Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Ciąża a noszenie w chuście.

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Tasia
    Miejscowość
    KR - NH

Domyślnie

kluczowe pytanie to takie, czy synek rzeczywiście nie-wózkowy, czy to Ty masz z tym problem (piszesz, że jesteś przyzwyczajona do bliskości Matiego) ? ja nosiłam prawie 12 kg na plecach prawie do końca ciąży, ale czułam, że daje radę, nie miała żadnych plamień i tym podobnych spraw, z tym, że pod koniec jedynie i wyłącznie na krótkie dystanse (sklep, smietnik itp) bo było mi już źle. Pomimo tego, że jestem "chustowa", to mamy wózek spacerowy dla Starszego i gondolkę dla Młodszego, nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia. A te sprzęty w połączeniu z chustą dają mi poczucie bezpieczeństwa i moc w ogarnięciu pozadomowej rzeczywistości ...
    Heniu sierpień`20

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja nie nosiłabym z przodu, bo to naprawdę duże obciążenie dla miednicy. Wrzuć małego na plecy i zakończ tybetanem...? Albo umów się z synem, że na spacerze ogląda kamyki, a jak się gdzieś spieszycie to z mamą za rączkę i szybko Ja mam wózek: spacerówka/parasolka i moja mała mimo, że juz dużo sama chodzi i to na długie dystanse, czasami idzie do wózka i każe się wozić , bo to jednak trochę inna perspektywa świata Ja bym zakupiła wózek używany, jak się nie sprawdzi to trudno, ale może akurat problem sie rozwiąże

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chusteryczka Awatar Mat
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wózek to nie koniec świata. Bywa bardzo przydatny i jestem pewna, że synkowi się spodoba. Przecież za 8 miesięcy i tak nowego Maluszka weźmiesz do chusty, a starszego synka wtedy odstwisz na ziemię? Dopiero będzie mu przykro, że siostra/brat zajął jego miejsce. Ja bym Mateuszowi zaproponowała spacerówkę kiedy się spieszycie i ewentualnie chustę na plecy na spacerkach.
    No chyba, że planujesz za 8 miesięcy nosić jedno z przodu, drugie z tyłu...

CERTYFIKOWANY instruktor masażu SHANTALA
    Doradca noszenia ClauWi®

W:10.09.2008
    J:18.10.2012
    K:15.06.2016

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

Nie no jest zdecydowana różnica w pchaniu wózka a noszeniu. To jednak inny ciężar.. Ja z noszenia zrezygnowałam całkowicie. Zresztą córka jak poszła na nózki to najchetniej by tylko chodziła, a jak coś muszę szybko to wózek. A próbowałaś synka w ogóle w wózku wozić ?
    Moje dwa szczęścia