Kieszonkę z coolmaxem testowałam razem z ośmiomiesięcznym, 9kg, Piotrkiem
NappiMe jest moją ulubioną firmą szyjącą kieszonki- stanowią one większość w naszym stosikuLubię w nich fantastyczne wzory i krój, dzięki któremu bardzo zgrabnie wyglądają na pupce.
Zanim doszła nasza kolejka w testach, zdążyłam kupić dwie coolmaxowe kieszonki, bo z góry wiedziałam, że tę opcję polubię.
Coolmax powoduje, że pieluszka jest cieniutka i leciutka, schnie od ręki- co jest najważniejsze zimą, gdy pojawia się problem z suszeniem w domu. Jednak pozostawia uczucie wilgoci- mojemu chłopakowi to nie przeszkadza. Od niedawna grubsze sprawy załatwia do nocnika, więc nie używam już papierków, które mogłyby to uczucie zmniejszyć. Młody czuł wilgoć i nie protestował.
W kieszonkach bez przeszyć najtrudniej jest umiejętnie schować wystający polar, by uniknąć przecieków. Przy wiercącym się dziecku jest to wyzwanieCoolmax fajnie się sam chowa pod gumką, nie muszę dodatkowo upychać wewnętrznego materiału głęboko w pachwinkach.
PUL miękki, elastyczny, cienki- bardzo go lubię. Gumeczki świetnie spełniają swoją rolę nie pozostawiając wolnych przestrzeni przy nóżkach, nie powodują odgnieceń na skórze. Mam kilka kieszonek z coolmaxem i wydaje mi się, że on nie szarzeje tak jak polarek, jest więc nadzieja, iż na długo zostanie śnieżnobiały
Kieszonkę z coolmaxem z powodzeniem można stosować jako otulacz- to takie 2 w 1
Wkład składany dobrze się sprawdził. Ja, z myślą wypróbowania go, nie zmieniałam pieluszki, by sprawdzić jak dużo wchłonie. Także wkład 3.5h spokojnie wytrzymał, czyli całkiem nieźlenasz syn potrafi pampersa przesikać w 3 godziny
![]()
Kształt wkładu nie sprawiał problemów, składałam go na 3, później robiłam zakładkę na przód. Gorzej było z jego estetyką- tutaj koniecznie trzeba coś poprawić. Wystające nitki kiepsko wyglądają :/
Podsumowując- kieszonka z coolmaxem to bardzo dobry wybór, jeśli chodzi o szybkie schnięcie, dobre dopasowanie do małej dupki, jestem pewna, że do tej troszkę większej też. Zgrabność kieszonek NappiMe jest ich ogromną zaletą, coolmax w nich stawia je w moim osobistym rankingu kieszonek na pierwszym miejscu
Dziękuję za możliwość przetestowania tej pieluszki![]()

Odpowiedz z cytatem