Cytat Zamieszczone przez pixxa Zobacz posta
Dokładnie tak jak mówisz kasikader. W pozycji pionowej występuje u dzieci. U znajomej, która ma 2,5 miesięcznego syna też była podobna sytuacja(akurat w tym czasie kiedy byłam w szpitalu).
Wiewiórka na dniach jadę do znajomej, żeby mi pokazała dokładnie gdzie robię błędy ale właśnie mam obawę bo wtedy cały czas będzie w ten pozycji. Czytałam że nawet półroczne maluchy mają problem z sinymi nóżkami.
Myślisz ze to jest zwiazane z pozycja pionową? Problem z dostosowaniem pracy serca do pozycji objawia sie u dorosłych nagłym zawrotem głowy gdy wstajemy z pozycji leżącej do stojącej zbyt szybko. Czy u dzieci objawiałoby się sinieniem nózek? Dziwne.

Ale wydaje mi sie bardzo prawdopodobne że moze wystapić na skutek ucisku, szczególnie dołów podkolanowych gdzie przechodzi sporo naczyń krwionośnych.
Popróbowałm ostatnio modyfikować kieszonkę w ktrej najczęściej noszę córkę i rzeczywiście przesuwając skrzyżowanie pasów chusty z dołów podkolanowych na połowę uda, można zmienić rozkład działąjących sił, a nawet sylwetkę dziecka w chuscie.