Zamieszczone przez
spadłamznieba
Rozumiem cię doskonale bo sama kiedyś wpadłam w zakupoholizm książek dziecięcych. Na szczęście dzięki forum nie wydawałam na książkę więcej niż 50-100% więcej niż jest jej cena okładkowa. To dzięki dziewczynom stąd ograniczałam swoje zakupy unikatów i nie przekraczałam pewnej kwoty. I cieszę się teraz z tego, że mnie pociągnęły niejednokrotnie za "warkoczyk" bo bym popłynęła. Teraz to co mam w zbiorze dziecięcej literatury to sporo unikatów, które kiedyś unikatami nie były. A te unikaty które były kiedyś (jak miałam małe dziecko i zaczynałam tworzenie u mnie w domu biblioteczki dziecięcej) teraz są za małe pieniądze. Nie warto bo za rok już będą inne unikaty i ceny obecnych spadną.
Wejdź w wątek zamówienia zbiorowego, zobacz na tabelkę z zamówieniem. Jest co czytać dziecku i to za 60-50% ceny okładkowej. I to jest dobre. Nie korzystam z zamówień zbiorowych bo co miesiąc coś kupuję i rocznie zbiera się tego dużo ale może warto jednak skupić się na tym zamówieniu. Następnym razem na pewno pomyślę. Dodatkowo wiem, że osoby "pracujące" przy tym robią to z czystości serca, tworzą społeczność, za darmo, a do tego zdjęcia wklejone w wątku tych wszystkich książek,. No cudo i mimo tego, że nie zamawiam zbiorowo to mam ochotę podziękować dziewczynom za pracę i włożone serce.
Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.