Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: NappiMe, kieszonka z coolmaxem

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Baryczka
    Miejscowość
    Dolina Baryczy

Domyślnie

Kieszonkę z coolmaxem testowałam razem z ośmiomiesięcznym, 9kg, Piotrkiem

NappiMe jest moją ulubioną firmą szyjącą kieszonki- stanowią one większość w naszym stosiku Lubię w nich fantastyczne wzory i krój, dzięki któremu bardzo zgrabnie wyglądają na pupce.

Zanim doszła nasza kolejka w testach, zdążyłam kupić dwie coolmaxowe kieszonki, bo z góry wiedziałam, że tę opcję polubię.
    Coolmax powoduje, że pieluszka jest cieniutka i leciutka, schnie od ręki- co jest najważniejsze zimą, gdy pojawia się problem z suszeniem w domu. Jednak pozostawia uczucie wilgoci- mojemu chłopakowi to nie przeszkadza. Od niedawna grubsze sprawy załatwia do nocnika, więc nie używam już papierków, które mogłyby to uczucie zmniejszyć. Młody czuł wilgoć i nie protestował.

W kieszonkach bez przeszyć najtrudniej jest umiejętnie schować wystający polar, by uniknąć przecieków. Przy wiercącym się dziecku jest to wyzwanie Coolmax fajnie się sam chowa pod gumką, nie muszę dodatkowo upychać wewnętrznego materiału głęboko w pachwinkach.
    PUL miękki, elastyczny, cienki- bardzo go lubię. Gumeczki świetnie spełniają swoją rolę nie pozostawiając wolnych przestrzeni przy nóżkach, nie powodują odgnieceń na skórze. Mam kilka kieszonek z coolmaxem i wydaje mi się, że on nie szarzeje tak jak polarek, jest więc nadzieja, iż na długo zostanie śnieżnobiały

Kieszonkę z coolmaxem z powodzeniem można stosować jako otulacz- to takie 2 w 1

Wkład składany dobrze się sprawdził. Ja, z myślą wypróbowania go, nie zmieniałam pieluszki, by sprawdzić jak dużo wchłonie. Także wkład 3.5h spokojnie wytrzymał, czyli całkiem nieźle nasz syn potrafi pampersa przesikać w 3 godziny

Kształt wkładu nie sprawiał problemów, składałam go na 3, później robiłam zakładkę na przód. Gorzej było z jego estetyką- tutaj koniecznie trzeba coś poprawić. Wystające nitki kiepsko wyglądają :/

Podsumowując- kieszonka z coolmaxem to bardzo dobry wybór, jeśli chodzi o szybkie schnięcie, dobre dopasowanie do małej dupki, jestem pewna, że do tej troszkę większej też. Zgrabność kieszonek NappiMe jest ich ogromną zaletą, coolmax w nich stawia je w moim osobistym rankingu kieszonek na pierwszym miejscu

Dziękuję za możliwość przetestowania tej pieluszki

Chustonówka Awatar Bajka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Pieluszkoobsługiwacz - mama, pieluszkotester - Leon, 8 miesięcy, 9 kg żywej wagi. Baaaaaardzo żywej

Do tej pory używaliśmy przede wszystkim otulaczy z różnego rodzaju wkładami. Ostatnio coraz częściej wybieramy kieszonki - takie rozwiązanie jest dla nas wygodniejsze ze względu na żywiołowość Leona Używaliśmy wcześniej kieszonki NappiMe z polarkiem, byłam ciekawa jak coolmax w tym duecie się sprawdzi. Sprawdził się Pieluszka dzięki niemu jest cieńsza, schnie błyskawicznie! Krój NappiMe jest bardzo zgrabny, nie utrudnia mobilności dziecku (chociaż czasem by sie przydało ) Łatwo daje się dopasować w pachwinach tak, żeby uniknąć wycieków przy gumkach, jednocześnie gumeczki nie uciskają za bardzo.
    Wkład całkiem nieźle się u nas sprawdził, używaliśmy go złożonego na 4, dał radę ok.1,5 h. Nie udało nam się wypróbować przy cięższych sytuacjach - jeno sik. Montuje się sprawnie, szybko, nie przesuwał się w środku. Tak jak wcześniej dziewczyny wspominały - estetycznie pozostawia nieco do życzenia, obszycie wkładu potwornie się strzępi. Jasne, że nie wpływa to na chłonnośc, ale to taki zgrzycik a na pewno mozna to poprawić

Niniejszym ślemy podziękowania za możliwość przetestowania, a kieszonkę NappiMe z coolmaxem wpisujemy na listę zakupów

Chustoholiczka Awatar AneczkaG
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Trochę spóźniona recenzja, ale już piszę.
    Dziękujemy za możliwośc testowania.
    Tester: 18 mies, jakieś 15 kg
    Ja nie będę obiektywna, bo akurat coolmaxa kocham.
    Pieluszka zgrabna, nawet na wielkim tyłeczku ładnie się układa, wąska w kroku, więc nie krępuje ruchów.
    Milusi PUL, miękki i delikatny.
    Jedyny minus to wkład - można go jeszcze dopracować. Ale to już wyzej było...
    Przecieków nie zaliczyliśmy (ani koło nóżek ani u góry), ale tez nie testowalismy w czasie drzemki.
    M. 2000- uczę się, nie przeszkadzać!!!, P. 2003 - pięknię się, nie przeszkadzać!!! i F. 2013 - czy ktoś się ze mną pobawi???

Domyślnie

a jakie wklady sa najlepsze do srodka? jakos nie umiem nic dopasowac do wezszych kieszonek, moja Mala wszystko przesusia. Stad wybieram szersze modele.