Pokaż wyniki od 1 do 20 z 49

Wątek: Czy Wasze dwulatki sa juz odpieluchowane?

Mieszany widok

Domyślnie

dwulatek(w listopadzie miał 2)przyjął jakiś taki cykl...raz woła, potem nie woła i nie daje się wysadzić... i tak już 3ci raz... teraz czasem zrobi siusiu do nocnika ale... jak lata z golym tylkiem, innym razem nasika na podlągę czy gdzieś tam... mam serdecznie dość. nie chce sobie dać zalożyć ani wielo ani pampka(2 mi zostaly na stanie hehehe). już ladnie wolal siusiu i "pupa".nie wiem nie ogarniam tego... po domu otulacze +tetra, na wyjścia kieszonka z podwójnym wkladem- żeby założyć muszę sie namordować
    mlodszy (11 mies) ostatnio formowanki sie sprawdzają, czasem go sadzam na nocniczku dla picu by podpuścić strszego- w końcu kiedyś trafię na moment że zrobi za dlugo nie usiedzi bo straszna wiercipięta z niego. na wyjścia raczej tez kieszonki, albo formowanka od pupy sucho i otulacz. tego też cięzko zapakować w cokolwiek bo ruchliwy...

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

"Powiedzcie szczerze: naprawdę zakładacie te gigantyczne wielorazowe pieluszydla typu wonderoos dwuletnim, biegajacym dzieciakom?"
    Jasne,że nie, czas kiedy pupa robi się większa od głowy to czas na odpieluchowanie Mój biega bez po domu,chociaż z odpieluchowaniem ma to mało wspólnego Jednak zupełnie mu już nie wygodnie w kieszonkach,ma 104 cm, 17 kg, i serio to mu bardziej przeszkadza, niż zsikane majtki.
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Powiedzcie: trenerki to mają sens, jak dziecko zawsze kupę robi do nocnika i tylko o siuski chodzi, tak?
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pomarańcza Zobacz posta
    Powiedzcie: trenerki to mają sens, jak dziecko zawsze kupę robi do nocnika i tylko o siuski chodzi, tak?
    IMo trenerki maja sens gdy bob umie załapać, że właśnie siusia i wstrzymać siusianie, analogicznie z kupką.

Chustoholiczka

Domyślnie

nie wiem. przy piatym dziecku, na starośc się dowiedziałam,ze istieje coś takiego jak trenerki. a tak dotychczas, jak przychodziła wiosna w okolicach 1,5 -2 lata, zależy jak się który rodził, kupowałam wielopak gaci bawełnianych, zazwyczaj delikwent sam sobie wybierał PIERWSZE MAJTKI< wyprawa była do sklepu po barbie albo batmana na majtkach, było oficjalne kupienie tychże majtek i oficjalne założenie z dokumentacja zdjęciową. I już. Na wyjścia dłuższe pielucha (ja używałam jednorazowych) i na noc w zależności od predyspozycji odpieluchowanego. Nie wiem, jakos tak szybko to szło. Fajne dzieci mam

Chustoholiczka Awatar Pomarańcza
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ech, bo do rozpaczy doprowadzają mnie już kupy starszego, zwłaszcza jak zrobi 3 w ciągu dnia. A nocnik ma w głębokim poważaniu, czasem siku zrobi a i to rzadko. Musze go jakość odpieluchować, choć częściowo.
    Moje chłopaki :
    Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
    Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)

dianek
    Guest

Domyślnie

Ech, bo do rozpaczy doprowadzają mnie już kupy starszego, zwłaszcza jak zrobi 3 w ciągu dnia. A nocnik ma w głębokim poważaniu, czasem siku zrobi a i to rzadko. Musze go jakość odpieluchować, choć częściowo.
    a, jeszcze jedno
    nasz nocnik też miał długo w poważaniu, nie chciał siadać w ogóle
    więc nauczył się sikać na stojąco, kupiłam mu pisuar który okazał się hitem coś takiego: http://archiwum.allegro.pl/oferta/pi...611609895.html
    ja sciągnęłam do pl z ebaya, wyszło mi około 15 zł

spróbuj czy dla niego sikanie na stojąco może też będzie dobrą zabawą

Domyślnie

wiem coś o tym... on już wołał ,a teraz znów wali w pieluszki... zęby jeszcze wyłażą i też czasami trzy na dzień zasmolone pieluchy są... i nie powie że chce, powie jak zrobi, albo czasem sie wypiera nawet wtedy gdy ja już czuję że cos tam jest... a jeszcze kupy młodszego przecież dochodzą.własnie sobie uświadomiłam że kawał cięzkiej roboty mam dziennie

Domyślnie

mam 2 trenerki ale nie ma sensu zakładać na dzień dzisiejszy, zaraz przesika

dianek
    Guest

Domyślnie

trenerki mają sens jak dzieć umie zatrzymać (puści trochę, zastrzyma, woła siku i leci do ubikacji/nocnika - chodzi o złapanie tego pierwszego popuszczenia bez strat w spodniach)

co do kup

Ben ma prawie 3 lata, kupę robił w pieluchę w nocy, w dzień jest całkowicie odpieluchowany od nie pamiętam kiedy
    kilka dni temu zaczął robić w trakcie kąpieli - na ubikację, mam nadzieję, że się przełamie

my ogólnie czekamy i lekko zachęcamy, jak kategorycznie odmawia to nie naciskamy
    powoli, powoli i jakoś działa

aha - my używaliśmy dość długo (i nadal używamy na jakieś długie wycieczki) trenerek jednorazowych - coś takiego: http://www.pottytraining.co.uk/ (pull-ups)
    nie przemaka, chłonie całkiem nieźle, a można je szybko i łatwo zdjąć jak sie chce siku
    no i w razie kupy ma rozpięcia po bokach więc łatwo ogarnąć niż tradycyjne majty
    no ale to jednorazówka

ogólnie - u nas im większy nacisk był na temat tym większy bunt
    jak odpuściliśmy to lekko zachęcony sam sie za temat zabierał (łącznie z tym że sam poszedł po nocnik, sam się załatwił i sam wylał do ubikacji - trochę było sprzątania, ale jaki dumny )