Pokaż wyniki od 1 do 20 z 49

Wątek: Czy Wasze dwulatki sa juz odpieluchowane?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

moje w okolicy tego wieku były w trakcie odpieluchowania, i w grę wchodziła tylko tetra i wełniak lub otulacz pul, i częste wysadzanie, zmiana pieluchy zaraz po siku - niezależnie od pogody, wyjść.....ale ze starszakiem w tym wieku jeszcze w domu byłam i nie pracowałam (miałam noworodka na stanie) a młodszy w wieku 2 lat już był odpieluchowany jak poszedł do żłobka, może z miesiąc panie mu pieluchę zakładały (jednorazówkę) a potem trenerki

myślę że wszystko zależy od dziecka i sytuacji, jak idzie to odpieluchowanie, jakie dziecko i rodzic ma podejście, lepiej czasem dla komfortu dziecka i rodzica nałożyć jednorazówkę niż męczyć się w dużych wielo jeśli widzisz że dzieciakowi niewygodnie

Chusteryczka Awatar lati

Domyślnie

Synka wysadzałam odkąd potrafił siedzieć, ale bez spinania się, jak nie chciał to nie. Na nocniku zbyt długo nie był bo ok roku przeszedł na nakładkę nocnik był be. Odpielichował się w sumie sam jak miał22 miesiące. Nie dał sobie ubrać pieluchy i tyle. U nas w domu nic na siłę ani wysadzanie ani zakładanie pieluch.
    F 09.07.2010 i A 19.03.2014

Chustomanka Awatar chudzinkaa
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lati Zobacz posta
    U nas w domu nic na siłę ani wysadzanie ani zakładanie pieluch.
    To ja bym musiała zrezygnować w ogóle z pieluch po 6 miesiącu życia.

A tak w temacie, to im większe dziecko, tym mniejsza pielucha się wydaje. Synek ma rok, biega, skacze, robi fikołki, turla się po podłodze, nic mu nie przeszkadza, także chyba 2-latkowi też nie powinno?
    Adaśko 12.2013 i Basieńka 03.2017

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój dwulatek nosi pieluchy. Ale ostatnio się rozleniwiłam i wielo używamy tylko w domu, na wyjścia i do żłobka nosi jednorazówki.
    Witek 2012

Chusteryczka Awatar efcia1981
    Miejscowość
    opolskie

Domyślnie

a ja twierdzę że to nie wiek a pora roku odgrywa znaczenie synek miał 2lata i 3 miesiące + lato - jak sie odpieluchował w dzień tak po tygodniu i w nocy.
    Z kolei córcia odkąd miała rok i 7 miesięcy wszystko ląduje w nocniku. Pieluchę tylko na noc zakładam, bo widzę że konieczna...
    Patryk 2011, Paulinka 2012

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za Wasze uwagi. W zasadzie sama nie wiem, jakie było pytanie chodzi mi o to, ze sądziłam, ze temat pampersow jest zamknięty i nigdy nie pojawi sie w moim domu. Ale sie pojawił i to na dobre. Niestety moim zdaniem wielorazowki w tym wieku nie dają juz rady. A tak je lubiłam. Na Kieszonke z pieciowarstwowym wkładem, nawet milovia, moja młoda reaguje wrzaskiem. Tak lubiane z kolei przeze mnie, i przez nią, tb nie starczają na długo pewnie rozwiązaniem byłoby odpieluchowane, ale zgadzam sie z Wami, ze tego nie da sie zrobić na sile. Albo dzieciak juz do tego dorósł albo nie.

Domyślnie

dwulatek(w listopadzie miał 2)przyjął jakiś taki cykl...raz woła, potem nie woła i nie daje się wysadzić... i tak już 3ci raz... teraz czasem zrobi siusiu do nocnika ale... jak lata z golym tylkiem, innym razem nasika na podlągę czy gdzieś tam... mam serdecznie dość. nie chce sobie dać zalożyć ani wielo ani pampka(2 mi zostaly na stanie hehehe). już ladnie wolal siusiu i "pupa".nie wiem nie ogarniam tego... po domu otulacze +tetra, na wyjścia kieszonka z podwójnym wkladem- żeby założyć muszę sie namordować
    mlodszy (11 mies) ostatnio formowanki sie sprawdzają, czasem go sadzam na nocniczku dla picu by podpuścić strszego- w końcu kiedyś trafię na moment że zrobi za dlugo nie usiedzi bo straszna wiercipięta z niego. na wyjścia raczej tez kieszonki, albo formowanka od pupy sucho i otulacz. tego też cięzko zapakować w cokolwiek bo ruchliwy...