Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: A jakieś fajne książki geograficzne?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar diu
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

dzięki!
    O Mapach Mizielińskich myślałam, miałam w ręku, podobała mi się ta książka, ale na razie nie kupowałam, bo Ignaś generalnie lubi "prawdziwe" mapy; rysowane owszem też, ale jakby mniej... Niewątpliwą zaletą Mizielińskich jest to, że tam są wyrysowane rzeczy charakterystyczne dla danych krajów i regionów - i chyba niebawem kupimy Na razie zamówiłam na zajączka Mapownik - mam nadzieję, że się spodoba.
    Inne książki podane przez Ciebie wygooglam, posprawdzam. Te przewodniki to fajna rzecz, ale nie to, czego szukamy - raczej wolę przeglądowe - o morzach, kontnentach, klimacie, różnych krajach i rejonach świata.
    Jeśli chodzi o mapowe puzzle, to tutaj jest dość dobry wybór dla dzieci. (Edit: O, widzę, że książki też mają. Znasz coś, polecasz?)
    Ostatecznie kupiłam na allegro puzzle "Moja piękna Polska" firmy Lisciani - dwustronne: mapa administracyjna i fizyczno-przyrodnicza. Na zająca idzie właśnie 260-elementowa mapa świata.
    Co jeszcze, co jeszcze....? Szukam fajnych książek i atlasów nie dziecinnych typu Czuczu tylko właśnie takich 7+, bo Ignaś generalnie jest z geografią trochę ponad swój wiek. Jak coś trudniejszego, to zawsze mogę mu "przeczytać łatwiejszymi słowami".
    Aha - astronomia też by nas interesowała. Planujemy zrobić model układu słonecznego sami. Z lektur - na razie posiłkujemy się "3D Planety" Olesiejuka.
    Jestem forumową bibliotekarką - akcja "Wędrujące książki"

mamru
    Guest

Domyślnie

planety, układ słoneczny to Astrokota polecamy i Tu jesteśmy, ale z tego co się orientuję to chyba skończył się nakład. Kiedyś chciałam kupić na prezent i znalazłam na allegro w powalającej cenie.