Raport
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Raport
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Moja przyjaciółka licealna po latach starań doczekała się swojego Maleństwa, urodzone wcześniej przez cięcie. A. ma pytania, na które ja nie potrafię definitywnie odpowiedzieć, zwłaszcza na pierwsze. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, burze mózgów etc.
"czy jest jakieś minimum wagowe do noszenia w chuście? (A. ma ciągle ok 2800g, a gdzieniegdzie pojawia się informacja, że min 3kg)"
"Ile czasu maksymalnie można takiego niemowlaka w chuście nosić „na raz” albo na dzień?"
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Ja nosiłam moją wcześniaczkę jak tylko wyszła ze szpitala, czyli od równo 2 kg. Tylko musi mieć naprawdę cienką, miękką chustę, za moich czasów to Bebina Znaki Zodiaku taka była, miałam też taką cieniuśką Vatanai.
I imo jak nie ma problemów z bioderkami, napięciem mięśniowym itd, to niech nosi ile potrzebują.
Jakby koleżanka chciała jakieś porady okołowczesniacze, to ja może jeszcze coś pamietam![]()
Dzięki, przekazałam.
Może ktoś jeszcze coś? Formalnie to już nie jest wcześniak.
Na razie mają cienkiego elastyka, ale w planie wyprawa do jakiejś organizacji (wszystko dzieje się za granicą) - więc będzie wdzięczna za rady na co powinni zwrócić uwagę itp.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)