niekoniecznie w dziale chusty i nosidełka ;-P
![]()
to jest kanga.Popularna chusta w Afryce która w razie potrzeby jest chustą do noszenia dzieci , spódnicą, podkładką pod ciężkie rzeczy noszone na głowie.
bo kangi są zawsze dwie w komplecie.I z napisem w języku suahili.
to znaczy co z tym napisem ?
no tu trzeba by biegłego w języku suahili, ale jak coś to mogę zapytaćtylko to potrwa trochę
mi to na kange wygląda
Moja ma na dole wpis że to khanga
a tu nic nie widac![]()
Gosia ale jak masz możliwosc to łap okazję bo sliczna![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
Wrzuciłam napis na forum Kobiet Afryki z prośbą żeby dziewczyny małżonków swych popytały, czy któryś może przetłumaczyć.
Jak tylko dostanę jakąś odpowiedź, to dam znać
BTW czy ta chusta jest taka raczej sztywna?
Bo koleżanka mówiła, że dostała właśnie 'chustę w dwóch częściach' (to Jej słowa) z Afryki i taka jakaś sztywna jest...
To tak sobie myślę, że może właśnie kangę dostała...
m.
bo na początku jest sztywna a potem robi się miękka
Tej kangi to zazdroszczę bo ładna, ale też mam kilka
próbuje się zarejestrować na forum Kobiet Afryki, ale jakie tam są obwarowania!Muszę być zaproszona,albo powiedzieć skąd słyszałam o forum , no to powiedziałam że od Marianny.b , no ale trudno powiedzieć że się znamy
![]()
Nie ma za co
Ja nie wiem czy to idiomale w razie gdyby, to ja też go nie znam
Joania - forum KA jest dedykowane dla kobiet będących w związkach z afrykańczykami.
A te utrudnienia przy rejestracji spowodowane są sytuacjami z przeszłości, kiedy na forum wchodzili różni ludzie i obrażali wszystkich dookoła.
Na forum nigeryjskim (dla par polsko-nigeryjskich) pojawiła się ostatnio dziewczyna (chyba), która najpierw zaczęła bzdury wypisywać do jednego faceta, a później próbowała nam wmówić, że jest w ciąży, 9 tydzień, będą bliźniaki i lekarz powiedział, że jeden to na 100% chłopiec, a drugie się nóżką zasłoniło![]()
m.