Strona 26 z 50 PierwszyPierwszy ... 16181920212223242526272829303132333436 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 520 z 993

Wątek: dlaczego mam tak duzo w koszyku i co z niego wyrzucic? :D

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ogromnie dziękuję za wszystkie opinie! Inwentarz to dla mnie tak jak pisałam, więc zostaje. Wyrzuciłam Mrówki, Bajkę o słońcu, Ostatnie drzewo w mieście (znalazłam zdjęcia środka tylko takie, gdzie było tekstu tyle co nic, no to bym się zdziwiła ) i Ryjka (też za dużo tam tekstu).

wruuu, dzięki za info o istnieniu Wielkiej księgi Basi i Franka!!! Chciałam Basię i Franka, ale nic nie było dostępne, zbiór - nie wiedziałam że jest, a będzie idealny Jabłonkę Eli mieliśmy z biblio, ale trochę za dużo tekstu jednak, spróbuję za jakiś czas. Porównuję zwykle z nieprzeczytane.pl, ale jednak Bonito mi taniej wychodzi, bo sobie sami odbieramy, a nieprzeczytane nie ma takiej opcji w Krakowie.

Dorzuciłam Antonina, Basię i Franka, Pospiesz się Albercie. Myślę co jeszcze, może jedną książkę dorzucę... Bobo niestety niedostępny, Mela też, ale będę mieć na uwadze.

Misiową piosenkę też mamy, ale jakoś średnio chwyciła (chociaż to też dla siebie bardziej kupiłam, bo uwielbiam ilustratora), Mamoko mamy, też jest lubiane, zapomniałam napisać.

Jeszcze raz dziękuję
    A. VI 2014

Chustoholiczka Awatar Paulina J.
    Miejscowość
    Warszawa/Nowa Praga

Domyślnie

OOO tu taki wątek, a ja rówieśniczy zaśmiecam.
    Książki dla powiedzmy 4-5 latka i chyba jedna dla roczniaczki.
    Co wyrzucić???? Która z nich jest najsłabsza, najgorsza i w ogóle złaaaaa

Ignatek szuka przyjaciela Autor: Paweł Pawlak

Piaskowy wilk

Gdzie jest moja siostra?

Idziemy na niedźwiedzia

Gdzie idziemy? Autor: Anna-Clara Tidholm

Opowiadania z piaskownicy Autor: Renata Piątkowska

Jabłonka Eli Autor: Catarina Kruusval

Lenka /Namas

Kamyki Astona Autor: Lotta Geffenblad

Niebieska niedźwiedzica Autor: Chmielewska Joanna M.

Różowe życie Autor: Amanda Eriksson

Niezwykłe przygody latającej myszy Autor: Torben Kuhlmann

Mama Mu na huśtawce Autor: Wieslander Jujja

Lotta Trzy opowiadania Autor: Lindgren Astrid

Mała Ida też chce psocić Autor: Lindgren Astrid

Pewnie, że Lotta jest wesołym dzieckiem Autor: Lindgren Astrid

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulina J. Zobacz posta
    OOO tu taki wątek, a ja rówieśniczy zaśmiecam.
    Książki dla powiedzmy 4-5 latka i chyba jedna dla roczniaczki.
    Co wyrzucić???? Która z nich jest najsłabsza, najgorsza i w ogóle złaaaaa

Ignatek szuka przyjaciela Autor: Paweł Pawlak

Piaskowy wilk

Gdzie jest moja siostra?

Idziemy na niedźwiedzia

Gdzie idziemy? Autor: Anna-Clara Tidholm

Opowiadania z piaskownicy Autor: Renata Piątkowska

Jabłonka Eli Autor: Catarina Kruusval

Lenka /Namas

Kamyki Astona Autor: Lotta Geffenblad

Niebieska niedźwiedzica Autor: Chmielewska Joanna M.

