Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 33 z 33

Wątek: zaznaczony środek i krawĂŞdzie

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Nie umiem prosto zawiązać, jak nie mam zaznaczonych środków. Jestem sierotą i zawsze z jednej strony zostaje mi dużo dłuższy ogon, co mnie wkurza. Wszycie środka jest pierwszą rzeczą, którą robię z chustą i musi być to środek, który czuć pod palcami, żebym mogła zawiązać idealnie symetryczny plecaczek. Różnokolorowe krawędzie w zasadzie są mi obojętne, ale przydają się, jak pokazuję komuś wiązanie, bo mogę powiedzieć "teraz dociągnij zieloną" .
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Zaznaczony srodek jest wazniejszy od krawedzi.
    Jak chusta nie ma zaznaczonego srodka mozna samemu taki zrobic, wyszyc nitka innego koloru lub naszyc maly znaczek.
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustomanka Awatar alina
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

a ja z zaznaczonym środkiem czy bez i tak mam różnej długości ogony
    Hania 15.06.2005; Zuzia 12.11.2007; Julcia 15.11.2010

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Naprawdę nie demonizowałabym znaczenia różnokolorowych krawędzi... kiedyś ktoś to lansował mocno, bo akurat jedyna dostępna w polsce firma takowe miała... ale większość didymosów w Polsce jest z drugiej ręki czyli starsze i nie mają zaznaczonego środka - co nie przeszkodziło im uzyskać statusu jednych z najlepszych chust...
    Środek zawsze można sobie oznaczyć - choćby składając chustę na środku... albo małym kwiatkiem, albo mazakiem... albo wszyciem wstążeczki, albo przeszyciem na maszynie jak mają Nati... A krawędzie trzeba równo prowadzić i też nic się nie poplącze

Jeśli Anna Ci się podoba to ją bierz i tyle

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustomanka
    Miejscowość
    wielkopolska

Domyślnie

GŁOSUJE: Mieciutka z bazarku oczywiście oznaczyć newralgiczne miejsca

N_stynka DZIEKUJEMY!
    Nika sierpien 1996
    Miosz listopad 2007

Chustonówka

Domyślnie

no dobra... przegłosowane

Jeszcze jedno pytanie - tym razem za 100 punktów - głównie do Jazzoo ale też do wszystkich, bo nie wiem czy rzeczona jeszcze zajrzy do tego wątku - co to za chusta na zdjęciu Jazzoo ( czyżby to była Katja czy coś innego?) baaardzo mi się podoba!

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n_stynka
    no dobra... przegłosowane

Jeszcze jedno pytanie - tym razem za 100 punktów - głównie do Jazzoo ale też do wszystkich, bo nie wiem czy rzeczona jeszcze zajrzy do tego wątku - co to za chusta na zdjęciu Jazzoo ( czyżby to była Katja czy coś innego?) baaardzo mi się podoba!
    Chusta na moim awatarku to amazonas carrysling, kolor: lollipop.

Wiecej o lollipop w tym watku: http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=21
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustonoszka Awatar motylica
    Miejscowość
    tam, gdzie nie sięga wzrok.

Domyślnie

mnie to najbardziej przypomina ellaroo LaRae... ale pewnosci nie mam

Chustonoszka Awatar motylica
    Miejscowość
    tam, gdzie nie sięga wzrok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motylica
    mnie to najbardziej przypomina ellaroo LaRae... ale pewnosci nie mam

no to juz widze ze skucha
    lolipop w kazdym razie piekny! to tak jakby lato trwalo caly rok! )

Chustofanka
    Miejscowość
    PruszkĂłw

Domyślnie

zaznaczenie srodka bylo mi pomocne przez pierwszy tydzien. pozniej po prostu sie widzi "na oko" gdzie chusta ma srodek.
    a na krawedzie raczej nie patrze. pomylic strony chusty nie mozna, bo pod palacami sie wczywuwa,z e cos jest nie tak, a i gory z dolem tez chyba nie sposob pomylic.
    ale na poczatku moze byc przydatne.
    ==========================
    malgosiak - mama NIKI (listopad 2002) i
    TuÂśki (listopad 2007)

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

hehe, wlasnie sie zorietowalam, ze zadna z moich obecnie posiadanych chust nie ma srodka zaznaczonego, ani krawedzi roznokolorowych i skoro do tej pory nie zauwazylam, to widac niepotrzebne

Inke mam z bazarku od Donki i nie ma srodka.

Złozysz chuste na pol i juz wiesz gdzie srodek sie plasuje

Chusteryczka Awatar witbor
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Jestem raczej początkująca, a noszę w Lisie starego typu (brak zaznaczongo środka i jednakowe krawędzie) - zupełnie nie odczuwam braku tych udogodnień. Srodek znajduję jak Vega (rozkładając chustę w rękach), a krawędzie znajdują się same, gdy je dociągam.
    Wanda, mama Zofii, Malwiny, Mai, Franka, Antka, Marysi i Józefka oraz Anieli (6tc) i Szymona (17tc)

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

moja pierwsza chusta ( nati fale dunaju starego typu) miała średnio zaznaczony środek i krawędzie jednakowe.. nauczyłam się wiązać i wiązałam
    teraz każda moja chusta ma inne krawędzie i zaznaczony wyraźnie środek i też wiąze krawędzie się przydają choć pewnie nie ma co demonizowac ich znaczenia - da sie bez, przydaje się gdy są
    co do środka - ja bez oznaczonego srodka bym nie umiała - coś bym naszyła lub nie wiem.. jakoś ten środek oznaczyć bym musiała .. a wiązac chustę to wiążę juz dośc długo choc sam moment wiązania zajmuje mi parę sekund

Uprawnienia umieszczania postów