Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: ubranka do wielorazówek

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie ubranka do wielorazówek

Dziewczyny, wszystkie mamy problem z ubrankami do wielo, wiadomo. Dzisiaj przez przypadek znalazłam body takie fajowe smukłe ale długaśne, jakby idealne do wielorazówek. Znalazłam je w takim sklepie snc (super niskie ceny) - myślę, że to jakiś sieciowiec i pewnie w wielu miastach jest. Body ładne z disneya, z krótkim rękawem za 5zł a z długim za 10 (bez grosza). Materiał też wyglądał w porządku, bawełna oczywiście ale nie taka sztuczna jak to w tym tanim badziewiu tylko taka normalna. Jutro kupię wypróbuję to napiszę. A jeszcze kiedyś też kupiłam body firmy tup tup i też są takie długie ale dopasowane, nie trzeba kupować większego rozmiaru.
    Może ktoś jeszcze trafił na jakieś kontkretne ubranka na wielorazówki? Podzielcie się

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie Re: ubranka do wielorazówek

u nas na wielo niewygodne są tylko dzinsy, reszta ubranek jest ok - jakoś szczególnie nie wybieram ubranek pod kątem wielo
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

mamru
    Guest

a ja właśnie przestaję używać body Weronice już od jakiegoś czasu nie zakładam, a Marcie od dzisiaj tylko długa koszulka i bawełniane spodenki

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Ewentualnie rozpięte body Ale też właśnie jesteśmy na etapie przerzucania się na podkoszulki.
    Trochę mam problem ze spodniami bo za wąskie w pupie są, staram się kupować takie z gumkami na dole, wtedy mają szeroką pupę, H&m ma takie
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Ja używam normalnych ubranek, niedawno zaczęliśmy stosować wielo i nawet nie musiałam wyciągnąć ubranek w większym rozmiarze...
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Miejscowość
    Krosno

no ja niestety mam problem, mój mały jest chudziutki ale długaśny, większość body sie nie dopina też koszulek trochę używamy ale one się niestety zawijają, ale w lecie będą ok myślę

Chustofanka Awatar esther
    Miejscowość
    Gliwice

H&M ma idealne body. Długaśne i fajnie dopasowane do wielo mie są najtańsze, bo 20 zl, ale z bawełny organiczej i śliczne
    Doula
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    www.chusty-gliwice.pl

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

ja zawsze lubiłam bodziaki H&M , bo wydawało mi się, że rosną razem z dzieckiem, tak się jakoś wyciągały

A tak generalnie to my po domu tylko body zazwyczaj - oczywiście porozpinane

A czy posiadacie może skarpetki trzymające się małych stópek? Bo jak dla mnie skarpetki niemowlęce to jakiś straszny niewypał jest.

Chustofanka Awatar esther
    Miejscowość
    Gliwice

hehehe
    jeśli o skarpetki chodzi to też wygrywa H&M
    razem z bodziakiem zakupiliśmy skarpetki - idealne! nie dość, że trzymają się stópek (WSZYSTKIE inne spadały, albo odciskały się tragicznie na nóżkach), to jeszcze można je podciągnąć do opcji podkolanówek czyli do chusty jak znalazł! (trzy pary 15 zł, czyli cena też w porządku)
    Doula
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    www.chusty-gliwice.pl

Miejscowość
    Krosno

ja kupiłam podkolanka na 2 latka, mamy więc długie zakolanka dla 5cio miesięczniaka, a stopa juz prawie dorosła do nich

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Welna rulez!! Zaczelam z kupnymi bodziakami i spodenkami w H&M - rozmiar 56 starczyl na 3 miesiace (bawelniane 62 juz byly w uzyciu w drugim miesiacu. W 56 nie miescily sie pieluszki!). Welna jest razciagliwa i znakomicie oddycha - co widze na moich bawelnianych bluzkach po noszeniu malej. Teraz dziergam bodziaka sama

