Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 43

Wątek: ubranka do wielorazówek

mamru
    Guest

Domyślnie Re: ubranka do wielorazówek

Norisko to właśnie o te body chodzi.
    http://www.nowamatkapolka.pl/go/_catego ... 13&lang=pl

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Dzieki - ponad 100 NOK taniej niz w Norwegii
    Krysia zajmuje mnie na tyle, ze nie mam czasu na dzierganie (a lubie!) wiec czesc ubranek kupuje.

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Śliczne to Twoje rękodzieło!A gdzie kupiłaś taką włóczkę, bo ja szukałam i nic nie znalazłam . A generalnie po testach wełny w naprawdę ciepły dzień mam ochotę pozbyć się całej bawełny
    Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Cytat Zamieszczone przez Karolaino
    Śliczne to Twoje rękodzieło!A gdzie kupiłaś taką włóczkę
    W Norweskim sklepie internetowym. 100 g kosztuje 168 NOK - wychodza dwa bodziaki - rozmiar 5-6 miesiecy - jeden z dlugimi rekawami drugi z krotkimi. Szkoda, ze nie mam czasu na dzierganie - w sumie jedno body zajelo mi miesiac!!!

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdzieś

Hej. Witam serdecznie. To mój pierwszy post. Z body rzeczywiście jest problem. Zobaczcie co znalazłam kiedyś w necie. Widziałyście takie coś w Polsce?
    http://babyidea.fi/vauvanhoidosta/manym ... opala.html

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Świetny patent!Ubranka tej firmy sprowadza Vega (mam nadzieję,że sprowadzać jeszcze będzie!), więc może i to by ściągnęła na Ojczyzny łono !A bodziaczki MaM (tak jak już wspominałam) są naprawdę REWELACYJNE!U Ignasia odpiełam już bodziakowy dół i ma teraz bluzeczkę.Szkoda, że więcej firm nie robi takich przyjaznych dzieciom i rodzicom ubranek...

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

a mi sie wełna z czymś takim bardzo ciepłym kojarzy , widziałam ubranka z wełny i te gigant majty otulacze z wełny to pod pachy chyba sięgają ???
    Napiszcie więcej o tej wełnianej bieliźnie dla niemowląt .Mój to odpieluchowany ale ma przyszłość chcę wiedzieć
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Myślę,że i Twojemu Synkowi może przydać się jeszcze wełniana bluzeczka. Testowałam w różnych warunkach - wełna jest świetna zwłaszcza na taką dziką, kompletnie nieprzewidywalną pogodę jaka jest u nas w górach czymś normalnym. Tj. świeci słonko i jest straaasznie gorąco, nagle zaczyna wiać i robi się zimno i tak na zmianę. W koszulkach bawełnianych zawsze muszę to zakładać, to zdejmować bluzę. Z wełną nie ma tego problemu - rozbrykany Ignaś nigdy się w niej nie spocił. Tymuś dziś spedził w wełence i w chuście dwie godziny. Brzuszek (który prawie zawsze jest mokry od mojego ciepła) był suchutki. Sama też mam koszulkę wełniano-jedwabną, uwielbiam ją, zwłaszcza latem!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

A otulacze wełniane są różne. Mam Storchenkinder w rozmiarze S - bynajmniej nie zakrywa Tymciowi brzucha ale kupiłam używany, więc może był jakiś "zbiegnięty" . Uwielbiam otulacze IV - są cieniutkie i trzymają jak beton. Moim zdaniem na lato są najlepsze!Miałam też przez jakiś czas disanę - była dla mnie za wysoka, za grubaśna i wyglądała mi na łatwo się mechacącą...Tyle !

