Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1129

Wątek: watek poszukiwawczo zyczeniowy

Mieszany widok

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Nie, to nie tak. Znaczy jasne, jest tam grupka mega świrów, o których piszesz, którzy kupują wszystko, a im droższe i bardziej poszukiwane tym lepiej. Ale większość członków tej grupy to normalni rodzice, którzy lubią rozmawiać o dziecięcych książkach. Jestem na tej grupie niemal od jej początków i dowiedziałam się tam o wielu fajnych książkach. No i dzięki tej grupie jestem na bieżąco ze wszystkimi nowościami wydawniczymi bez śledzenia stron wydawnictw, księgarń itp. Plus fajne kody zniżkowe tam dają .

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samuela Zobacz posta
    Nie, to nie tak. Znaczy jasne, jest tam grupka mega świrów, o których piszesz, którzy kupują wszystko, a im droższe i bardziej poszukiwane tym lepiej. Ale większość członków tej grupy to normalni rodzice, którzy lubią rozmawiać o dziecięcych książkach. Jestem na tej grupie niemal od jej początków i dowiedziałam się tam o wielu fajnych książkach. No i dzięki tej grupie jestem na bieżąco ze wszystkimi nowościami wydawniczymi bez śledzenia stron wydawnictw, księgarń itp. Plus fajne kody zniżkowe tam dają .
    A to może dlatego już nikomu nie chce się wpisywać tutaj informacji o nowościach bo jest to na fejsie.
    Szkoda wielka bo kiedyś wątek książkowy tutaj na forum żył i wiedziałam wszystko. A teraz nawet jak się o coś ktoś zapyta to brak odpowiedzi.
    Natomiast tutaj nie było tych chorych sytuacji i zdecydowanie było lepiej.

Skoro twierdzisz, że grupa ciekawa to zapewne tak jest ale samo to, że w tym tygodniu Inka jest 7 osobą która interesuje się Nożem w palcu mówi samo za siebie. Zaraz cena tej książki pójdzie w górę bo zainteresowanie nią wzrasta bardzo. Tutaj na forum tego jednak nigdy nie było aby windować ceny. A na fesie jest większa anonimowość i możemy sobie na więcej pozwolić. Windowanie cen książek dziecięcych, umawianie się na przebijanie cen, podkupowanie innych i co gorsza sprzedawanie tego z zarobkiem dla siebie jest jak dla mnie czymś żenującym.
    Już sobie wyobrażam co by było tutaj na forum gdyby ktoś wyskoczył z ceną prawie 300zł za Jak złapać księżyc. No drugi Pan Witek z allegro który tutaj na forum jeszcze rok temu był wyśmiewany.
    No teraz mamy sporo takich Panów Witków i nagle jest ok. I co gorsza są na to chętni.

Za książkę Tato 100zł. No nie. Oczywiście to Inki pieniądze i nic mi do tego, ale najczęściej to my dorośli chcemy te książki. Ta książka nie jest tego warta i tyle. To jest nakręcenie się na swoje chciejstwa. 100zł to bardzo dużo pieniędzy i zapewne niedługo na allegro albo olx pojawi się Tato za 150 albo i więcej.
    Tyle jest nowości na rynku i nieco starszych książek, że można wybierać i nie windować sztucznie cen.
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 14-11-2019 o 16:04

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Tez jestem zdania, ze ksiazki Tato nie sa warte wydania 100zł
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Tez jestem zdania, ze ksiazki Tato nie sa warte wydania 100zł
    Pamiętam jak od mojej koleżanki kupiłaś książkę Mrówka wychodzi za mąż. Ucieszyłam się, że trafiła do Ciebie za rozsądne pieniądze. Nawet byłam przy jej wysyłaniu na poczcie. Skojarzyłam imię i nazwisko przy wypisywaniu blankietu.
    To taki OT tylko. Dawno miałam Ci o tym napisać i zapominałam a teraz mi się przypomniało.

