Mnie sie podoba jestem najsilniejszy, niestety młodemu mniej![]()
Mnie sie podoba jestem najsilniejszy, niestety młodemu mniej![]()
Slonetshko, wieczorkiem ci rzucę cis co dla Bena jest hitem - może i u was podlapie, zerkniesz sobie
slonetshko - ja bym nie powiedziała, że specyficzne. Po prostu mam raczej tendencję do kupowania na wyrost niż "wstecz", bo tych zazwyczaj się już bardzo dużo nie poczyta - ale owszem, moi chętnie słuchają książek, które teoretycznie są czytane dla najmłodszego (ostatnio średni np bibliotecznego "Tato!"). A jak jest jakiś przyszły albo młodszy czytelnik, to zawsze kupując ma się argument, że jeszcze przecież dla kolejnego będzie. Dobry wynalazek, takie najmłodsze dziecko![]()
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Duch z butelki u nas przeczytany 3 razy raptem, jak proponuję to syn stwierdza, że przeczytamy Yetiego...
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
Teraz mi mówicie, jak już wyrzuciłam?
Wezmę go następnym razem bo coś za mocno rozbieżne opinie są... Muszę sama ocenić![]()
Specjalnie dla Ciebie przeczytałam teraz pierwszy rozdziałSara jest chyba pierwszoklasistką, ma ulubioną ciotkę Huldę, która mieszka w domu z innymi niepełnosprawnymi (ruchowo, umysłowo, niemową itd.). Pojawiają się kontrowersyjne myśli i oceny "kompletna wariatka" itp; sporo słów, które niektórym przeszkadzają w książkach dla dzieci (głupi, wariat, idiotyzm). Sara uważa, że ciotka jest miła i mądra, jej rodzice, a zwłaszcza ojciec - wręcz przeciwnie, często wypowiada się o niej pogardliwie.
Moim zdaniem, to książka dla dużych dzieci i wymagająca dyskusji z dzieckiem przy czytaniu. Mnie się spodobała, uważam, że dla mojej ośmiolatki będzie OK.
Julka 2001, Zosia 2007
chyba juz zamowilas
ja bym wywalila Ducha i Jestem najsilniejszy (edit: zreszta Najsilniejszy tez jest po angielsku) - za pozno imo. Muminki kupilabym po angielskua recenzja Rozowych srod tutaj
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Tajemnice zbieramy wszystkie, zostały chyba jeszcze tylko dwie. Więc to do kolekcji.
ZUOuza, pytałas o Billego.. Hmm ja mam mieszane odczucia. Pierwsze mieliśmy Billy jest zły. Na początku wkurzała mnie ta książka, bo mały Billy był dla wszystkich wredny, ale w końcu mu wybaczyli bo okazało się, że to przez to że był chory![]()
Teraz mieliśmy Billy w szkole. Taka jest trochę o niczym
No ale że mój syn się wkręcił na maksa, to kupuję następne. Ale szczerze powiem, gdybym nie kupiła w ciemno i złapała najpierw gdzieś w księgarni... to pewnie nigdy bym nie kupiłaAlbert sto razy lepszy.
Billy jest zly lubie bardzo - bo pokazuje, ze mozna sie czasem zloscic, swiat sie od tego nie zawala, mama nie dostaje spazmow i w ogole taka zlosc czasem tez jest potrzebna. mnie sie Billy podoba w calosci zreszta. mame tez ma fajowa, zwlaszcza z tomu o potworze![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
My mamy Billy i gwizdek, starszy bardzo lubi![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Potrzebuje pomocy tylko z czescia koszyka![]()
chce zostawic dwie z tych ksiazek. Ktora wyrzucic?
Patrzylam tez na Cialo bez tajemnic, ale nie ma :/ A moze sa jakies inne, ktorych nie zauwazylam?
Dwie chce brac, ale nie wiem ktore.
Edit: zmieniłam zdjęcie zawartości koszyka bo natelwfonie wyglądało strasznie. Nie wiem czy tylko u mnie
Ostatnio edytowane przez Gundi ; 20-11-2015 o 19:34
2009
2012
Jest jeszcze jedna z Olesiejuka z okienkami o ciele człowieka, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć tytułujak dla mnie bardzo podobna do tej Ciało bez tajemnic tylko podobno ciut bardziej rozbudowana w takim sensie, że dla starszych dzieci.
A co lubią dzieci ? Samochody dla fanów motoryzacji, samoloty są też ciekawe a ta o ziemi jest taka ogólnamoże trzeba zrobić losowanie
![]()
Wruu mówi o sekretach ludzkiego ciała. Ja bym wzięła ciało i samochodysamochody mamy, są fajne.
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
Dzięki wruuuuDlatego mam problem, bo nie ma do wyboru tematów, które lubiliby jakoś wyjątkowo. O samochodach to pewne, że by im się podobało, ale któremu to dać?
![]()
O tym ciele człowieka poszukam może później.
2009
2012