mamru
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Bogusia
    Napiszcie więcej o tej wełnianej bieliźnie dla niemowląt .Mój to odpieluchowany ale ma przyszłość chcę wiedzieć
    Bogusiu, ale wełenka nadaje się nie tylko dla pieluchowców Ja używam ubranek wełniano jedwabnych firmy Engel. Możesz je kupić u Ani w ekobaby. Są cudowne! Mięciutkie dla skóry, delikatne. Wełna termoreguluje, a jedwab jest cudownie delikatny! Mój trzylatek biega w tych bluzkach, i odkąd ich używa nie zauważyłam NIGDY mokrych pleców! Zachwalam tak, i polecam wszystkim, ale gdyby na to nie zasługiwały, nie pisałabym o nich wcale. Z tego co wiem Ania będzie robić zamówienie wełniaczków, więc niebawem będzie większy wybór http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=12
    Widzę też, że Vega sprowadziła bluzeczki wełniane do sklepu tylko ta cena i tu ubranka od Ani ciut wygrywają, bo są tańsze

Chusteryczka Awatar biedronki-3
    Miejscowość
    Warszawa

karolaino napisz mi proszę jaki rozmiar body kupiłaś dla Ignasia, bo ja się zastanawiam jaki będzie lepszy, mój synek ma 15 mies i zaczął nosić ubranka na 80, czasem 76 tez zakładam.

mamru
    Guest

rozmiar: „Adventurer” 1-2/2,5, roku, „Conqueror” 3-4,5/5 lat
    Biedronki-3 myślę, że spokojnie możesz kupić Adventurer

Miejscowość
    Warszawa

dziękuję, a co do ubranek wełnianych to ja tez uwielbiam, mam kilka dla synalka, niektóre nawet kupiłam w odzieży używanej, kosztowały grosze, tylko, że już za małe a kilka bluzeczek na 92 i 110, ale wzięłam, poczekają. Te z wełenki merynosów są tak cieniutkie, że dziecku jest cieplutko i wygodnie, cuda, szkoda, że dla nas takich nie ma.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Zazdroszczę łowów !Może powinnyśmy przyszturmować Anię i Kasię i namówić do sprowadzenia kolejnych partii . Chyba nie mam wyjścia, bo na 98 u Ani nic już nie ma a u Kasi też towar mocno przetrzebiony...Engela nie testowałam - jedwabik kusi bardzo!MaM są super w przypadku dzieci w niedużym odstępie czasu, przepinam tylko guziczki i zakładam (oczywiście mówię o czasie przyszłym , bo na razie Ignaś przy Tymciu jest oooogromny!)

mamru
    Guest

biedronki-3 aż zazdroszczę tych połowów w szmateksie! Chyba wreszcie będę się musiała wybrać, bo dawno w żadnym nie byłam

mamru
    Guest

Karolaino! Już przyszturmowałam Anię Może w lipcu zamówi więcej! Krzysiu nosi rozmiar 104 i jest na niego odrobinkę za duża, ale one się tak cudownie dopasowują do ciałka! Musimy się spotkać wreszcie to sobie zobaczysz na żywo

Miejscowość
    Warszawa

no to fajnie, że będą, ja bym potrzebowała na 80-86cm. Dziewczyny a czy leginsy macie może i się u Was sprawdziły?, bo ja boję się, że mogą się zaciągać, chyba, że w zimę pod spodnie. Fajne są czapki, rękawiczki, bluzeczki tylko skąd fundusze na to brać

mamru
    Guest

ja mam te: http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=40&id=35&ec=0
    są super! żadnych zaciągnięć i mechaceń. I jeszcze jedno, zalanolinowałam je i teraz zakładam jako otulacz na formowankę i mam gatki i otulacz w jednym

Miejscowość
    Warszawa

a rozmiar s do kiedy, ilu kg Ci starczył, szkoda, że jest tylko granat

mamru
    Guest

z Ski jeszcze korzystamy i posłuży na pewno jeszcze jeszcze... Z metki do 6 miesiąca, ale śmiem twierdzić, że u nas dłużej. Zależy od budowy ciała dziecka, bo wiadomo, że drobniejsze dzieciaki dłużej ponoszą. Pisałam już do Ani czy będzie jeszcze sprowadzać te legginsy, więc jak dostanę odpowiedź to skrobnę. A póki co możesz/możecie sobie zerknąć na produkty firmy Engel i zobaczyć jakie fajne mają te ciuszki http://www.engel-natur.de/content/e/framesE.html trzeba ściągnąć sobie ten katalog

Uprawnienia umieszczania postów