Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: jak często zmieniacie pieluchę?

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie jak często zmieniacie pieluchę?

to znowu ja
    dziewczyny, przeczytałam cały poradnik, przeszukałam forum, ale chyba nie ma takiego wątku (jeśli powtarzam jednak to z góry przepraszam
    chodzi mi o to: jak często zmieniacie pieluchy?
    jeśli zakładam tetrę i na to otulacz to wiem, że powinnam zmienić po godzinie, ewentualnie po półtorej
    ale jak jest w sytuacji zakładania pieluch formowanych??
    mam takie:
    - z bawełny organicznej (nie dodaję żadnej wkładki)
    - z bambusa (nie dodaję wkładki)
    - wnętrze polarkowe (wkładka)

zmieniam małemu co 2-3 godz...to chyba za rzadko, co?? co jaki czas Wy zmieniacie?

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Ja wielo zmieniam co około 3 godziny - używam itti bitti tutto, od pupy Masimba ma zawsze sucho. Oczywiscie jak jest kupa, albo jak widze, ze jednak ma juz dość mokro, to zmieniam częściej, w miarę potrzeb.
    Na noc czesto zakłada bambooty basics z dwoma wkładami bambusowymi i spokojnie starcza. Problemów ze skóra nie ma, chyba, ze kupa chwilkę w pielusze poleży (zdarza sie bardzo rzadko - jak na przykład mi zrobi kupę w samochodzie i ja nie uslysze, wiec orientuje sie dopiero jak dojedziemy na miejsce).

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chustofanka Awatar kammillka
    Miejscowość
    Czarna Białostocka

Domyślnie

pieluszkę zmieniam średnio co 2 godz., za każdym razem jak małą kładę na drzemkę albo wychodzimy z domu, przez 4 miesiące używałam wkładek "sucha pupa" ale jak przyszły upały to z nich zrezygnowałam, mokro od pupy Oldze nie przeszkadza więc na razie do nich nie wracam,
    nie czekam aż wkład będzie cały mokry i za każdym razem jak rozepnę napy w pieluszce to zmieniam nawet jak tylko siknięte
    Alicja X.2011 Olga XI.2013

Domyślnie

My zmieniamy co 2-3 godziny, ale używamy tylko otulaczy z wkładami, a nie kieszonek. Kieszonki szybko nam przesiąkały.

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

W dzień używam głównie aio tots bots i zmieniam co 2-3godziny. Młodemu mokro nie przeszkadza i sam z siebie nie sygnalizuje.
    A w nocy zużywamy dwie formowanki, czyli wychodzi mniej więcej jedna co 5-6godzin.
    J.2014 i E.2016

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja zmieniam co 3/4 godziny. Używamy przede wszystkim otulaczy i wkładów z froty bambusowej. Rzadko kiedy coś nam przecieknie i to glównie wtedy, kiedy Młody akurat drzemie i w pieluszce jest dłużej niż te 4 godziny.

mimis
    Guest

Domyślnie

Ja tak samo jak dziewczyny, po każdym siusiu.

Chustonówka Awatar mamaheli
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Moja córa ma 4 m-ce i w dzień zmieniam kieszonki mniej więcej co 3h, chyba, że jest kupka (ale tę słychać zawsze ). W nocy zmiany wypadają nam co 4-5h w zależności od godzin karmienia.
    Przy kieszonce z polarkiem nie czuję, czy jest sucho czy mokro, więc nawet nie wiem kiedy siki wypadają...

Uprawnienia umieszczania postów