Drogie Dziewczyny.
Nie ukrywam, bardzo liczę na Wasze zdanie w pewnej kwestii.
Stoję przed trudną decyzją wymiany sprzętu szyjącego na nowszy oraz bardziej zaawansowany. W tym celu chciałabym poznać Wasze opinie dotyczące "zawartości" MT.
Generalnie chodzi mi o to, czy jest sens i potrzeba klienta inwestować pieniążki w maszynę z hafciarką (haftowana natura / grafika / postacie bajkowe), czy jednak większe rzesze wielbicieli mają MTje w których cały urok to konkretna tkanina i lepiej jej nie "zakłócać" aplikacjami.
Wiem, każda z nas ma inne preferencje i lubuje się w innych detalach i wiem też że często ciężko wybrać jedną konkretną wersję, a i czasem wpadnie nam w oko MT który nigdy wcześniej nie chodził nam po głowie.
Przyznaję, iż pojawiła się w mojej głowie (i w głowach wielu moich rozmówców z którymi konsultowałam temat) pewna wątpliwość, czy MTje wyszywane hafciarką to w dalszym ciągu typowe handmade, unikalne egzemplarze. Czy nie jest to pewnego rodzaju pójściem na łatwiznę? W końcu to maszyna wykona za mnie całą aplikację którą wcześniej komponowałam i wyszywałam samodzielnie i w sumie było to sednem "handmade". Biję się z myślami, bo to poważna inwestycja.
Mam nadzieję że pomożecie mi uporządkować trochę tę moją wojnę myślową i oddacie głos w ankiecie.
Chodzi w niej o kompozycję paneli MTja - jedna strona / druga strona.
Ciężko ustawiać opcje ankiety bo MTje różnią się jeszcze do tego krojem, detalami obszycia, itp itd. Chodzi mi jednak o taki najbardziej bazowy, prosty podział.
Jeśli nie znajdziecie opcji dla siebie, zaznaczcie "inne" i, w miarę możliwości, napiszcie tutaj w ątku "jakie?".
Z góry Wam dziękuję.
Aneta