Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Trzymajcie mnie, bo.... !@#$%^&*!!!

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar eesti
    Miejscowość
    Estonia/wcześniej Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pomarańcza Zobacz posta
    Spoko, nie obrażam się. Staram się to widzieć, naprawdę. Ale czy zbieranie zabawek po zabawie razem ze mną to naprawdę zbyt duże wymagania ? W wątku o sprzątaniu nie chodziło mi o to przecież, że ma umyć po sobie talerz, czy łazienkę
    Codzienne zbieranie zabawek to wg mnie spory obowiązek jak na 2,5l dziecko. Ale to tylko moja opinia

Chodzi o przedszkole. Coś mi się wydaje, że mniej stresowo będzie odpieluchować się w domu, niż pod dużą presją w przedszkolu.
    Ale do przedszkola on pójdzie we wrześniu, tak? To jeszcze prawie 5 miesięcy. A odpieluchowanie to jest kwestia kilku dni (w przypadku moich chłopaków to był 1 dzień).

No i dlaczego on miałby chcieć to zmieniać? Skoro ta pielucha jest z nim od zawsze, jest tak "normalna", a do tego widzi, że młodszemu braty też pieluchę zakładam - znaczy się, jest ok.
    Dlaczego miałby chcieć to zmieniać tak sam z siebie?
    Tak jak napisała Kustafa, żeby czuć się dużym chłopcem.
    Moi obydwaj odpieluchowali się, bo chcieli być duzi Starszak chciał jak tata (dlatego sikał prawie od początku tylko na stojąco), młodszy jak starszy brat. No i o wiele wygodniej jest jednak w majtkach, niż w pieluszce.
    Igor 27.09.2009
    Eryk 17.03.2012
    Adam 24.04.2015
    Nika 02.02.2018
    Kuba 31.12.2019
    Kaja 21.09.2021

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eesti Zobacz posta
    Codzienne zbieranie zabawek to wg mnie spory obowiązek jak na 2,5l dziecko. Ale to tylko moja opinia

Moi obydwaj odpieluchowali się, bo chcieli być duzi Starszak chciał jak tata (dlatego sikał prawie od początku tylko na stojąco), młodszy jak starszy brat. No i o wiele wygodniej jest jednak w majtkach, niż w pieluszce.
    Z zabawkami się zgodzę - samodzielne posprzątanie jest jeszcze trudne... U nas furorę robiły wyścigi z.. psem .

Za to przy sikaniu też kiedyś chciałam być duża. I sikać jak starszy brat - mama źle wspominała ten okres