Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: chustowe pytanie do zmotoryzowanych

Chustonoszka Awatar lola

Domyślnie chustowe pytanie do zmotoryzowanych

Tak się zastanawiam jak rozwiązujecie(!-raczej zawiązujecie ) problem ,gdy zachodzi koniecznośc podjechania gdzieś samochodem-a potem npw plenerze pieszej wycieczki z Chusciorkiem-jak motacie-jeszcze w samochodzie?po wyjściu z auta?-a jak warunki atmosferyczne mało sprzyjające?wieje?-to ryzykowne chyba wyjmować rozgrzane dziecko a fotelika,rozbierać(by z kolei w chuście się nie zgrzało) i wązać -wszystko na powietrzu..
    dziś miałam taką sytuację-niby nie zimno..a wietrznie jedynie,podjechałam do lasku-i..dopięłam fotelik do stelaża wózka..jakoś nie zdecydowałam się motać w plenerze
    w domu mam jeszcze problemy z wiązaniem..a co dopiero w plenerze
    Synalek marcowy
    Córeczka lipcowa

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie Re: chustowe pytanie do zmotoryzowanych

jak na szybko to kolka albo pouch a jak na spacer to MT motam po wyjsciu z auta ale poniewaz w aucie cieplo to moje dziecie jest akurat do chusty ubrane zazwyczaj jak bez chusty z auta wychodzimy to sie ubieramy
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Ja wiążę podwójne x w domu na dziecku, schodzę do samochodu, poluzowuję, wyjmuję dziecko i montuję w foteliku i jadę - chusty nie zdejmuję a potem siup z fotelika do chusty, dociągam i już

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

ja też, elastyka i 2x możesz zawiązać w domu, ja na dworze zawierucha to się sadzam na przednim fotelu z dzieciem i tam je instaluję - żeby łatwiej było wysiąść...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar iska1
    Miejscowość
    Warszawa

Ja też motam się w domku w 2X, mała jedzie w foteliku a potem ją siup do chusty i tylko dociągam. Zwykle przeglądam się w szybie samochodu, bo jakoś lubię skontrolować ułożenie dziecia w chuście
    No i ubieram jak do chusty i kocykiem w foteliku przykrywam.

Chustonoszka Awatar lola

Cytat Zamieszczone przez joawoj
    Ja wiążę podwójne x w domu na dziecku, schodzę do samochodu, poluzowuję, wyjmuję dziecko i montuję w foteliku i jadę - chusty nie zdejmuję a potem siup z fotelika do chusty, dociągam i już
    chyba musze zacząc próbować to 2X
    Synalek marcowy
    Córeczka lipcowa

Chustoholiczka Awatar Tuja

no to ja podobnie, najczęściej 2x, na krótsze wyprawy idealny jest pouch
    też się zawsze w szybie przeglądam i poprawiam jakby co
    teraz nie ma już mrozów na szczęście i nie trzeba tak kombinować z ubieraniem, wystarczy założyć czy zdjąć bluzę/kurteczkę/polarek, czapeczkę na głowinkę i w drogę

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Nawet głęboką zimą motałam się na powietrzu.
    Mały miał polarowy kombinezon (taki pajac), a w samochodzie nie grzaliśmy (w zależności od trasy). Wychodziłam, motałam kieszonkę, małego z samochodu do kieszonki, dociągałam, zapinałam polar albo kurtkę na nas obojgu (jak było bardzo zimno).
    Marceli 19 czerwca 2008
    Małgosia 13 sierpnia 2011

Chustonoszka Awatar lola

boszsz...kiedy ja tak lajtowo napiszę,
    motam
    wkładam dziecię
    i tylko dociągam

Synalek marcowy
    Córeczka lipcowa

no wlasnie
    mnie kieszonka idzie raz dwa z zamknietymi oczami a z dociaganiem podwojnego x mam problemy;
    wiazecie wezel przesuwny czy nie ? przy przesuwnym to w ogole nie umiem dociagnac chusty; przy plaskim musze calkiem w sumie sie rozwiazac i jakos tam ciagnac te konce ale trwa to dlugo a i tak nie jest jak trzeba
    i dlatego do samochodu tylko kolkowa idzie

