Pokaż wyniki od 1 do 20 z 84

Wątek: Książki do nauki czytania

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja za dankin Cieszynska polecam. taki pakiet (link pierwszy jaki znalazlam, na bank sa tansze, mozna kupowac pojedynczo etc.!!!). sa jeszcze ksiazeczki z opowiadaniami dla juz czytajacych, ale te sobie osobiscie darowalam. jedyne co mnie od ksiazeczek odrzuca to szata graficzna, niestety - ale metoda sama w sobie dobra. Jesli sie kupuje ksiazeczki pojedynczo to warto kupic Poradnik dla rodzicow i nauczycieli - zeby wiedziec tak z grubsza czym to sie je, zanim sie zacznie.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustofanka Awatar Gośka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Chyba wezmę się za metodę sylabową, bo w przedszkolu dużo sylabują i całkiem nieźle jej to wychodzi. Za czytanki, dla dzieci które już to potrafią, weźmiemy się może później. Musze trafić tylko na jakąś promocje, bo ceny spore.

EDIT.
    Jeszcze jedno pytanko. Któraś z was przeszła wszystkie 18 zeszytów Cieszynskiej? Nie znudzi się to dziecku gdzieś w połowie? Sporo tego jest i boje się, że się szybko zniechęci.
    Ostatnio edytowane przez Gośka ; 10-12-2014 o 10:05
    11.2009 04.2012 06.2015

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

moim nie

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Myslicie, ze Cieszynska sie nada dla dziecka, ktore samo nauczylo sie czytac po angielsku? Chcialabym, zeby te jego kompetencje jezykowe byly w miare na rownym poziomie w obu jezykach, a przynajmniej z grubsza podobne.
    Aha, dziecko ma 4,5 roku.
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yvona Zobacz posta
    Myslicie, ze Cieszynska sie nada dla dziecka, ktore samo nauczylo sie czytac po angielsku? Chcialabym, zeby te jego kompetencje jezykowe byly w miare na rownym poziomie w obu jezykach, a przynajmniej z grubsza podobne.
    Aha, dziecko ma 4,5 roku.
    sie nada F zaczal Cieszynska - potem sie znudzil - a potem sie nauczyl czytac sam. ale to co robilismy razem spokojnie nam szlo.

Gośka - ja bym zestawu nie brala - mojemu starszemu sie znudzilo - zacznij od zeszytu, dwoch - a potem sama zobaczysz czy chwyci.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

O, dzieki jak bedziemy w Pl to sie rozejrze.
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Ja kupiłam taki: http://www.empik.com/elementarz-teks...2051,ksiazka-p
    Są też książeczki do pisania. Domek jak zalapał o co chodzi, to przeskoczył na książki z okresu wczesnego dzieciństwa, gdzie tekstu było malo, a mógl się pochwalić, ze przczytał całą ksiązkę.
    Dominikowa (03.12.2008) i Wojtkowa (18.04.2014) mama

Uprawnienia umieszczania postów