Cytat Zamieszczone przez draazeka Zobacz posta
Dziękuję dziewczyny, jestem z okolic Gliwic i nie znalazłam tutaj żadnego działającego Klubu Kangura, poza tym nie jestem przekonana do chusty, ponieważ mieszkam na wsi i wszędzie nawet do najbliższego sklepu czy do szkoły po starsze dzieci muszę jechać samochodem, więc nie zamotam się w domu tylko musiałabym robić to na dworze bez lustra, nie widzę tego zupełnie.

A może jeszcze TULĘ powinnam brać pod uwagę? ale nie wiem dlaczego wydawało mi się, że TULA jest dla większych dzieci, nie dla takich drobinek jak moje, a może się mylę?
w okolicy jest preznie dzialajacy KK w Katowicach; gliwicki niestety chyba podupadl jakis czas temu ale sa doradczynie z Gliwic i okolic blisko Ciebie

Cytat Zamieszczone przez draazeka Zobacz posta
Dzięki dziewczyny, kupiłam już manduce, chciałam wrzucić link, ale ponieważ jestem nowa, czeka na moderację. Myślę, że moje dziecko poczeka jeszcze trochę na tą manduce, mam nadzieję, że na wakacje będzie ok, mała będzie miała wtedy 10-12mcy.

Na razie walczymy z chustą elastyczną, naprawdę walczymy, bo wciąż wydaję mi się że źle to robię. Ta ostatnia warstwa materiału nigdy u mnie nie jest ciasno dopasowana, za to dwie pierwsze mam wrażenie, że zbyt mocno naciągam i dziecko ma proste plecy. Skoro mam takie problemy z elastyczną to raczej z tkaną w ogóle bym sobie nie poradziła. A kiedy mogę nosić małą w marsupi? raczej krótko, po dzieci do szkoły czy na krótkie zakupy, ewentualnie po domu, kiedy będę potrzebowała koniecznie dwóch rąk.
link zatwierdzony juz

ciesze sie, ze przekonalas sie do tkanej

a jeszcze na szybkie wyjazdy polece kolkowa i ewentualnie z nosidel mozesz rozwazyc Hop Tye lub Didy tie (nie jestem pewna pisowni- to regulowany mt didymosa jest) - oba to regulowane w szerokosci chustomt- wg mnie zdecydowanie lepsze od manduki, bondolina i marsupi dla takiego maluszka