Różowe życie Autor: Amanda Eriksson

Niezwykłe przygody latającej myszy Autor: Torben Kuhlmann

Mama Mu na huśtawce Autor: Wieslander Jujja

Lotta Trzy opowiadania Autor: Lindgren Astrid

Mała Ida też chce psocić Autor: Lindgren Astrid

Pewnie, że Lotta jest wesołym dzieckiem Autor: Lindgren Astrid
    Mamy dzieci prawie w tym samym wieku
    Ignatka bym wyrzuciła - dla mnie to książka do wypożyczeni a nie posiadania na własność (to nic że Pawlaka ) aczkolwiek bardzo lubiana przez dzieci
    Piaskowy wilk - mam - bardzo lubiana ale teraz wzięła bym tego Raz dwa trzy Piaskowy Wilk trzy w jednym. Lubiana i czytana od dawna
    Gdzie jest moja siostra ciągle mi wypada z koszyka ale chyba teraz już bym wzięła (a może znowu by wypadła )
    Idziemy na niedźwiedzia super ale na razie mamy z biblio
    Gdzie idziemy - mam w domu ale wzięła bym z biblio - fajniejsza jest Jest tam kto. Zresztą tutaj mamy do czynienia z błędem językowym bo powinno być Dokąd idziemy a nie Gdzie idziemy
    Opowiadania z piaskownicy
    - nie znam
    Jabłonka Eli
    - polecam
    Lenka -
    nie czytałam jeszcze
    Kamyki Astona - polecam
    Niebieska Niedźwiedzica - u nas bardzo lubiana przez mojego 5-latka
    Różowe życie - nie znam
    Niezwykłe przygody latającej myszy - książka ciekawa ale chyba bardziej mi się podobała niż synowi. Przeczytana raz i nie chce aby mu czytać. Może za jakiś czas, trochę trudny tekst jak dla przedszkolaka. Ale warto.
    Mama Mu na huśtawce - mamy wszystkie i każda bardzo bardzo lubiana i wielokrotnie czytana. Polecam
    Lotta Trzy opowiadania - bardzo lubiana aczkolwiek w tym roku mniej niż w zeszłym. Bardzo polecam
    Mała Ida też chce psocić - nie znam
    Pewnie, że Lotta jest wesołym dzieckiem - bardzo lubiana

edit: sprawdziłam co jest w Trzech opowiadaniach bo wydawało mi się że coś się tutaj powtarza
    Pewnie że Lotta umie jeździć na rowerze
    Pewnie że Lotta umie prawie wszytko
    Pewnie, że Lotta jest wesołym dzieckiem
    dlatego ostatnią pozycję możesz wyrzucić
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 02-03-2016 o 20:31

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Paulina w Trzech opowiadaniach Lotty jest Pewnie, że Lotta jest wesołym dzieckiem.
    Ignatek jest taki sobie, miałyśmy z biblio, przeczytałyśmy parę razy i w sumie tyle.

Sowo, a może Nusia? Zaczęłam ze starszą Nusię czytać jakoś po 2 urodzinach i jak miała 2,5-3 to Nusia była największym hiciorem. A macie Yeti?

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Paulina, zamiast Różowe życie weź Inne życie (z tej samej serii ale lepsza)

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a ja sie kajam - pomylilam Ostatnie drzewo w miescie z Drzewem do samego nieba. Ostatniego nie znam, na razie czeka w schowku.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar merida
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

ja też poproszę o pomoc mimo, iż mam prawie same przez Was polecane to muszę coś wyrzucić...czemu te książki takie drogie ehhh... Zostaje na pewno Wielka księga pociągów i Bardzo głodna gąsienica dla synka. Odnośnie Mamoko - zastanawiam się którą wziąć, mamy Miasteczko Mamoko i córka uwielbia, obiecałam jej kolejną, myślałam o Mam oko na liczby (prawie potrafi liczyć do 10 ), ale litery też mi się podobają, a jej z okładki Dawno temu w Mamoko. Gdyby miały zostać Antonino, Nusia, Cynamon i Trusia czy Kastor to czy te konkretne mogłybyście polecić jako pierwsze czy jakieś inne?

