dziewczyny wszystkowiedzące
moja manduca domaga się prania.
widzę przepis prania, ale mam pytanie, czy rzeczywiście nic się z nosidłem nie stanie złego, jak wrzucę do pralki?
prałyście swoje nosidła w pralce? czy lepiej ręcznie?
dziewczyny wszystkowiedzące
moja manduca domaga się prania.
widzę przepis prania, ale mam pytanie, czy rzeczywiście nic się z nosidłem nie stanie złego, jak wrzucę do pralki?
prałyście swoje nosidła w pralce? czy lepiej ręcznie?
Tobiasz 17.11.2003 Matylda 25.10.2007 Ignacy 24.07.2011
w pralce na reczne pranie z plynem do prania i tylenic sie nie stalo i nic sie nie dzialo
w pralce na 30 stopni z płynem do prania.
![]()
manduca wędruje do![]()
no proszę a ja ręcznie prałam i potem wirowałam - się poprawię![]()
Luśka 2008, Szef 2011
ja tez traktowalam pralka na 40 stopni i GIT
manduczka przeżyła pranie![]()
wprawdzie dałam na minimalne wirowanie i troszkę ciekła
zaskoczyło mnie, że w miejscu, w którym matylda często ciamkała, nie ma już koloru![]()
wessała barwnik! mam ice-rosa.
to raczej niefajnie z tym barwnikiem...
ja maiłam natura i w ogole pranie nie wplynelo ujemnie na tkanine
pranie jako takie nie sprało koloru.
już przed praniem w miejscu ciamkania było białawo, ale myślałam, że to jakiś brudek.
okazało się inaczej
ale ja się takimi drobiazgami nie przejmuję, mam tylko nadzieję, że matyldzie nie zaszkodziło![]()
hmm, zastanowiło mnie to, co piszesz o odbarwieniu. przez prawie miesiąc nosiłam w pożyczonej od weroniki manduce natur, prałam ją i wszystko było ok. teraz mam wreszcie własną olive grove, prałam tylko przed pierwszym założeniem. lola ssie jak najęta i ostatnio tata zauważył, że szelki coś tracą na kolorze. I też miałam nadzieję, że to brudekNo, zobaczymy. A kupiłam tę oliwkę, bo założyłam, że się będzie wolniej brudzić niż natur, hłe hłe
Są specjalne osłonki na szelki nosideł (łorganiczne itd.), żeby uniknąć wessania barwnika właśnie.
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
petisu, czy piszesz o tych produkowanych przez ergobaby? wlaśnie się nad nimi zastanawiałam... pasują na szelki manduki?
O tych właśnie. Nie wiem czy pasują.Zmierz szelki, a ja smierzę osłonki, to będziemy wiedziały.
![]()
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
wracam do prania nosidla Manduca, zmarwilam sie iz wcale nie wahalam sie nad wrzuceniem go do pralki,
w 40stopniach, w plynie dzieciecym, z dzieciecymi ubraniami, obrotow na wirowaniu daje 800. Pralam juz z 10 razy i z kazdym praniem nosidlo wyglada na... coraz nowsze !wiec chyba nie ma co sie obawiac.
oczywiscie nic w nim nie prasuje
lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
--------------------------------
doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
instruktor Masażu Shantala od 2013
Wreszcie ją wyprałam po tym ssaniu, nic się nie stało, to był fałszywy alarm, jak widaćna razie zatem wstrzymam się przed ochraniaczami
![]()