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Oooo super
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustonówka

Domyślnie

spadłamzniebaja naprawdę chciałam kupić tato taniej, ale jakoś od ponad roku nie mogę ;-( nie umiem szukać widocznie. brakuje mi na to i czasu i cierpliwości. wkurza mnie jej ciągłe wypożyczanie. u nas ciągle na tapecie rodzina różyczków, a poza tym wszelkie pozycje o emocjach i książki tematyczne typu kupa, o krecie który chciał wiedzieć, smarki, wielki grzmot itp. no typowy pięciolatek chyba to do czego chcą dzieci wracać, chcę wreszcie kupić, mieć za sobą i iść dalej. ale wiecie co jest naprawdę dobrego w tych grupach? czasami ktoś wystawia tytuł o który nagle stał się "modny" na licytacji charytatywnej i on idzie za naprawdę duże sumy. poza tym siłą tych największych grup jest to, że wreszcie mamy dodruki i wznowienia. moje najstarsze dziecko ma 5 lat i my np. na wiele fajnych książek się nie załapaliśmy bo zanim je zaczęłam testować, to już dawno zniknęły z rynku. chyba w życiu nigdzie w necie nie napisałam tyle o sobie.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka.1 Zobacz posta
    spadłamzniebaja naprawdę chciałam kupić tato taniej, ale jakoś od ponad roku nie mogę ;-( nie umiem szukać widocznie. brakuje mi na to i czasu i cierpliwości. wkurza mnie jej ciągłe wypożyczanie. u nas ciągle na tapecie rodzina różyczków, a poza tym wszelkie pozycje o emocjach i książki tematyczne typu kupa, o krecie który chciał wiedzieć, smarki, wielki grzmot itp. no typowy pięciolatek chyba to do czego chcą dzieci wracać, chcę wreszcie kupić, mieć za sobą i iść dalej. ale wiecie co jest naprawdę dobrego w tych grupach? czasami ktoś wystawia tytuł o który nagle stał się "modny" na licytacji charytatywnej i on idzie za naprawdę duże sumy. poza tym siłą tych największych grup jest to, że wreszcie mamy dodruki i wznowienia. moje najstarsze dziecko ma 5 lat i my np. na wiele fajnych książek się nie załapaliśmy bo zanim je zaczęłam testować, to już dawno zniknęły z rynku. chyba w życiu nigdzie w necie nie napisałam tyle o sobie.
    Rozumiem cię doskonale bo sama kiedyś wpadłam w zakupoholizm książek dziecięcych. Na szczęście dzięki forum nie wydawałam na książkę więcej niż 50-100% więcej niż jest jej cena okładkowa. To dzięki dziewczynom stąd ograniczałam swoje zakupy unikatów i nie przekraczałam pewnej kwoty. I cieszę się teraz z tego, że mnie pociągnęły niejednokrotnie za "warkoczyk" bo bym popłynęła. Teraz to co mam w zbiorze dziecięcej literatury to sporo unikatów, które kiedyś unikatami nie były. A te unikaty które były kiedyś (jak miałam małe dziecko i zaczynałam tworzenie u mnie w domu biblioteczki dziecięcej) teraz są za małe pieniądze. Nie warto bo za rok już będą inne unikaty i ceny obecnych spadną.
    Wejdź w wątek zamówienia zbiorowego, zobacz na tabelkę z zamówieniem. Jest co czytać dziecku i to za 60-50% ceny okładkowej. I to jest dobre. Nie korzystam z zamówień zbiorowych bo co miesiąc coś kupuję i rocznie zbiera się tego dużo ale może warto jednak skupić się na tym zamówieniu. Następnym razem na pewno pomyślę. Dodatkowo wiem, że osoby "pracujące" przy tym robią to z czystości serca, tworzą społeczność, za darmo, a do tego zdjęcia wklejone w wątku tych wszystkich książek,. No cudo i mimo tego, że nie zamawiam zbiorowo to mam ochotę podziękować dziewczynom za pracę i włożone serce.
    Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 14-11-2019 o 16:46

Chustoguru

Domyślnie

Do wyleczenia się z ksiazkozakupoholizmu trzeba dojrzeć.

Ja sie zachlystnelam ma poczatku wejścia w watki tu. Zdarzyło mi sie kupic książkę przepłacając.. na szczęście chyba tylko jedna. Ale siedziałam na olx i jakby podłączyć te wszystkie koszta wysyłki od osób prywatnych.. ech I moje zakupy miesieczne kiedys.. pokazywane tu,.dzis się pukam w czoło.

Bylam w amoku i jak mi spadlamznieba prawila, ze mam się skupić na nowościach to się uśmiechałam pod nosem i robilam swoje. Ale dziś przyznaje Ci racje.

Na ten moment mam piramidy książek na wyrost. Drugi syn nie przerobił wszystkich ulubionych starszego, ma jakieś swoje nowe ulubione. Wiele kupionych całych serii powoduje przesyt itd. To było zbieractwo. Dla mnie, nie dla dzieci.