Chusteryczka Awatar Sowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    Sowo, a może Nusia? Zaczęłam ze starszą Nusię czytać jakoś po 2 urodzinach i jak miała 2,5-3 to Nusia była największym hiciorem. A macie Yeti?
    Wrzucę Nusię do schowka, bo u mnie już klepnięte i nic na razie nie będę dobierać. Yeti nie mieliśmy, ale chyba w bibliotece jest, to zamówię, dzięki za przypomnienie o tej książce

natala, Ostatnie drzewo w mieście też właśnie znalazłam w bibliotece, to rezerwuję i może się osobiście przekonam, czy się nada czy nie
    A. VI 2014

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

merida jak już musisz coś wyrzucić to zostaw na później: Jak tata pokazał mi wszechświat
    Rzadko czytamy Szur szur ćwir plum i Astona, bardzo fajne, ale nie było tego szału

Cynamon i Trusia u nas się nie przyjął więc nie podpowiem a Nusię mieliśmy z biblioteki tylko nie pamiętam....
    a Kastor może ten o pieczeniu? ale fasolka też fajna - tutaj nie ma znaczenia kolejność
    Antonino na początek to raczej ten
    tutaj jest historia zapoznania

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Merido, w Felku i Toli sporo tekstu jest, to dla dzieci potrafiących na długo skupić uwagę.
    Mam oko na liczby IMO dla starszych dzieci. Wzięłabym Mamoko 3000.
    Szur szur cwir plum to byl u nas kit.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

merida:
    Nusia na pewno ta
    Kastor też ok
    zastanowiłabym się nad innym Elmerem, u nas ten pierwszy nie chwycił wcale, a Młoda była wielką Elmerową fanką. Może Elmer i Wilbur? Albo motylek? Albo nieznajomy.
    Felek i Tola może poczekać
    Lotta też może poczekać (sporo tekstu)
    Jak tata pokazał też może poczekać
    Mam oko wzięłabym jednak na liczby, litery to na razie do samego oglądania tylko

Chustoholiczka Awatar Paulina J.
    Miejscowość
    Warszawa/Nowa Praga

Domyślnie

Merido - oglądałam wczoraj w księgarni "wielką księgę pociągów" bo też się na nią napaliłam i nie powaliła mnie zerknij sobie w googlach jak wygląda wnętrze) Ja odpusciłam.
    No i z Twojej listy to też bym ewentualnie wywaliła "Jak tata pokazał mi..." I może Nusię.... Obie książki uwielbiam, ale chyba macie na nie jeszcze chwilkę.
    Co do mojej lisy to bardzo dziękuję za wszelkie rady. Wszystko pomieszałam - kilka wywaliłam, ale i dodałam :Hide: przybędą do mnie 7 marca już się doczekać nie mogę

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

a mnie sie Pociagi bardzo podobaly znowuz - najlepiej samego podgladnac gdzies - chociazby w sieci (np. tu http://www.makiwgiverny.pl/2015/12/w...porter-il.html)
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    Merido, w Felku i Toli sporo tekstu jest, to dla dzieci potrafiących na długo skupić uwagę.
    Mam oko na liczby IMO dla starszych dzieci. Wzięłabym Mamoko 3000.
    Szur szur cwir plum to byl u nas kit.
    dzięki, zapomniałam dopisać, że córa nie wytrzymuje jeszcze dłuższego tekstu

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    merida:
    Nusia na pewno ta
    Kastor też ok
    zastanowiłabym się nad innym Elmerem, u nas ten pierwszy nie chwycił wcale, a Młoda była wielką Elmerową fanką. Może Elmer i Wilbur? Albo motylek? Albo nieznajomy.
    Felek i Tola może poczekać
    Lotta też może poczekać (sporo tekstu)
    Jak tata pokazał też może poczekać
    Mam oko wzięłabym jednak na liczby, litery to na razie do samego oglądania tylko
    również dziękuję, właśnie kiedyś przez pomyłkę wzięłam Elmer słoń w kratę zamiast Elmer , leży sobie i czeka, choć czasem przejrzymy wyrywkowo Muszę podejrzeć te pozostałe

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    merida jak już musisz coś wyrzucić to zostaw na później: Jak tata pokazał mi wszechświat
    Rzadko czytamy Szur szur ćwir plum i Astona, bardzo fajne, ale nie było tego szału

Cynamon i Trusia u nas się nie przyjął więc nie podpowiem a Nusię mieliśmy z biblioteki tylko nie pamiętam....
    a Kastor może ten o pieczeniu? ale fasolka też fajna - tutaj nie ma znaczenia kolejność
    Antonino na początek to raczej ten
    tutaj jest historia zapoznania

dziękuję, tak zrobię, tzn zostawię na później I dzięki za podpowiedź odnośnie Antonino. U nas biblio bardzo kiepsko wyposażona, więc biorę książki trochę w ciemno, ale pocieszam się, że to też dla synka kiedyś będzie, pewnie inny gust będzie miał

Paulina, natala, dzięki za opinie, mnie raczej też się podobają pociągi zobaczymy na żywo

A odnośnie Cynamona i Trusi - ktoś ma wszystkie albo chociaż dwie? Od której najlepiej zacząć?

