Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: bondolino czy manduca

Mieszany widok

Domyślnie

Dziękuję dziewczyny, jestem z okolic Gliwic i nie znalazłam tutaj żadnego działającego Klubu Kangura, poza tym nie jestem przekonana do chusty, ponieważ mieszkam na wsi i wszędzie nawet do najbliższego sklepu czy do szkoły po starsze dzieci muszę jechać samochodem, więc nie zamotam się w domu tylko musiałabym robić to na dworze bez lustra, nie widzę tego zupełnie.

A może jeszcze TULĘ powinnam brać pod uwagę? ale nie wiem dlaczego wydawało mi się, że TULA jest dla większych dzieci, nie dla takich drobinek jak moje, a może się mylę?

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

wybor nosidla to niestety kwesia osobnicza, ze tak powiem - to co pasuje jednemu niekoniecznie bedzie pasowalo drugiemu. nosilismy w bondolino mlodszego - dlugo (tzn. glownie maz, ja jednak bardziej chustowa). momentami starszaka w tym samym czasie - spokojnie dawalam rade go wrzucic na plecy i poniesc jak mial jakies trzy lata (pewnie, za dlugo to nie bylo - na lotnisku na przyklad. i panela od kolana do kolana nie mial - ale w tym wieku to bez roznicy). manduke mialam pozyczona i dogadac sie z nia nie umialam nijak. tak samo zreszta jak z naszym domowym ergo.

dla maluszka bym bondolino jednak wybrala. albo nosidlo Storchenwiege - ma regulowana szerokosc panela i w ogole jest raczej drobniejsze. manduka jesli juz to duzo pozniej. a Tule maja rozne rozmiary - jest standard i toddler.

a tak a propos motania bez lustra - im wiecej praktyki tym wieksza wprawa i bieglosc w motaniu - po jakims czasie zadne lustro Ci potrzebne nie bedzie, uwierz!
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja ma teraz pożyczone bondolino i własną manducę. manduca jest za duża cały czas (panel za szeroki) Tomek wazy ponad 7 kg i rozm 68/74
    bondolino jest teraz akurat. ale mi w nim mało wygodnie więc tylko na krótkie noszenie. czemu mi nie wygodnie? bo pasy są bardzo szerokie a ja jestem drobna, wąska w ramionach. pasy ograniczaja mi mozliwosc podniesienia rak do góry i ogólnie czuje się trochę jak w zbroi. w manduce nie miałam tego uczucia. najlepiej przymierzyć nosidło zanim się je kupi.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Bondo ma 2 wersje, ta standardowa, faktycznie dość czeroka i druga, węższa. (Chodzi o rodzica, nie szerokość panelu oczywiście.)
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie bondolino czy manduca

Cytat Zamieszczone przez petisu Zobacz posta
    Bondo ma 2 wersje, ta standardowa, faktycznie dość czeroka i druga, węższa. (Chodzi o rodzica, nie szerokość panelu oczywiście.)
    Ta węższa to slim fit, ponoć produkowana z myślą o rynku azjatyckim. Mierzyłam - fajna, choc różnica miedzy standardowym Bondolino jest niewielka IMO.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają