Pokaż wyniki od 1 do 20 z 49

Wątek: Czy Wasze dwulatki sa juz odpieluchowane?

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pomarańcza Zobacz posta
    Powiedzcie: trenerki to mają sens, jak dziecko zawsze kupę robi do nocnika i tylko o siuski chodzi, tak?

nie wiem. przy piatym dziecku, na starośc się dowiedziałam,ze istieje coś takiego jak trenerki. a tak dotychczas, jak przychodziła wiosna w okolicach 1,5 -2 lata, zależy jak się który rodził, kupowałam wielopak gaci bawełnianych, zazwyczaj delikwent sam sobie wybierał PIERWSZE MAJTKI< wyprawa była do sklepu po barbie albo batmana na majtkach, było oficjalne kupienie tychże majtek i oficjalne założenie z dokumentacja zdjęciową. I już. Na wyjścia dłuższe pielucha (ja używałam jednorazowych) i na noc w zależności od predyspozycji odpieluchowanego. Nie wiem, jakos tak szybko to szło. Fajne dzieci mam

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ech, bo do rozpaczy doprowadzają mnie już kupy starszego, zwłaszcza jak zrobi 3 w ciągu dnia. A nocnik ma w głębokim poważaniu, czasem siku zrobi a i to rzadko. Musze go jakość odpieluchować, choć częściowo.
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

dianek
    Guest

Domyślnie

Ech, bo do rozpaczy doprowadzają mnie już kupy starszego, zwłaszcza jak zrobi 3 w ciągu dnia. A nocnik ma w głębokim poważaniu, czasem siku zrobi a i to rzadko. Musze go jakość odpieluchować, choć częściowo.
    a, jeszcze jedno
    nasz nocnik też miał długo w poważaniu, nie chciał siadać w ogóle
    więc nauczył się sikać na stojąco, kupiłam mu pisuar który okazał się hitem coś takiego: http://archiwum.allegro.pl/oferta/pi...611609895.html
    ja sciągnęłam do pl z ebaya, wyszło mi około 15 zł

spróbuj czy dla niego sikanie na stojąco może też będzie dobrą zabawą

Domyślnie

wiem coś o tym... on już wołał ,a teraz znów wali w pieluszki... zęby jeszcze wyłażą i też czasami trzy na dzień zasmolone pieluchy są... i nie powie że chce, powie jak zrobi, albo czasem sie wypiera nawet wtedy gdy ja już czuję że cos tam jest... a jeszcze kupy młodszego przecież dochodzą.własnie sobie uświadomiłam że kawał cięzkiej roboty mam dziennie

Domyślnie

mam 2 trenerki ale nie ma sensu zakładać na dzień dzisiejszy, zaraz przesika

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Moja od lata, kiedy skonczyła 2 rok do dziś (2,5) miała cały repertuar zachowań nocnikowych: 2l. - nocniczek NIE!! 2 i miesiąc- sama usiadła, dobry miesiąc siusiała i nie chciała pieluszki(gorzej z kupką) następnie jej się znudziło (2 i 4 m-c) i nosiła majteczki w klubie malucha, po czym po magicznej godzinie 14 sikała jakby nigdy nocnika na oczy nie widziała, obkupilam się w fajne pieluszki, zgrabne i proszę, zaskoczyła i nie siusia wcale, każda kupka w nocniku. Gdy już nie wiedziałam co robić w trakcie całej tej przygody kupiłam nowy nocniczek, taki fajny z wyjmowanym srodkiem jak chochelka, albo nakładkę na kibelek-też nowość i zainteresowanie wracało tylko ile mozna mieć nocników Wczoraj natomiast narobila do spodenek od piżamki i z mężem gimnastykowalismy się nad toaletą, by z nogawki jej wypadło do kibelka była zajęta zabawą samochodami, brat pozwolił, więc co tam kupa!

Chustoguru Awatar annagdynia
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

moje dwulatki były odpieluchowane i do tego wytrzymywały w nocy i w ciągu dnia nie popuszczały
    Ale jestem z nich dumna
    synek lato 2008 synek wiosna 2011

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Moja "niedługo-dwulatka" nie narzeka na wielo. Biega w nich tak samo szybko jak w jedno Trenerek nie planuje kupować, jak będzie cieplej będzie śmigać w gatkach po domu, najwyżej jakąś tetrę wszyje jak okaże się to niezbędne. Siku na nocnik już robi - ale bardziej dla zabawy niż z potrzeby, bo puszczona bez pieluchy nie sygnalizuje, że chce tylko siura gdzie popadnie. Ja się w tym temacie nie spinam, po przejściach ze starszą wiem, że dziecko musi dorosnąć i tyle.