Ponoć płukanie w kwasku przywraca miękkość![]()
Wiewiórka, jest szansa, żeby nie przebierać noworodka całą noc? To chyba mało realne![]()
Ponoć płukanie w kwasku przywraca miękkość![]()
Wiewiórka, jest szansa, żeby nie przebierać noworodka całą noc? To chyba mało realne![]()
ja dawałam na ręcznik papierek jednorazowy i dzięki temu nie było czuć że są twarde nawet jak już trochę stwardniały,
te ręczniki na początku nie mają chłonności, trzeba kilka razy wyprać,
jak cztery lata temu córkę pieluchowałam były większe i grubsze, nadawały się na cały okres pieluchowania, teraz są cienkie i tylko dla maluszków się sprawdzają
hmmm, zaczęłam się zastanawiać czy nie lepiej zainwestować w tanie pieluchy tetrowe zamiast tych ręczników. Cenowo w sumie podobnie wychodzi.
Wydaje mi się, że tetra jednak mniej chłonna. Chyba, że wybrać bardzo grubą, ale wtedy też cena wyższa.
Zastanawiam się, które kupić - czy malutkie Krama 30x30 czy Nackten 30x50. Pierwsze składałabym na 3, drugie na 4. Różnica w cenie za 1 szt. ręczniczka to 20 groszy. Nackteny będą pewnie chłonniejsze, ale czy nie dużo będzie napakowane do pieluszki (u noworodka)?
Tetra tania też nie jest mega chłonna... Tzn u nas tetra cienka była używana dłuzej niż ręczniczki ale to była tetra 80x80, więc duża
no i tetra też twardnieje
Dla noworodka zdecydowanie te mniejsze. I tak podnoszą tyłek sporo do góry w porównaniu z jednorazówkami
Byłam ostatnio w IKEA i oglądałam te ręczniki i porównywałam. Te większe są strasznie cienkie a te mniejsze to nie wiem czy się dobrze sprawdzą. Wydaje mi się, że jak tetrę złożę i zrobię grubszą z przodu to będzie lepsza niż ręczniki. Także zaopatrzę się jeszcze w kilka pieluch terowych. Tetra twardnieje ale jak się ją naciągnie to nie jest już taka twarda (przynajmniej ta moja po starszym synku). A kupowałam ją w markecie w promocji 10 szt za 5 zł.
Aha te ręczniki, które kupowałam 3 lata temu są grubsze niż te w obecnej ofercie. Widziałam jeszcze takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20163595/. Wydają się najbardziej chłonne. Można też kupić ten: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80163583/ i pociąć go na trzy o wymiarach ok 30x50. Wychodzi drożej, ale według mnie bardziej chłonne.
Jaki wywód mi wyszedł ale musiałam gdzieś spisać swoje spostrzeżenia, gdyż muszę jeszcze pomyśleć nad kwestią ręczników![]()