Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: przechowywanie/ustawianie/katalogowanie książek

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie

mam również pudełka z książkami ale są to książki cienkie jak Świnka Peppa, seria Moje pierwsze baśnie, Amberki miękkie, Pali się, itp. Na kartonówki nie mam pudełek bo one sporo miejsca zajmują i mało wchodzi (przynajmniej te pudełka które mam)
    Tylko u mnie zazwyczaj jest kilka książek wyciągniętych i leżą na stoliku. Sama zmieniam co kilka dni tytuły, aczkolwiek są też takie które leżą non stop te same bo córka/syn bardzo lubi. Z domku wyciągają bez problemu bo jest luz. Na razie nie ma wszystkiego na podłodze. Pamiętam taki czas u synka kiedy książki z dolnej półki lądowały non stop na podłodze aż półka była pusta. Następnie je układał i znowu wywalanie wszystkiego na podłogę

Chustoguru

Domyślnie

Jeszcze nie mam tyle cienkich żeby zajmowały pudełko . Aż tyle kartonówek też nie, żeby się nie mieściły, ale z każdym miesiącem będzie więcej.

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Przeglądając zdjęcie w telefonie znalazłam takie coś.
    U nas zanim był Kalax książki były w pudłach, ale za dużo ich było i zajmowały sporo miejsca. Poza tym zbieralo się za dużo kurzu.
    Nie patrzeć na bałagan

[*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustoguru

Domyślnie

Kallax, czy inny wieeeelki regał (raczej w liczbie mnogiej regały) będą już w nowym domu. Zapowiedziałam mężowi, że zajmę każdą wolną ścianę, gdzie się da. Na razie muszę sobie radzić na mniejszej przestrzeni i pudła się sprawdzają żeby przed synem postawić i grzebie. Ale już widzę, że pudła się mnożą .

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

U nas stoi na razie jeden ale w planie są kolejne dwa. Niestety Ikea jest 200km od nas i nie opłaca mi się jechać tylko po regały a żeby kupić coś więcej musiałabym mieć większe auto
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

o ja się podepnę. w "starym" mieszkaniu mieliśmy regał robiony na zamówienie do samego sufitu a płytki specjalnie na książki. to co się nie mieściło zajmowało jedną szafę z półkami w garderobie od podłogi po sufit 2 warstwy upchane na maxa, książki branżowe mąż miał na półce nad biurkiem a te nieużywane w kartonach pod schodami i w garażu, chłopcy mieli swoje książki na regale typu kratka i na półkach nad biurkiem, zajmowały 3 półki nad biurkiem oraz 5 takich kratek. książki Tomka mieściły się na 2 półkach w komodzie pod tv. były segregowane najpierw tematycznie ( np fotograficzne na jednej półce, kucharskie i dotyczące żywienia na innej, religijne na kolejnych, beletrystyka zajmowała cały regał w salonie więc tam trochę autorami/seriami a na konkretnej półce to w miarę możliwości wielkością grzbietami. Po przeprowadzce mamy kłopot. tu nie ma mebli na książki. u Damiana są szafki z półkami a u Maćka biurko z nadstawką, ale to mało. znacie najtańsze i w miarę sensowne regały na książki? mamy ich w samym salonie 6 wielkich kartonów, u Damiana stoją 4 a u Maćka 3. Książki Tomka wypakowałam do komody pod tv w salonie - tu jest nieco większa.
    Ostatnio edytowane przez panthera ; 01-08-2016 o 17:35
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru

Domyślnie

A kallaxa powieszonego na ścianie ktoś ma? Bo niżej mam grzejnik a wyżej można byłoby coś upchnąć

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    U nas stoi na razie jeden ale w planie są kolejne dwa. Niestety Ikea jest 200km od nas i nie opłaca mi się jechać tylko po regały a żeby kupić coś więcej musiałabym mieć większe auto
    Ja mam ikea 50 km od domu, ale też muszę zrobić dużą listę żeby chciało mi się ruszyć. Byłam dokładnie dwa razy w życiu, ale mebli żadnych do tej pory nie kupowałam. Natomiast uważam, że niektóre rzeczy na prawdę warto i stosunek cena jakość niedostępna gdzie indziej.

Z wieszaniem kallaxa. Czy kallax to tylko ten kolos 5x5, czy mniejsze też? Bo mniejsze chyba powiesić byłoby ok.

I z upychaniem w domu mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała upychać w dwa rzędy, chcę widzieć wszystko .

Uprawnienia umieszczania postów