Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 33 z 33

Wątek: Obcasy a chodzenie z dzieckiem w chuście

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

więc ja o obcasach

w zimie biegam w takich kozakach pseudo kowbojkach z obcasem grubym i wysokim moze na 5 cm

w lecie lubie obcasy koturny jak musze z dzieciakiem wychodzic
    jak wyjscie bez dziecka to jakas szpilka ale od 3 do 5 cm

w chuście albo MT wychodze teraz w tych kozakach

niestety na płaskim obcasie mnie zaraz boli i kręgosłup i stopy
    nieludzko
    chociaż jak jestem na wakacjach, urlopie itp to zabieram adidasy
    i nawet czasem udaje mi sie w nich pochodzić trochę
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

A ja totalnie nieobcasowa jestem. A tak mi sie czasami marzy jakas "szpilka"... Obawiam sie jednak, ze szybko bym sie lub ja polamala, a poza tym MM bylby wtedy nizszy

Domyślnie

Ja też od początku ciąży może ze 2 razy obcasy włożyłam. A z dzieciem w chuście to w ogóle bym się nie odważyła, bo to o sporty ekstremalne mi zahacza.

Chustomanka Awatar ifinoe
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja mam same płaskie buty, ale ortopeda mi mówił, że dla kręgosłupa właśnie lekki obcas jest lepszy - ok 3-4 cm
    Październikowa plepla 2007
    Październikowy przeszkodnik 2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ifinoe
    ja mam same płaskie buty, ale ortopeda mi mówił, że dla kręgosłupa właśnie lekki obcas jest lepszy - ok 3-4 cm
    A ja nie mogę tego pojąć!
    Zdenerwowałam się już! (ale nie na ifione )

Jak to możliwe, żeby obcas 3-4 cm był zdrowszy niż płasko, tak jak ewolucja i natura zarządziła? W ogóle w to nie wierzę! To chyba kolejny absurd powtarzany bezmyślnie przez lekarzy.
    Obcas zmienia obszary napięcia mieśniowego w ciele, co w niektorych oprzypadkach moze powodowac zniesienie bólu, ale jest to leczenie objawowe - uh! jak ja niecierpię leczenia objawowego: to sie w ogole nie powinno nazywac leczenie, tylko zamiatanie pod dywan.
    A moze jednak lepiej byłoby pozbyć się przyczyny bólu kręgosłupa, a nie tylko samego bólu??? np. poprawić ustawienie kręgosłupa, sposób siedzenia, chodzenia, spania, zlikwidować zbędne napięcie mięśniowe??? Poprawić krzywizny odpowiednimi ćwiczeniami? Jest tyle różnych sposobów. Joga, basen, technika

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ale tak jak nie umiem jeść tylko zdrowych rzeczy, tak i obcasom nie potrafię się oprzeć

Jak nie jest ślisko, to raz na jakiś czas zakładam buty na obcasie idąc z Hanką w chuście. Chociaż najwygodniej jednak na płaskiej podeszwie

Chustonoszka
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

... ja jestem uzalezniona od obcasow
    To pewnie taki kompleks niskiego wzrostu

Trudno - jesli oberwe ciegi, ale bez obcasow ani rusz. W ciazy dopoki nogi mi nie spuchy koszmarnie chodzilam na 3-5cm. Na codzien tez chodze w srednich obcasikach 3-7, czasem cos wiecej (teraz mam kozaczki ok 10m ). Z ym ze wszystko na szerokim obcasie, czesto koturnie. Oczywiscie na jakies dluzsze spacerki zakladam atki czy inne plaskie buty.

Dosc wczesnie zaczelam chodzic w takich butach i rownowage i balans mam dobrze zlapane. Wydaje mi sie ze nie powinno miec to wplywu na noszenie w chuscie... ale moze mi sie tylko wydaje.

Domyślnie

Byłam dziś u ortopedy i przy okazji zapytałam o ten polecany często 3 cm obcas. Powiedział, ze to przesąd równie bzdurny jak przechodenie pod latarnią czy czarny kot przebiegający drogę.
    I powiedział to, co sama też wmyśliłam: że gdyby to było zdrowsze, to kość pięty byłaby o 3 cm dłuższa.

Chustonoszka
    Miejscowość
    ÂŁĂłdÂź

Domyślnie

Ups, już nie pamiętam kiedy ostatnio jakieś buty z pbcasami miałam na nogach - cała ciąża na płaskim, i teraz też jakoś nie po drodze ubrać mi się bardziej elegancko - a mąż już od jakiegoś czasu się dopomina o coś bardziej kobiecego...trzeba będzie wyjść prośbom na przeciw
    Więc myślę, że i z małą w chuście popróbuję.

Chustonoszka
    Miejscowość
    ÂŁĂłdÂź

Domyślnie

Ups, już nie pamiętam kiedy ostatnio jakieś buty z pbcasami miałam na nogach - cała ciąża na płaskim, i teraz też jakoś nie po drodze ubrać mi się bardziej elegancko - a mąż już od jakiegoś czasu się dopomina o coś bardziej kobiecego...trzeba będzie wyjść prośbom na przeciw

Chustonoszka
    Miejscowość
    ÂŁĂłdÂź

Domyślnie

Chustonoszka
    Miejscowość
    ÂŁĂłdÂź

Domyślnie

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Próbujesz dostukać do stu postów?

Uprawnienia umieszczania postów