Chustopróchno Awatar Budzik

Ja też stosuję sposób z 2x. Teraz, latem, to w ogóle nie ma o czym mówić, mamy w samochodzie klimę i w aucie jest chłodniej niż na zewnątrz, więc nie wyjmuję zgrzanego dziecka. Spokojnie wkładam do chusty i w drogę. Albo wrzucam na plecy, nie mam z tym problemu. A zimą - też szybko wkładałam jeszcze na parkingu (nigdy nie woziłam dziecka w kombinezonie, tylko w takim "domowym" ubraniu, jak do chusty), ew. jak było bardzo zimno, to chowałam malucha pod moją kurtką i wkładałam do chusty już w cieple, w budynku (jak np. jechaliśmy do sklepu).

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Ja motałam nawet zimą. Nie ma to jak trening
    A teraz motam go na plecach, więc dopiero po dojechaniu na miejsce.
    Zresztą na spacerach też wiążę i rozwiązuję, bo mały mobilny i raz chce połazić, potem do góry itd.
    Ale pamiętam swój stres przed pierwszymi wiązaniami w plenerze, bez lustra, a czasami z niepożądaną publicznością. Rozumiem. Zapewniam, że mija
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

ja właśnie na takie przypadki chcę kupić kółkową, młody nie chce za bardzo siedzieć w 2x a motania w plenerze chustą 5,60 to jakos tak tego nie widzę przed lustrem na całe szczęście nie muszę
    a jak motacie sie w plenerze to co robicie z nadmiarem chusty jeszcze nie zawiązanej? przecież ona po ziemi się wala...
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Na krótkie trasy typu z auta do przedszkola, albo szybko do sklepu, zakupiłam kółkową, jakoś nawet nieźle mi idzie dociaganie. Na dłuższe trasy 2X, jak juz dziewczyny pisały. I dziecie w foteliku ubrane już do chusty.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustopróchno Awatar Budzik

Cytat Zamieszczone przez madziuchna23
    a jak motacie sie w plenerze to co robicie z nadmiarem chusty jeszcze nie zawiązanej? przecież ona po ziemi się wala...
    Jak nie ma warunków (błoto, deszcz, śnieg itp. na ziemi) - nie wiążę. W ciepłe dni, na trawie, albo przynajmniej suchym chodniku - nie ma problemu.

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

w takich sytuacjach to poucha używamy.bez wiązania byle jak (bo na szybko to mi masakrycznie źle wychodzi),bez majtającej się po ziemi chusty tylko gorzej jak to "na chwilkę" przeciąga się w dwie godziny
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar marjanna.b
    Miejscowość
    Aba, Nigeria

Jako, że autem jeżdżę tylko z jedną jedyną koleżanką (bo to Jej auto ), to została na samym początku pouczona jak ma mi pomagać i teraz stoi za mną i trzyma chustę, żeby się nie walała po ziemi
    Szczególnie, że głównie wiążę na parkingu przed supermarketem, a tam raczej syf.

m.
    Ejike (2005) & Ada (2008) & Chidimma (2014) & Erinma (2016) & Ndubuisi (2018)

Chustonoszka Awatar frau
    Miejscowość
    Gdańsk

Wiążemy kieszonkę po wyjściu z auta, nawet jak się przebudzi zaraz usypia.
    Do samochodu ubieram tak jak do chusty, ewentualnie przykrywam jak jest chłodniej.

Po prostu spróbuj, praktyka czyni mistrza.
    Wiktor 27.09.2008

Chustonoszka
    Miejscowość
    Swidnica

albo motam w domu i po wyjsciu z samochodu dziecia hop do chusty albo na przednim siedzeniu nauczylam sie wiazac

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Ostatnio w deszczową pogodę, zawiązałam biodro, z węzłem przesuwnym. Szybko do auta. Tam wypakowałam dziecko. Potem w odwrotnej kolejności - zapakowałam na biodro w aucie i szybko do budynku. Na krótkie trasy dobre no i trzeba mieć przestrzeń w aucie...
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Uprawnienia umieszczania postów