Hej dziewczyny. Nie znalazłam podobnego wątku, dlatego nieśmiało zakładam nowy. Jeżeli gdzieś już taki jest, to z góry przepraszam.
Szukam książeczki do nauki czytania dla 5-latki. Niedługo zacznie szkołę (jako niespełna 6-latka) i chciałam zacząć powoli uczyć/oswajać z samodzielnym czytaniem. W ogóle, to jej pomysł. Ma ulubioną koleżankę, która już umie czytać i sama też chce się nauczyć. Chętnie się podejmę tego wyzwania, ale nie mam pomysłu jak do tego tematu podejść. Przydałaby mi się książka, która by mi w tym pomogła.
No wiec pytanie, czy możecie mi polecić książkę, do nauki czytania ? Od czego zacząć ?

) i chciałam zacząć powoli uczyć/oswajać z samodzielnym czytaniem. W ogóle, to jej pomysł. Ma ulubioną koleżankę, która już umie czytać i sama też chce się nauczyć. Chętnie się podejmę tego wyzwania, ale nie mam pomysłu jak do tego tematu podejść. Przydałaby mi się książka, która by mi w tym pomogła.
04.2012 
Odpowiedz z cytatem

Zajęcia ogólnie dotyczyły min tego, że od dzieci powinno się więcej wymagać niż wymagamy. Tzn nie kazać 2 latkowi zmywać naczyń po obiedzie, ale chodziło o ogólny wzrost. Np. On jeszcze nie umie chodzić po schodach, więc biorę go na ręce a tak naprawdę umiał by gdyby mu mama pozwoliła kilka razy po nich zejść.

synek wiosna 2011