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Merido te pociągi to dla starszych niż Wiktor imo, może poczekać. Co do Elberów, to w Elmer slon w kratkę zdaje się jest Elmer, ja w ogóle wolę te zbiorcze a naszymi (i moimi i Kuby) ulubionym opowiadaniami są Elmer i nieznajomy i Elmer i zaginiony Miś i Elmer i tęcza.
    Antonino dla Kuby np za proste, za późno kupiłam. Jak Ola nie daje rady z dłuższym tekstem to Lotta odpada. Kastor imo jest słaby, my mamy swoją o majsterkowaniu a resztę mieliśmy z biblio, szału nie było.
    Aston jest super, ja wolę prezenty a Kuba kamyki. Cynamon i Trusia -nie trawię, przezornie nie pokazałam Kubie jak mieliśmy z biblio. Liczypieski mi się nie podobają, jabłonka Eli bardzo fajna. Basi nie lubię, nie mamy na własność żadnej.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

taka ogolna uwaga - trzeba samemu probowac, pozyczac, kupowac jedna na probe etc. bo znowuz z listy Kudlatej u nas Antonino dalej uwielbiany przez W glownie - a starszy od Jakuba sporo; Kastor tez, W sobie zaczyta czytac sam (mamy po angielsku); Liczypieski kochane, Basia jeszcze bardziej. dlatego imo jak tylko mozna, to najlepiej korzystac z biblioteki - jak sie do czegos zapala miloscia wielka, to wiadomo, ze mozna brac.

Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Dziewczyny, właśnie tu widać jak fajnie różnimy się i my i nasze dzieci Mam tego świadomość, no ale wywalić coś trzeba niestety

Kudlata, wiem, że Pociągi dla starszych, ale chciałam jedną troszkę "lepszą" książkę z dedykacją na roczek Pomyślę jeszcze

natala, sęk w tym, ze mamy jedną bibliotekę w mieście i do tego słabo zaopatrzoną. Ale spróbuję kiedyś listę zrobić i sprawdzić dokładnie. (katalogów online oczywiście nie ma...)

Dzięki wielkie wszystkim za wszystkie porady i opinie Spróbuję je dobrze wykorzystać

edit:
    Kudlata, masz rację co do Elmera ! Dzięki za uświadomienie Widać zbyt pobieżnie go przeglądałam I tak patrzę, że tam wcale dużo tekstu nie ma Musimy spróbować niebawem do niego wrócić
    Ostatnio edytowane przez merida ; 03-03-2016 o 23:28

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Dziewczyny, właśnie tu widać jak fajnie różnimy się i my i nasze dzieci Mam tego świadomość, no ale wywalić coś trzeba niestety

Kudlata, wiem, że Pociągi dla starszych, ale chciałam jedną troszkę "lepszą" książkę z dedykacją na roczek Pomyślę jeszcze

natala, sęk w tym, ze mamy jedną bibliotekę w mieście i do tego słabo zaopatrzoną. Ale spróbuję kiedyś listę zrobić i sprawdzić dokładnie. (katalogów online oczywiście nie ma...)

Dzięki wielkie wszystkim za wszystkie porady i opinie Spróbuję je dobrze wykorzystać
    To wywal 15, 17,18, 19 - jeszcze ze trzy razy zdążysz je kupić, naprawdę.

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Merida a może na ten roczek jakiś zbiór wierszy ładnie wydany? Albo jakąś kartonówkę dużą (na wsi Mitgutsh czy opowiem Ci mamo co robią auta), no coś z czego skorzysta jeszcze przed kolejnymi urodzinami ja bym brała
    A dla Oli masz Lato Stiny? Tam jest mało testu a ksiażka piękna.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Kudlata, już prawie kliknelam zamow a wiersze jakie polecasz? Lato Stiny nie mamy, muszę popatrzeć wieczorem.

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka