Pokaż wyniki od 1 do 20 z 40

Wątek: zamiana rzepów na napy w kieszonkach BG - czytają posta pionierki rozwiązań?:)

Mieszany widok

Chustofanka Awatar moire
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Ismeril, z tego co kojarzę rzepy grovii (mialam je krótko) to może podobne udałoby Ci się znaleźć na ciuchach np. przy kurtce sportowej i wykorzystać do pieluszki

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Zwykłe rzepowe haczyki czepiają się do tego materiału ale gorzej jednak niż te groviowe. Ja z kolej przerobiłam jedną Grovię z rzepów na napy, w sumie nie miałam wyjścia, bo ten materiał do którego czepiają się haczyki był totalnie zmechacony i wypaczony, nawet haczyki mojej nowej Grovii się już do tego nie czepiały. Trochę zabawy z tym było ale wygląda nieźle i otulacz działa.
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agis Zobacz posta
    Zwykłe rzepowe haczyki czepiają się do tego materiału ale gorzej jednak niż te groviowe. Ja z kolej przerobiłam jedną Grovię z rzepów na napy, w sumie nie miałam wyjścia, bo ten materiał do którego czepiają się haczyki był totalnie zmechacony i wypaczony, nawet haczyki mojej nowej Grovii się już do tego nie czepiały. Trochę zabawy z tym było ale wygląda nieźle i otulacz działa.
    napy są trwalsze, ale przy wiercipiętach jednak z rzepami jest łatwiej, zwłaszcza latem gdzie młodego przewijałam "na kolanie"

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    napy są trwalsze, ale przy wiercipiętach jednak z rzepami jest łatwiej, zwłaszcza latem gdzie młodego przewijałam "na kolanie"
    Kupiłam ten otulacz używany, niby przez pół roku, no nie wiem chyba że tylko ten jeden używali, bo rzepy były w stanie tragicznym. Mam Grovię na rzepy, używam ponad pół roku i wygląda ok, tyle że na zmianę z wieloma innymi pieluchami. Generalnie jak pieluch na rzepy nie znoszę to Grovie taką lubię.

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No właśnie, ja też jedną z moich Grovii kupiłam używaną i niby rzepy miały być ok, ale jak ja dostałam okazało się wręcz odwrotnie. W ogóle pieluszka mocno odbiegała od stanu opisywanego przez poprzednią właścicielkę. No cóż.
    Może faktycznie jednak lepiej przerobić je na napy ale nie mam napowinicy :/

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ismeril84 Zobacz posta
    No właśnie, ja też jedną z moich Grovii kupiłam używaną i niby rzepy miały być ok, ale jak ja dostałam okazało się wręcz odwrotnie. W ogóle pieluszka mocno odbiegała od stanu opisywanego przez poprzednią właścicielkę. No cóż.
    Może faktycznie jednak lepiej przerobić je na napy ale nie mam napowinicy :/
    Sprawdź najpierw jak haczyki od zwykłych rzepów sobie radzą, jak ten welurkowaty materiał jeszcze nie jest bardzo zniszczony to może wystarczy je wymienić i będzie dobrze.
    U mnie wyglądał strasznie, marszczył się i był bardzo zmechacony, więc go wyprułam, pod spodem jest pul, nabiłam napy i zaszyłam pieluchę. Tylko na skrzydełkach zostawiłam ten welurek.
    Pielucha wygląda teraz tak:
    Ostatnio edytowane przez Agis ; 15-02-2015 o 19:46