Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: bondolino czy manduca

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baquazan Zobacz posta
    My zaczęliśmy używać tuli standard jak mała miała 8 miesięcy nosiła takie 68 ubranka i wydaje mi sie że to najmniejsze dziecko jakie da sie wsadzić ze względu na szerokość panela.
    tak powiedzieć nie można bo kazde dziecko jest inne i przy wzroście 68 cm może być sporo różnicy w długości tułowia i długości nóg. mój wyrasta z 68 a w tuli zrobiłby szpagat nie żabę. trzeba zmierzyć nosidło a jak się nie da to chociaż panel na dole i odległość między dołkami kolanowymi u dziecka.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru Awatar samuela

Domyślnie

Do tuli jest też wkładka dla maluszków, ale to już kwestia nieco dyskusyjna .

Chustomanka Awatar gouomb
    Miejscowość
    Grodzisk Maz.

Domyślnie

tak trochę nie w temacie, bo ja tak, jak dziewczyny pisały uważam, że każdemu pasuje co innego (mi np bardzo dobrze się nosi w bondolino). Ale - jak do samochodu i na krótko, to rozważ jeszcze może kółkową? To szybsze do zamotania od nosideł, a zajmuje dużo mniej miejsca...
    "Ludzie żyjący w określonym systemie społecznym prawdopodobnie nie potrafią sobie wyobrazić punktu widzenia tych, którzy niczego od systemu nie oczekując, planują jego zniszczenie" M. Houellebecq

Moje Wuzetki: Zo VI.2011 i Zu VIII.2013

Forumowe Paczki Mikołajowe!

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

możesz teżwziaść pod uwage nosidło ono (podobne do bondolino), również dla drobizn, nosiłam w nim dziecko od ok. 7 czy 8 miesiaca noszący wtedy rozmiar 68. Nosiłam w tym samum czasie w pożyczonej tuli i w ergobaby, również nadają sie dla drobnych dzieci tych które już siedzą
    Regulację szerokości panelu ma bondolino i ono, manduca ma regulację wysokości panelu

Na krótkie dystanse zainwestuj w chustę kółkową lub pouch
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Domyślnie

Dzięki dziewczyny, kupiłam już manduce, chciałam wrzucić link, ale ponieważ jestem nowa, czeka na moderację. Myślę, że moje dziecko poczeka jeszcze trochę na tą manduce, mam nadzieję, że na wakacje będzie ok, mała będzie miała wtedy 10-12mcy.

Na razie walczymy z chustą elastyczną, naprawdę walczymy, bo wciąż wydaję mi się że źle to robię. Ta ostatnia warstwa materiału nigdy u mnie nie jest ciasno dopasowana, za to dwie pierwsze mam wrażenie, że zbyt mocno naciągam i dziecko ma proste plecy. Skoro mam takie problemy z elastyczną to raczej z tkaną w ogóle bym sobie nie poradziła. A kiedy mogę nosić małą w marsupi? raczej krótko, po dzieci do szkoły czy na krótkie zakupy, ewentualnie po domu, kiedy będę potrzebowała koniecznie dwóch rąk.