Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: odplamianie na słońcu zimą - to działa - hip hip, hura.

Mieszany widok

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Plamy z mich wkladów znikały nawet jak nie było słońca na polu (tak, tak, na "polu" ). Nawet nie musialam ich wystawiac na zwenątrz. Wystarczyło, że postawilam suszarkę pod oknem. W domu mam okna dachowe, więc przepuszczają trochę wiecej światła.

Chustonoszka

Domyślnie

jak jestem na wsi zawsze wywieszam pranie na zewnątrz, oczywiście o ile nie pada. Wiatr je osusza i pięknie pachnie

Chustonoszka Awatar PostBlue
    Miejscowość
    Augustów

Domyślnie

A myślicie, że podobny efekt da suszenie w domu przy południowym oknie?Teoretycznie przez szyby przenika całe promieniowanie UVA i połowa UVB

Chustomanka

Domyślnie

Moje doświadczenie z dzieciństwa udowodniło, że słońce przez okno też dzieła - miałam pokój z południowym oknem i jedną ukochaną bluzę, którą pedantycznie wieszałam zawsze w jeden i ten sam sposób na krześle obok okna. Po jakimś czasie [nie pytajcie jakim, miałam jakieś 6 lat i nie pamiętam] ta strona bluzy, która była wystawiona na słoneczko... kompletnie wyblakła i wyraźnie odcinała się od reszty. Jedynie podejrzewam, że efekt będzie trochę słabszy, wolniejszy.

W końcu "odplamianie na słońcu" to nic innego jak wyblaknięcie plamy .

Chustonoszka Awatar PostBlue
    Miejscowość
    Augustów

Domyślnie

To będę próbować, bo mi dziecię zafajdało dziewiczą wkładkę bambusową A póki co mieszkam na placu budowy i strach cokolwiek wywiesić na zewnątrz