Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: w co wiązać 9 misięczniaka?

Chustonówka
    Miejscowość
    Niepołomice

Domyślnie w co wiązać 9 misięczniaka?

Dziewczyny, chusty mam od maja ubiegłego roku. Jasiek urodził się w lipcu, a do tej pory wiązałam go tylko w chustę elastyczną. Chusty tkane pożyczyłam przyjaciółce dla jej bliźniaczek (starsze o 4 miesiące od Jana). Dziś Martusia oddała mi Storcza Anne i Girasola i zastanawiam się jak zawiązać ciężkiego i dużego już Jaśka. POdpowiedzcie mi, czy kieszonka dla takiego chłopa będzie jeszcze wygodna? Najchętniej wybrałabym się na warszataty, albo skorzystała z rad chustomamy, ale jestem na razie mało mobilna i muszę spróbować sama. Dzięki z góry za odpowiedzi.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie Re: w co wiązać 9 misięczniaka?

sprobuj kieszonke (z panelem wewnatrz) jesli ja lubisz - niektorym sie wygodnie nosi nawet wieksze dzieci w tym wiazaniu.
    na pewno mozesz tez wyprobowac 2x, wiazanie na biodrze i na plecach - wlasciwie wszystko rozsadne co Ci do glowy przyjdzie
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Wiązac Jaśka możesz we wszystko Każde wiązanie jest dla Was. Są dwa warunki - Jaś je lubi i jest poprawnie zawiązane. Zarówno kieszonka jak i 2X jak najbardziej dla Was, różne kombinacje plecakowe i wiązania na biodrze też Do wyboru do koloru
    Jeśli dobrze dociągniesz i poprawnie to komfort noszenia dla Ciebie i Jasia - murowany!
    Powodzenia!

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chustonówka
    Miejscowość
    Niepołomice

Dziekuje za odpowiedzi. Probowałam kieszonkę, ale robiłam ją za luźno i Jasiek się wkurzał. Teraz spróbuje 2X. Plecaki i wiązania na biodrze to już chyba wyższa szkoła jazdy. Musimy się oswoić z tkanymi chustami.

Chusteryczka Awatar mayetschka
    Miejscowość
    Olsztyn

Jeśli kieszonka wychodziła zbyt luźno - zachęcam do zapoznania się z pisanymi instrukcjami na stronieKlubu Kangura.
    Próbowanie różnych wiązań wskaże wiązanie odpowiednie dla Ciebie i Jasia

Doradca noszenia- kurs średniozaawansowany Die Trageschule® Drezden

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

ja mam synka w podobym wieku, co Twój i najczęściej nosimy się w kieszonce. Ale jak pierwszy raz zawiązaliśmy się w MT... to byłam w wielkim szoku, jak wygodnie było Dużo mniej czuć ciężar

Ja też polecam Mei Tai na taki ciężar, a nade wszystko, polecam Ci noszenie na plecach.
    Naprawdę jest łatwiej niż się wydaje. Trzeba potrenować w domu przed lustrem.
    Ja uczyłam się na instrukcjach z YouTuba
    Czasem zdarza mi się jeszcze nosić moje 9kg na brzuchu, ale wytrzymuję dużo krócej niż na plecach.

Chustopróchno Awatar Kreska

Cytat Zamieszczone przez dundubha
    Ja uczyłam się na instrukcjach z YouTuba

niektóre są naprawdę niezłe!!!
    też polecam!
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Lenuszka w tym samym wieku co Jan. My teraz już raczej z rzadka motamy się w kieszonkę, którą notabene bardzo lubię. Ale niestety mój dzieć ma już troche większe wymagania, a to rączki, a to widzi za mało, a to się wychyla bo pies/kot/ptak.
    Ostatnio króluje u nas 2x. I tak jak średnio wcześniej przepadałam za tym wiązaniem, tak teraz jest akuratne
    Popróbujcie co dla was będzie najlepsze

ps. No i w mt się oczywiście nosimy obowiązkowo

Uprawnienia umieszczania postów