Pokaż wyniki od 1 do 20 z 49

Wątek: Czy Wasze dwulatki sa juz odpieluchowane?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita_now Zobacz posta
    ale krótko przed 2 urodzinami, powiedziała, że jest dorosła i że śpi bez pieluszki.
    no tak, to mój prawie dwulatek musi zacząć najpierw mówić jak go pytam czy robi/zrobił kupę (nawet w trakcie) to mówi, że nie
    Fajnie,że tak Wam ładnie poszło

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irish_dancer Zobacz posta
    no tak, to mój prawie dwulatek musi zacząć najpierw mówić jak go pytam czy robi/zrobił kupę (nawet w trakcie) to mówi, że nie
    Hehe, u nas to samo. Zawsze jestem pod wrazeniem dzieci mówiących w tym wieku, bo mój starszy zaczął gadać jak miał 2 lata i 4-5 miesięcy, a młodszemu też się jeszcze nie spieszy. O nocniku to nawet nie ma mowy, starszy odpieluchował się, jak miał skończone 3 lata.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irish_dancer Zobacz posta
    U nas o tyle lepiej, że jak zapytam w trakcie to potakuje
    no i na kupę to się zdarza jej jeszcze wołać ale do odpieluchowania to daleeekoo jeszcze (i do mówienia też )

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

U nas tez jeszxze lata swietlne do odpieluchowania.
    Czasem da sie posadzic na noxnik, czasem potakuje jak zrobi kupe.
    Najczasciej chowa sie i krzyxzy "Nie!"
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustomanka Awatar Niezapominajka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

A mój potwór Florka listopadowa 2012, od tygodnia dopiero w majtkach śmiga i generalnie jest ok, małe popuszczenia się zdarzają,ale jak jest na placu zabaw to zapomina i sika..... Tylko kupy nie chce robić do toalety i chyba będzie z tym kłopot; nocki są suche już od pół roku.... Zobaczymy co dalej

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

my jesteśmy w połowie drogi: odpieluchowanie w dzień przebiegło dość sprawie w wieku 2,2 msc (zajęło 3 dni). ale na drzemki i na noc wciąż pielucha i chyba szybko jej nie zdejmiemy.
    wpadki się czasem zdarzają, głównie gdy młody zapomni się w zabawie a ja zapomnę zapytać, czy chce na nocnik. on nie zawoła (choć zazwyczaj to robi), ja nie zaproponuję i ubranie do zmiany.
    ale gdy pilnuję regularnego siusiania jest bardzo ok. ostatnio nawet zaliczyliśmy całodzienną wycieczkę do zoo, 100% suchą.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Domyślnie

U nas to wygląda bardzo podobnie. W dzień bez pieluchy, ale wpadki się zdarzają. Jeszcze teraz co chwilę poczta przynosi nowe, kolorowe wielo dla najmłodszego i Nela koniecznie musi wszystko przymierzyć. A co ciekawe, jak zalozy swoją ulubioną pieluszkę w truskawki to pięknie woła, szkoda jej zasikać Nocki to na 5 suchych jedna mokra, wiec zakładam pieluchy.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

tez słyszałam o mojej mamy i ciotek takie historie, że jak my byliśmy mali, to roczne dzieci już na nocnik sikały... Jakoś cięzko mi w to wierzyć widząc jak u nas idzie. Nocnik dostaliśmy na 1sze urodziny, ale powoli powoli uczyliśmy się o co chodzi. Teraz, 20 msc, czasem ładnie siku jest po spaniu, albo drzemce, jeśli widze że pielucha nie jest jakoś bardzo mokra, ale raczej "wysiedziane" a nie sygnalizowane.
    Kupe czaaaaaaaaasem sygnalizuje (tylko że wtey własnie mówi "siiii") i uda się na nocnik, ale powoli to idzie.
    W każdym razie lato idzie i mam nadzieję, że się coś w temacie ruszy.

Aha, na wielo jesteśmy, ale powątpiewam coraz bardziej, czy to cokolwiek przyspieszy, bo raczej małemu całkowicie obojętne jak na razie czy sucho czy mokro, czy kupa.....
    Roan+Roanna 9.2010
    Roaniątko Synek 8.2013
    Roaniątko Córcia 8.2015