Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Nocny sikacz

Mieszany widok

melodi Nocny sikacz 11-03-2014, 17:41
Gina Dla mnie wyznacznikiem byla... 11-03-2014, 17:45
melodi Ja w ogóle nie mam ciśnienia... 11-03-2014, 17:57
Gina Specjalistką nie jestem, ale... 12-03-2014, 00:43
Mat W tym temacie oprzyj się na... 12-03-2014, 00:54
    Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Nocny sikacz

Synek (15 miesięcy) powoli zaczyna ogarniać sprawy sikania do nocniczka, i ogólnie przed sikaniem patrzy w dół,wie że coś tam będzie lecieć Ale niestety nawet w nocy muszę mu zmieniać pieluszkę, bo bardzo dużo sika. + jedyna kupka jest poranna, tak że zawsze jak do niego wstaję jest już w pieluszce.
    Coś mi świta, że w Rozwoju psychicznym dziecka było wspomniane, że najlepiej poznać gotowość do odpieluchowania po tym, że jest sucho po spaniu. I teraz nie wiem,czy jest sens zabierać się za odpieluchowanie, kiedy młody strasznie moczy się w nocy? Czy może nie jest gotowy jeszcze, i dlatego tak się dzieje?
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dla mnie wyznacznikiem byla "sucha drzemka". W nocy długo sikał do pieluchy i łóżka. Mimo ze Tymek ma 4lata wiem ze trudno mu wytrzymać noc i albo sie posika albo obudzi z płaczem. Wysikujemy go koło północy na śpiocha zeby oszczędzić mu stresu.

Czy jest dla Ciebie rozwiazaniem odpieluchowanie w dzien i w trakcie drzemki?

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja w ogóle nie mam ciśnienia na odpieluchowanie (kocham nasze wielo <3 ),ale widzę pewne sygnały, przynajmniej tak to odbieram, od młodego, że coś mu w głowie świta. Po drzemce również przelany jest jak po powodzi.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chusteryczka Awatar Gina
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Specjalistką nie jestem, ale moze daj mu jeszcze troche czasu i podejmij probę nak zrobi się ciepło. To sporo ulatwia.
    Ja nie pieluchowalam wielo ale sadze ze odpieluchowanie wiele sie nie rozni...

Chusteryczka Awatar Mat
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W tym temacie oprzyj się na intuicji. To właściwa droga. Mój synek bardzo długo korzystał z pieluch, bo 2 lata i 10 miesięcy. Ale jak pewnego dnia stwierdziliśmy obydwoje, że koniec, to był koniec i w dzień i w nocy i nigdy NIGDY nie było żadnej wpadki. A sikacz był przeogromny, potrafił sam w nocy wstać i całkowicie po ciemku iść do łazienki.
    Józio już jest całkiem inny i dziś już wiem, że sprawa wyjścia z pieluch nastąpi szybciej.
    Reasumując, każde dziecko ma inaczej. Moja przyjaciółka ma trojaczki w wieku mojego Wojtusia i pamiętam, jak okropnie przeżywałam,że trojaki w wieku niecałych 2 lat były bez pieluch, a potem okazało się, że śpią w pieluchach jeszcze grubo po 5. urodzinach.

CERTYFIKOWANY instruktor masażu SHANTALA
    Doradca noszenia ClauWi®

W:10.09.2008
    J:18.10.2012
    K:15.06.2016

Chustofanka Awatar AsiaWr
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Suche drzemki to nie jest konieczny wyznacznik, mogą one nadejść długo po skutecznym odpieluchowaniu w dzień.
    Asia, mama Synka (9.2007) i Córeczki (11.2010)

Uprawnienia umieszczania postów