No to tak, dziś pierwszy raz mi się udało zawiązać kangura, z mega luzami, ale zobaczyłam że faktycznie jest wygodniej niż w kieszonce... tylko pytanie jak to dziecko trzymać podczas wiązania żeby nie wypadło... bo ja nie wiem, macie jakieś patenty?![]()
No to tak, dziś pierwszy raz mi się udało zawiązać kangura, z mega luzami, ale zobaczyłam że faktycznie jest wygodniej niż w kieszonce... tylko pytanie jak to dziecko trzymać podczas wiązania żeby nie wypadło... bo ja nie wiem, macie jakieś patenty?![]()
Maj 2014i Marzec 2016
a to chyba zależy jak wiążeszprzygotowujesz sobie chustę i wkładasz dziecko czy trzymasz dziecko na sobie i nakładasz na nie chustę?
Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)
Przygotowuję chustę.
Może po prostu muszę poćwiczyć.
Da radę kangurka zawiązać na wierzgającym, płaczącym dziecku? Kieszonkę tak umiem, nie wiem jak z tym![]()
Maj 2014i Marzec 2016
ja swojego wiąże tylko jak śpi, inaczej nie dam rady, jak mi się wierci, chusta się luzuje, poza tym ten płacz- wiem, że on chce cyca a nie noszenia, jak śpi/ drzemie jest mi najlepiej
Problemw tym, że jest nas czterech
Rafał mąż- 2003, Eryczek- 04.2010, Tymusiek- 05.2012, Staś- 10.2014
i każdy chce przy Tobie LEŻEĆ.
No tak, ale jak wiaze na drzemke to moze byc problem z tym spaniem![]()
Maj 2014i Marzec 2016
co do wierzgów nie pomogę, co do trzymania- ja się odchylałam do tyłu tak że dziecię opierało się na mnie, jedna reką pod pupę, drugą dociągałam
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk
Dobra, widzę że to kwestia wprawy, nie jest już tak źle dziś. Udało mi się zawiązać, są luzy, ale już mniejsze, udało mi się nawet uśpić dzieciaka... zastanawiam się nad wiązaniem tego w plenerze, czy to ma szanse powodzenia w ogóle.
Maj 2014i Marzec 2016