Dzis jest lepiej. Lubie kupowac nadal, ale zawsze wedle obecnych zainteresować dzieci, tylko pod ich wiek. I nie za dużo, bo ile można nowych książek przyswoić w ciągu miesiąca. A niektore z polki nie były jeszcze ruszone przeciez.. pewnie na Gwiazdkę.znalazłabym na półce w.domu cos dla nich .
    G. 11.2015 # K. 10.2017 # A. 08.2019

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
    Rozumiem cię doskonale bo sama kiedyś wpadłam w zakupoholizm książek dziecięcych. Na szczęście dzięki forum nie wydawałam na książkę więcej niż 50-100% więcej niż jest jej cena okładkowa. To dzięki dziewczynom stąd ograniczałam swoje zakupy unikatów i nie przekraczałam pewnej kwoty. I cieszę się teraz z tego, że mnie pociągnęły niejednokrotnie za "warkoczyk" bo bym popłynęła. Teraz to co mam w zbiorze dziecięcej literatury to sporo unikatów, które kiedyś unikatami nie były. A te unikaty które były kiedyś (jak miałam małe dziecko i zaczynałam tworzenie u mnie w domu biblioteczki dziecięcej) teraz są za małe pieniądze. Nie warto bo za rok już będą inne unikaty i ceny obecnych spadną.
    Wejdź w wątek zamówienia zbiorowego, zobacz na tabelkę z zamówieniem. Jest co czytać dziecku i to za 60-50% ceny okładkowej. I to jest dobre. Nie korzystam z zamówień zbiorowych bo co miesiąc coś kupuję i rocznie zbiera się tego dużo ale może warto jednak skupić się na tym zamówieniu. Następnym razem na pewno pomyślę. Dodatkowo wiem, że osoby "pracujące" przy tym robią to z czystości serca, tworzą społeczność, za darmo, a do tego zdjęcia wklejone w wątku tych wszystkich książek,. No cudo i mimo tego, że nie zamawiam zbiorowo to mam ochotę podziękować dziewczynom za pracę i włożone serce.
    Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
    rozumiem, ale ja chyba nie mam zbyt dużo unikatów. nie jest też to moim priorytetem w poszukiwaniach. bo u mnie książki służą przede wszystkim do czytania a nie do ozdabiania regału i choć wszelkich książek mam multum, to chyba do zakupocholizmu książkowego mi daleko (chociaż mój mąż ma pewnie trochę inne zdanie na ten temat , ale niewątpliwie jest to jedyna rzecz którą lubię i wybierać i kupować i mam z tego radość. i szukam nie tylko dziecięcych, ale takich "dorosłych" też np. od wielu lat poszukuje np. rogera crowleya i jeszcze nie kupiłam bo nie ma ich w takich cenach które jestem w stanie zapłacić.

ps. nie mam dostępu do wątku zamówienia zbiorowego
    Ostatnio edytowane przez inka.1 ; 14-11-2019 o 21:01

Chustoholiczka

Domyślnie

Wiesz unikaty stają się unikatami po jakimś czasie. Na początku są to książki ogólnie dostępne. Teraz wyszło znowu tak dużo nowości, które za 2-3lata będą unikatami.
    U mnie książki wszystkie były czytane. Chyba nie mam książki której byśmy nie czytali dzieciom czy dla siebie. Nasza dorosła biblioteczka to co innego. Ona przeprowadzała się z nami 3 razy i zawsze była coraz większa. Była już przed dziećmi. Nadal rośnie. Z miesiąca na miesiąc coś przybywa.
    Hahaha zakupoholizm książkowy oczywiście, że stwierdzony u mnie przez męża a nie przeze mnie. Chyba u każdej z nas (te które kupują książki) tak jest. .
    U mnie od lat zasada taka, że nie kupuję nowej książki jeśli te co kupione ostatnio nie są jeszcze przeczytane. Od dawien dawna pisałam o tym na forum w wątkach książkowych. I co z tego jak teraz obrastam w książki.
    Zrobisz jak uważasz i to co dla Ciebie będzie najlepsze.

Może do zbiorowych zamówień musisz mieć więcej postów? Uaktywnij się bardziej na forum. Może nawet w książkowym wątku to szybko będziesz miała dostęp.
    W książkowym wątku jak dla mnie brakuje aktuwności a sama ze sobą i dla siebie nie chcę pisać