Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Pieluszki kieszonki czy otulacze i wkłady?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Jestem kieszonkowym teoretykiem, bo się nie polubiłam z nimi nigdy ale z tego co czytałam na forum to mniej ponoć przeciekają kieszonki z przeszyciami przy nóżkach. W tych bez przeszyć trzeba bardzo uważać, żeby polarek nie wystawał gdzieś. No i muszą być dobrze dopasowane, wtedy też mniejsza szansa na przeciek. Więcej nie wiem niestety

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Mam same kieszonki prawie, to się wypowiem. W kieszonkach bez przeszyć: wkład na szerokość musi być dobrze dopasowany, po założeniu polar nie może wystawać przy nóżkach, kieszonka musi być dobrze dopasowana na długość (jak pomiędzy rozmiarami, to lepiej mniejszy niż większy), najlepiej po schowaniu polaru przy nóżkach, włożyć pieluchę między nogi dziecka - w sensie przeunąć do wewnątrz (ona i tak się raczej tak przesunie, a tak można skontrolować polar ). Przy kieszonkach z przeszyciami jest mniejszy problem, bo odchodzi sprawdenie mikropolaru, ale wkład i tak powinien być dopasowany: za wąski spowoduje przecieki na 100 %. Mam nadzieję, że pomogłam

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Więc tak:
    Zaopatrzyłam się w otulacz PUL Happy Flute. Wszytko było cudownie kiedy przyszedł. Nówka była tolerowana przez dziecko. Dziewzyneczka nawet cieszyła się, ze zamiast jednorazówki nosi tetrę między nogami. Niestety po pierwszym praniu otulacz w jakiś sposób zaczął odciskać się o obcierać ją na pleckach i przy nóżkach. Zdecydowałam się porzucić PUL na rzecz wełenki.
    Jeśli chodzi o otulacz Ecodidi na razie sprawuje się dobrze. Mokra wełna(od moczu) ma jednak dość nieprzyjemny zapach. Za kilka dni pewnie powiem coś więcej na ten temat bo dziś pierwsza noc w wełniaczku.

Jeśli chodzi o wkłady milovia do otulaczy to odparzają córcię. Chyba niezbyt dobrze toleruje sztuczne od pupy. Zobaczymy jak zareaguje na miły polarek z Ecodidi.

Wkłądy Ecodidi i Tots Bots bambusowe są chłonne i generalnie ok. Czy w formowance wkłady ogólnie sprawiają się lepiej?
    Wolę wkładać do formowanek z kieszonką wkłady już zciuchane a te mięciutkie dawać od pupy dziecka(mam takie duże, podobnież super chłonne, składane bambusowe wkłady z Ecodidi).

Czy otulacze wełniane Ecodidi różną się od PUPPI krojem lub/i wielkością? Moja dziewczynka ma grubiutkie nóżki i lepsze są dla niej pieluszki "z wysokim stanem"(odwrotność biodrówek). Mogę liczyć na lepszy krój pod tym względem u Kokosi czy też Puppi?

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wifee Zobacz posta
    Czy otulacze wełniane Ecodidi różną się od PUPPI krojem lub/i wielkością? Moja dziewczynka ma grubiutkie nóżki i lepsze są dla niej pieluszki "z wysokim stanem"(odwrotność biodrówek). Mogę liczyć na lepszy krój pod tym względem u Kokosi czy też Puppi?
    w dziale z recenzjami pieluszek masz sporo porównania wełniaków ecodidi i puppi (poszukaj w wątkach dot. tych marek).
    ogólnie wełniak puppi OS jest węższy w kroku, zgrabniejszy. skrojony typowo do noszenia z wkładami. ale to raczej „biodrówka”. ecodidi są większe, masywniejsze i przykryją pewnie niektóre formowanki.
    zarówno puppi jak i kokosi mają też wełniaki w wersji XL.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów