Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: KoKoSi, otulacze wełniane

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

Otulacz wełniany XL testował chłopiec 13 miesięcy, niecałe 10 kg, 78 cm. Testowaliśmy wraz z naszą własną formowanką bambusowa miękkość OS Kokosi, bo nie chciało nam się martwić, czy zdążymy wyprać i wysuszyć tę testową na czas.

Pierwsze wrażenia: materiał miękki, przyjemny w dotyku, ale nieco się zmechacił. Widać było po nim, w jakim miejscu najczęściej był spinany na wysokość.
    Do formowanki pasował idealnie - widać, że szyty na miarę. Przy tym krój dość zgrabny i myślę, że to świetny pomysł, żeby szyć takie otulacze specjalnie dopasowane do formowanek.

Otulacz założyliśmy na noc z formowanką i niestety - przeciek. Trzeba było w nocy przewijać, co dla naszego synka jest zawsze stresujące. Dodam, że na co dzień (a raczej na co noc ) stosujemy tę samą formowankę z wełnianymi gatkami handmade i nic nam nie przecieka, a też przewijamy przed snem i potem dopiero rano. Więcej na noc się nie odważyliśmy zakładać. Na dzień z formowanką było OK, tzn. sucho i chyba dość wygodnie jak na taką ilość materiałów na tyłeczku.

Podsumowując: Otulacza XL raczej nie kupię, bo na noc się u nas nie sprawdził, a na dzień przy moim uciekinierze wygodniej mi zakładać kieszonki niż zapinać i dopasowywać osobno formowankę i jeszcze otulacz, zwłaszcza, że formowanek mam tylko kilka i żeby używać na dzień musiałabym dokupić. Natomiast zastanawiam się nad zakupem otulacza w rozmiarze S, bo niedługo będziemy mieli drugie dziecko i przyda się coś oddychającego i zapinanego, a wełenka od Kokosi dla mniejszego sikacza powinna się sprawdzić.

Bardzo dziękuję za możliwość testowania i czekam na jakieś promocje na malutkie pieluszki

Chustofanka Awatar olady
    Miejscowość
    Siemianice/Słupsk

Domyślnie

Otulacz wełniany + formowanka. Tester syn 8 miesięcy, ale 80 cm i 9,5 kg.

Jak zobaczyłam otulacz, to pomyślałam, że nie ma mowy, aby dobrze trzymał wilgoć, przecież jest taki cieniutki. I od razu myśl o lanolinowaniu mi zaświeciła, ale regulamin nie pozwalał I bardzo dobrze, bo okazało się, że otulacz trzymał, ale nie używaliśmy go na noc, bo Olek to mega sikacz jest i tylko gatki trzymają na mur beton. Używaliśmy więc bardzo intensywnie w ciągu dnia przez te 5 dni.
    Krój, mimo, że XL wg mnie zgrabny, bo mimo, że chyba jesteśmy najmłodszymi testującymi, to absolutnie otulacz nie sprawił na synku wrażenia WIELKIEGO. Może dlatego, że mam kilka flipów i jestem przyzwyczajona do takiego kroju.
    Gumeczki bardzo delikatne, dzięki czemu zero ucisku!
    Wszystkie moje formowanki (tots, pupeko) otulacz okrył bez problemu.
    Może to mało istotne, ale otulacz po tych kilku testujących przede mną był już nieco "sprany" od wewnątrz, tak jakby ktoś mocno musiał zaprać jakieś plamki. Sylviontko sama ocenisz.
    Dziękuję za możliwość testowania, a że rodzina się powiększy to Kokosi jest na mojej liście zakupowej.
    Pierwszy chuścioszek 09.2014
    Trzy chuścioszki 11.2015

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Od jakiegoś czasu jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami otulaczy wełnianych OS na rzep. Jeszcze ich nie lanolinowałam. Kupiłam je z myślą o córce. Otulacze uszyte są z cieniutkiej, przyjemnej wełenki, bardzo ładnie układają się na pupie i otulają większość moich hm formowanek. Ale! Co ciekawe, postanowiłam założyć otulacz synkowi (2 lata 3 mies) ponad 14 kg żywej wagi i okazało się, że jest dobry. Wiadomo, że już niewiele zapasu zostało w pasie (mamy na rzep), ale synek miał na sobie zestaw prefold BM z zielonym obszyciem w wełnianym otulaczu i ten zestaw wytrzymał spokojnie 2,5 godziny! Jestem pod wrażeniem, zwłaszcza, że pupa w tym zestawie wyglądała bardzo zgrabnie. To chyba będzie teraz nasz sprawdzony zestaw na wyjścia.
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.