przy długim używaniu to chyba normalne. w końcu to elastan i przy długim używaniu nitki pękają. w mojej tez tak się zrobiło. żeby było ścisło przy karku musiałam zawijać brzeg.
przy długim używaniu to chyba normalne. w końcu to elastan i przy długim używaniu nitki pękają. w mojej tez tak się zrobiło. żeby było ścisło przy karku musiałam zawijać brzeg.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
ja widziałam to na żywo również, to znak,że chusta się wyrobiła, co niestety oznacza też-że straciła na nośności. tak z elastykami bywa. wg niektórych doradców chustowych-nie powinno się już w takich motać. (żem przekazuję com słyszała-choć nie ukrywam,że mi nigdy się elastyki nie podobały)
Kurcze, tak czytam i się załamuję, że zmarnowałam kasę. Wydałam ok. 150 zł na chustę elastyczną LennyLamb, a nie 60 zł na jakąś Pętelkę, bo liczyłam, że będę z niej korzystać przy kolejnych dzieciach, że to nie będzie zakup na 3-4 miesiące... Jeszcze na stronie producent pisze:
"Zastanawiasz się nad jakością wykonania naszych produktów ?
Uchodzą za świetnie odszyte i bardzo wytrzymałe.
Na pewno posłużą Ci przez długie lata."
A w instrukcji o chuście elastycznej:
"Dzięki wysokiej jakości produktu mogą
długo służyć całej rodzinie."
A tu się okazuje, że kilkanaście razy zamotałam i chusta do niczegoA może ktoś reklamował chustę elastyczną ze względu na takie uszkodzenie? Jeśli tak, to jaka była odpowiedź producenta?
Zdjęcia nie udało mi się załączyć - pojawił się komunikat, że przekracza limit forum, chociaż jest malutkie - 50 kb.
No chyba będę musiała zareklamować, chociaż zasadniczo do reklamacji podchodzę jak do jeża.
A może ktoś z doradców by się wypowiedział?
Bo może ten typ chusty już tak ma? I czy to wpływa na bezpieczeństwo?
Ostatnio edytowane przez Karolka ; 18-09-2014 o 18:34
Napisz do producenta. Zapytaj.
Nic to nie kosztuje.
Miałam elastyka dawno temu i używałam przez jakieś 4 miesiące, później inny bobas był w niej noszony i niezauwazyłam jakichs zmian.
Dziękuję wszystkim za odzew.
Napisałam do producenta.
Odpisali, że chusty elastyczne mają to do siebie, że po kilku praniach brzegi dzianiny elastycznej mogą się falować i taka chusta jest bezpieczna, pod warunkiem, że się ją poprawnie zawiąże. Do reklamacji nie ma podstaw.
Skoro jest bezpieczna, to chowam do szafy dla następnego dziecka. Ale chciałam pożyczyć innej mamie i chyba nie pożyczę. Boje się, że się całkiem zużyje.
I trochę jestem rozczarowana, bo producent ani w opisie na stronie ani w instrukcji nic nie napisał, że te brzegi się mogą falować...