Prezent dla cebulki czytałam w zeszłym roku synkowi (miał 5 lat) i to nie było jeszcze dla niego mimo tego, że bardzo oczytany. Wydawnictwo podaje wiek 6+ ale osobiście obstawiam na 7+. Syn słuchał i chciał aby mu czytać dalej, natomiast jestem pewna, że nie zrozumiał tego co powinien. W tym roku na pewno nie będę mu jej czytała. Spróbuję za rok w granicach 7 urodzin.
Rok w przedszkolu mnie się podoba. Dla przedszkolaków jak najbardziej.
Armstrong niezwykła mysia wyprawa na księżyc. Chcę ją kupić. Mamy Pierwszą część. Niby polecana od chyba4+ ale dla mnie ze względu na słownictwo wiek bardzo zaniżony. Natomiast tutaj dziewczyny pisały że dla starszych dzieci (chyba 7 letnich) już za późno. Według mnie to najlepszy czas na nią. Dlatego jak dla mnie Przygody tej Myszy (mimo tego, że mój synek też słuchał jej z wielkim zaciekawieniem to obstawiam wiek wyżej ze względu chociażby na berliński mur). Nie wiem jak i co będzie w tej nowej.
Wirusy nie znam więc nie odniosę się.
O Wilku który chciał się zakochać. Bardzo lubię serię o Wilku. Tekstu mało, nawet bardzo ale jak dla mnie to dla starszych dzieci (bo rozumiem, że chciałaś ją dla 1,5?) Dla starszaka ok. Dla młodszego niekoniecznie. W tych książkach o Wilku jest przesłanie i to zdecydowanie dla starszych przedszkolaków. U nas zawsze po czytaniu Wilka rozwija się dyskusja z moim synem. Oczywiście dyskusję zaczyna synDobra pozycja.
Niezłe ziółko. Chcę ją kupić. Ale według tego co podaje wydawnictwo to wiek 6+
Możesz przeczytać o niej np: tutaj.
http://qlturka.pl/2016/08/22/jesienn...ie-literatura/