Ciekawa jestem tego elementarza. Moja czyta teraz 1 poziom serii czytam sobie i jest akurat dla niej ok. Długość ksiazki i poziom trudności taki akurat na pierwsze samodzielne czytanie książki w całości.
Ciekawa jestem tego elementarza. Moja czyta teraz 1 poziom serii czytam sobie i jest akurat dla niej ok. Długość ksiazki i poziom trudności taki akurat na pierwsze samodzielne czytanie książki w całości.
tak, koniecznie uważać, by spółgłosek nie sklejać z y. T- ty, P- py. Niby to niemożliwe wg Cieszyńskiej, ale przy odrobinie pluciap, t, itd można wypowiedzieć wydalając z siebie głoskę z większą ilością powietrza (moje dzieci robią to bezbłędnie hihi) ale bez końcówki y
Przykłady jak to wymówić możecie obejrzeć np. w serii geraldine the giraffe na youtube
Ciekawy elementarz!
My też czytamy "czytam sobie"![]()
B 2004. D 2008. M 2010. J 2012
moje fotografiehttps://www.facebook.com/Martasframes/
Miejsce w sieci https://martasframes.com/
Elementarz zamówiłam od razu po odkryciu, na razie czekam aż przyjdzie i napiszę czy naprawdę warto go mieć![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
To jest wątek, którego szukałam. Jutro podejdę do empiku pooglądać zeszyty Cieszyńskiej - mają online to może i na miejscu się znajdzie. Czy te zeszyty są też do pisania po nich? Zastanawiam się, czy dla młodszej się później nadadzą.
o, ja w wątku ogólnym pytałam, a tu przecież temat jest
jaga, który konkretnie polecasz elementarz? synowi bardzo spodobał się pomysł z dwukolorowymi sylabami, muszę koniecznie coś zakupić.
dankin, czekam na Twoją recenzję![]()
aha, natala, dzięki za tamtą odpowiedź. W Cieszyńską już raczej nie będę się wciągać bo Michał dobrze łapie metodę sylabową, chciałam go tylko zachęcić do sięgania po książkę samemu. a nie ciągle "mamo czytaj"
na razie wszystko co znalazłam, to graficzne straszydła
Wrocilismy do eksploatacji Cieszynskiej, ale mlody nie ogarnia tego sylabowo, tylko czyta te sylaby laczac literki. Ja w sumie tez uczylam sie tak czytac, skladajac literki. Ciekawe, co bedzie dalej... bo od wrzesnia zaczyna pre-school (taka jakby zerowke) a tam literek sie juz ucza i czytania krotkich wyrazow po angielsku. Natala, jak u Was bylo z nauka czytania w dwoch jezykach?
Synek-pazdziernik 2011
Coreczka-styczen 2014