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Ja z ubranek uwielbiam tuniczki na noc, spodenki plus o rozmiar wieksze body na dzien u maluszka a u starszaka koszulki plus spodenki frugi, ktora maja suuuperasny kroj i jakosc (tylko ta cena...). Nigdy nie wcisnelam dzieci w zadne dzinsy. Wlasnie ida do mnie welniane body od Vegi, zobaczymy, jak je sie nosi. Norisko,a jak welenka sprawdza Ci sie w cieplejsze dni?
    Ignaś ur. 26.06.2007 i Tymuś ur. 30.03. 2009

Miejscowość
    Norwegia

Jestem bardzo zadowolona z ubranek z welny. Nie sa tanie...ale starczaja na dluzej bo sa bardziej rozciagliwe - zatem summa sumarum wychodzi tyle samo
    Jesli chodzi o utrzymywanie temepratury kiedy jest cieplo (a jest ostatnio u nas ponad + 20) to na glowe bija bawelne, w ktorej moja mala wychodzi z chusty mokra na brzuszku. Ubranko z welny jest tez wilgotne (ale tylko troche - powodem jestem ja - bo przystaje do mojej bawelnianej bluzki ) ale malej jest cieplo i nie czuje wilgoci.
    Jak skoncze bodziaka to wkleje zdjecie

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Super!Dziergasz te cudeńka z wełny merynosa, czy zwykłej?Chyba uśmiechnę się do babci...

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

wełna, wełna i jeszcze raz wełna

niecierpię bodziaków, wystkie, które dostałam zostały obcięte

podkoszulki kupuję na ramiączkach, nie podwijają mi się. mam taki malutki sklepik w okolicy u rodziców, gdzie podkoszulki na ramiączkach nawet na 62 mają no i kosztują ma 6 zł. pomimo, że jakość bardzo OK...zawsze jak tam jestem to hurtem kupuję.

poza tym nic nie kupuje innego pod kątem wielo. pewnie to zależy też od tego jakich wielo się używa.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Bodziaki są w C&A długie i chude, jakby ktoś chciał to sluże pomocą
    Mama Kasi i Kuby

Chustonoszka
    Miejscowość
    60N 1W

Powoli przestawiam się na gacie wełniane i koszulkę. Do tej pory wełniane gatki zakładaliśmy na noc tylko, a teraz myślę, żeby zamiast otulacza dawać wełnę, no chyba, że zakładam kieszonkę...
    W tej sytuacji to mam za dużo kieszonek, a za mało formowanych.
    Ale to nic - zaraz pewnie nakupię

Chustonoszka
    Miejscowość
    Nowy Targ

Doszły do mnie dzisiaj wełniane bodziaki od Vegi - REWELACJA. Niesamowite jest,że 2 sztuki (w dwóch różnych rozmiarach) posłużą nam od 3 m-ca do 2,5 lat (myślę,że dłużej, bo Ignaś wchodzi w nie spokojnie). Zapłaciłam krocie ale warto było...W ogóle wełna u nas rządzi a pule leżą odłogiem.

Miejscowość
    Norwegia

Cytat Zamieszczone przez Karolaino
    Super!Dziergasz te cudeńka z wełny merynosa, czy zwykłej?Chyba uśmiechnę się do babci...
    Z merynosa - cieniutka dwunitkowa wloczka oraz z merynosa z domieszka jedwabiu. Oto obiecane zdjecie (w koncu zmobilizowalam sie i kupilam guziki) body z merynosowojedwabnej wloczki:
    http://picasaweb.google.com/noriska/Dro ... 0695553042

Miejscowość
    Norwegia

Cytat Zamieszczone przez Karolaino
    Doszły do mnie dzisiaj wełniane bodziaki od Vegi - REWELACJA.
    Gdzie mozna takie kupic? U mnie sa tylko body od 3 do 18 miesiecy (regulowany dol):
    http://www.krusedull.net/krusedull/viewitem.php?id=644

Uprawnienia umieszczania postów