Pokaż wyniki od 1 do 20 z 49

Wątek: Czy Wasze dwulatki sa juz odpieluchowane?

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Moja córcia nie chciała siadać na nocnik jeszcze miesiąc temu. Tzn. jak ją posadziłam to zrobiła co trzeba, ale nie lubiła tego całego rozbierania do nocnika. Postanowiłam, że jeden dzień będzie chodziła bez niczego na dole, tylko skarpetki (oczywiście w domu) i wtedy z chęcią siadała na nocniczek. Następnego dnia założyłam jej tylko majteczki i też wolała. Potem jeszcze jej na noc zakładałam wielo, ale krótko przed 2 urodzinami, powiedziała, że jest dorosła i że śpi bez pieluszki. Byłam w szoku jak to usłyszałam, ale raz kozie śmierć. Położyłam ją bez. W nocy wstałam i posadziłam na nocnik, taką śpiącą i zrobiła siusiu. Do rana bez spała i w łóżku sucho. Potem to już poszło. Teraz ma 2 latka i 1 mies. I już ładnie woła. Jestem z niej dumna

Chusteryczka Awatar irish_dancer
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita_now Zobacz posta
    ale krótko przed 2 urodzinami, powiedziała, że jest dorosła i że śpi bez pieluszki.
    no tak, to mój prawie dwulatek musi zacząć najpierw mówić jak go pytam czy robi/zrobił kupę (nawet w trakcie) to mówi, że nie
    Fajnie,że tak Wam ładnie poszło

Chustoholiczka Awatar Filippa
    Miejscowość
    Opole/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irish_dancer Zobacz posta
    no tak, to mój prawie dwulatek musi zacząć najpierw mówić jak go pytam czy robi/zrobił kupę (nawet w trakcie) to mówi, że nie
    Hehe, u nas to samo. Zawsze jestem pod wrazeniem dzieci mówiących w tym wieku, bo mój starszy zaczął gadać jak miał 2 lata i 4-5 miesięcy, a młodszemu też się jeszcze nie spieszy. O nocniku to nawet nie ma mowy, starszy odpieluchował się, jak miał skończone 3 lata.
    Roch 09.07.2010, Leon 20.05.2013 i Tola 05.01.2015

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irish_dancer Zobacz posta
    U nas o tyle lepiej, że jak zapytam w trakcie to potakuje
    no i na kupę to się zdarza jej jeszcze wołać ale do odpieluchowania to daleeekoo jeszcze (i do mówienia też )

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

U nas tez jeszxze lata swietlne do odpieluchowania.
    Czasem da sie posadzic na noxnik, czasem potakuje jak zrobi kupe.
    Najczasciej chowa sie i krzyxzy "Nie!"
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Chustomanka Awatar Niezapominajka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

A mój potwór Florka listopadowa 2012, od tygodnia dopiero w majtkach śmiga i generalnie jest ok, małe popuszczenia się zdarzają,ale jak jest na placu zabaw to zapomina i sika..... Tylko kupy nie chce robić do toalety i chyba będzie z tym kłopot; nocki są suche już od pół roku.... Zobaczymy co dalej

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

my jesteśmy w połowie drogi: odpieluchowanie w dzień przebiegło dość sprawie w wieku 2,2 msc (zajęło 3 dni). ale na drzemki i na noc wciąż pielucha i chyba szybko jej nie zdejmiemy.
    wpadki się czasem zdarzają, głównie gdy młody zapomni się w zabawie a ja zapomnę zapytać, czy chce na nocnik. on nie zawoła (choć zazwyczaj to robi), ja nie zaproponuję i ubranie do zmiany.
    ale gdy pilnuję regularnego siusiania jest bardzo ok. ostatnio nawet zaliczyliśmy całodzienną wycieczkę do zoo, 100% suchą.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Domyślnie

U nas to wygląda bardzo podobnie. W dzień bez pieluchy, ale wpadki się zdarzają. Jeszcze teraz co chwilę poczta przynosi nowe, kolorowe wielo dla najmłodszego i Nela koniecznie musi wszystko przymierzyć. A co ciekawe, jak zalozy swoją ulubioną pieluszkę w truskawki to pięknie woła, szkoda jej zasikać Nocki to na 5 suchych jedna mokra, wiec zakładam pieluchy.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]