Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: WEŁNIANE GATKI czy OTULACZE? Plusy i minusy obu rozwiązań :) WYBÓR NAJLEPSZEGO ROZWIĄZANIA!

Mieszany widok

Chustonówka Awatar Naturalnie Zakręcona
    Miejscowość
    Łuków

Domyślnie

A która opcja jest wygodniejsza przy wysadzaniu na nocnik?
    Bo jak mam formowankę to muszę ją rozpinać, jak otulacz na napy to tak samo. Kusząca opcja to gatki +wkład ale tutaj mówicie ze problem z zakładaniem...

I odnośnie ubrania, jak zakładacie gatki, to wpasujecie bluzkę w gumke gatek?

Chustomanka Awatar vinga89

Domyślnie

czytałam że dziewczyny z powodzeniem zakładały gatki z tetrą/wkładami tylko chyba gatki z gumką miały.. ja osobiście czasem zakładałam gatki z tetrą ale wtedy zapinałam na to body, żeby tetra nie latała w środku. to na pewno wygodna opcja przy uciekającym brzdącu
    a bluzeczkę nosimy na wierzchu zawsze

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naturalnie Zakręcona Zobacz posta
    A która opcja jest wygodniejsza przy wysadzaniu na nocnik?
    Bo jak mam formowankę to muszę ją rozpinać, jak otulacz na napy to tak samo. Kusząca opcja to gatki +wkład ale tutaj mówicie ze problem z zakładaniem...

I odnośnie ubrania, jak zakładacie gatki, to wpasujecie bluzkę w gumke gatek?
    Ja przy wysadzaniu polecam otulacz na rzepy. Tez się męczyłam aż sprobowalam z otulaczem puppi. Jakoś nie bylam przekonana do rzepow ale przy wysadzaniu sa boskie. Potem dostałam na testy grovie na rzep i juz się calkiem zakochałam w rzepie
    Gatki tez mam ale jakoś wole jednak rzep.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

imo kluczowy jest wiek dziecka - najwygodniejsze są gatki przy dziecku które już samodzielnie umie stać, no i chodzić - u nas była opcja gatki i tetra i dla mnie to jest super sprawa, do gaci to już raczej nic nie zakładałam, gacie w dół tetra do zmiany przy okazji wysadzanie i po sprawie

przy dziecku leżącym imo wygodniejsze jednak są otulacze na rzepy/napy

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

gacie wełniane tylko w z formowanką. takie połączenie tylko na noc. nie wyobrażam sobie zmiany takiej kombinacji co kilka godz. przy chodzącym dziecku…
    otulacze z kolei z wkładami/prefoldami na dzień, ale nie przy wysadzaniu.
    jeśli ktoś planuje EC i wysadzanie, to najlepiej nadają się IMO formowanki z panelem PUL

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają