sie rozni bardzo to dajcie znac, poprawie)
stowrzenie swiata, Adam i Ewa, arka Noego, powodz i tecza, podroz Abrahama, Abraham wierzy Bogu, ulubiony syn Jakuba, sen faraona, niemowle w koszyku, klopoty w Egipcie, przejscie przez Morze Czerwone, Dawid i krol, Dawid i Goliat, ucieczka Jonasza, Daniel w jaskini lwow, dziecko Maryi, podroz na wschod, Jezus nauczyciel, sztorm na jeziorze, glodny tlum, dobry Samarytanin, Jezus uzdrawia niewidomego, poborca podatkow, ostatnia wieczerze, ucieczka przyjaciol, smierc na krzyzu, pusty grob, Tomasz wierzy
Historia Bożego Narodzienia - il. jak wyzej, tez ladna.
Klasyczna Biblia dla dzieci tej nie znam, jest na allegro m.in.
edit: te co znam i mam posiadam w oryginale, nie wiem jak wypada tlumaczenie -ale, ze ksiazki generalnie chwalone sa, wiec chyba w porzadku...

Odpowiedz z cytatem

tylko wymaga sporego zaangazowania z naszej strony - to tylko tytul i ilustracja. Pan z wami - witamy się, spowiedż powszecha - przepraszamy, liturgia słowa - słuchamy, wyznanie wiary - teraz my mówimy, modlitwa wiernych - prosimy, przeistoczenie - Pan Jezus daje nam Siebie, Ojcze Nasz - najpiękniejsza modlitwa - rozmawiamy z Panem Bogiem, On jest najlepszym Tatą, Komunia Święta - przyjmujemy Pana Jezuza, błogosławieństwo - ksiądz nas błogosławi. Pan Jezus idzie z nami tyle calego tekstu. malutyki format (10.5x 15 cm). w sumie to od nas zalezy czym ja wypelnimy - i nie powiem, przy ciekawskich dzieciach to czasami spore wyzwanie jest
2 + 7 (2005-2018)