Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: chustowanie z dużym dzieckiem

Chustonówka Awatar makka pakka
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie chustowanie z dużym dzieckiem

witajcie,
    mój synek ma 7,5 miesiąca. jest sporym dzieckiem od narodzin (waga urodzeniowa 4,5 kilo). aktualnie waży ponad 10. w wieku 4 miesięcy zaczęłam go nosić w chuście kółkowej (hamalu), ale nasze chustowanie było okazjonalne (synek po kilku chwilach się denerwował) i tylko w domu .
    wczoraj kupiłam swoją pierwszą tkaną chustę wiązaną (babylonię) i tak się zastanawiam czy nie zaczynam za późno? w lipcu planuję wyjazd w góry. nie wyobrażam sobie taszczenia ze sobą wózka... strasznie zależy mi na udanym chustowaniu. czekając na przesyłkę zastanawiam się czy dobrze zrobiłam? w końcu to spory wydatek.
    podbudujcie mnie trochę.
    makka pakka

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie Re: chustowanie z dużym dzieckiem

Dobrze zrobiłas i wcale nie jest za późno
    Ja w wiązance zaczęłam nosić,kiedy Maciek miał 8 miesięcy i gdzieś ponad 10 kg.
    Na pewno Babylonia świetnie się sprawdzi.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

pewnie, ze dobrze.
    a z obciazeniem na dwa ramiona to zupelnie inna jakosc noszenia (nie zebym nie lubila kolkowych, ale na dluzsze nosznie zawsze wolalam wiazane).
    trzymamy kciuki
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Też jestem dobrej myśli, ze się uda.
    Czy Twój nick ma związek z "Dobranocnym ogrodem"? To ulubiona bajka mojego synka
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Ja codziennie noszę dwulatka i ok 13 kg. Macie jeszcze dużo czasu! Trzymam kciuki.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Miejscowość
    lublin

dziękuję wam za odpowiedzi. mój mąż dość sceptycznie odnosi się do chustowania, a nie ukrywam, że chciałabym by on również (na szlakach to raczej "głównie" ) nosił "małego". ten sceptycyzm wynika z tego, że w lublinie gdzie mieszkamy nie spotkaliśmy jeszcze nigdy chustowej mamy, chociaż wiemy, że takowe są... (nie mówiąc o zamotanym tacie).

OT
    tak to od tej makki pakki
    makka pakka

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

A z jakiej dzielnicy Lublina jesteś? Bo ja mieszkam na LSMie i często chodzę na spacery zachustowana.
    Karolina - 16.05.2008
    Weronika - 21.01.2011

Miejscowość
    lublin

Cytat Zamieszczone przez joasiap79
    A z jakiej dzielnicy Lublina jesteś? Bo ja mieszkam na LSMie i często chodzę na spacery zachustowana.
    OT
    z kaliny (starej)
    makka pakka

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Duże dziecko w chuście "traci na wadze",bo ciężar rozkłada sięw kilku punktach.Będziesz zadowolona.A mężowi poczytaj wątek o reakcjach kobiet na zachustowanych mężczyzn Na pewno nie pozostanie obojętny
    A tak na poważnie,to mojemu mężowi najbardziej spodobało się to,że ma swojego ukochanego synka tak blisko siebie.Maluch wpatrzony w tatę jak w obrazek.Obaj są szczęśliwi

Chustonówka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

ja mam podobne dylematy corcia ma juz 8mcy i jak na razie mamy za soba udany debiut w elastyku BB. Napalalam sie na tkana, ale boje sie, ze sobie nie poradze i stchorzylam, no moze nie do konca, bo zamowiony MT w drodze, pomyslalam, ze jak oswoje MT to moze potem kupie tkana. Zaluje, ze nie mam tu kogos w Bdgoszczy kto by mi pokazal co i jak.
    Mama Stasia (XII 2005) Jasia (I 2007) i Dominiki (IX 2008)

Miejscowość
    lublin

ja właśnie zaczytuję się w instrukcjach, oglądam filmiki na youtube i jednocześnie rozglądam się za "instruktorką" z okolicy. chusta jeszcze nie dotarła... dziś musiałam zabrać małego ze sobą na uczelnię i oczywiście taszczyłam ze sobą wózek nie odważyłam się jechać autobusem (musiałabym czekać na niskopodłogowy i prosić obcych o pomoc ), więc zrobiliśmy sobie naprawdę dłuuugi spacer. mam nadzieję, że następnym razem (być może już we czwartek) pojedziemy zachustowani.
    makka pakka

Uprawnienia umieszczania postów